פיטמות.

סיאMית

New member
פיטמות.

היי,יש לי שאלה אולי זה ישמע לכם מוזר,אבל בכל אופן אני אשאל. כשאישה מניקה, זה לא מחרמן אותה? כי אצל אותם נשים שמאד מאד נהנות ממגע בפיטמה,יכול להיווצר מצב בו התינוק ומציצותיו יגרו אותה? לא? איזה הבדל יש בין הנקה ליניקת שד לשם תענוג? תודה למי שתענה.

זה מזכיר לי משהו....

פעם ידיד שלי מהפנימיה בא אלי ושאל אותי (בכיתה ט')- "תגידי, כשאתן דוחפות טמפון אתן יכולות לגמור מזה ?!" בואי נגיד שחוץ מלהתפקע מצחוק לא יכולתי לעשות כלום..........

סיאMית

New member
חחח

ביקשתי מראש לא לצחוק. אבל שמעי, בינתיים אפאחת לא ענתה לי על השאלה, ותאמת שזה מעניין אותי. אפילו שאני רק בת 19 ורחוקה מלהיות אמא.

dinaaaa

New member
אם כבר מדברים על פטמות ..

כשהחבר שלי מתחיל לאונן לי,הוא מלקק במקביל את הפטמה שלי, ועם השנייה הוא משחק עם האצבע. אחרי שאנחנו מסיימים ואני גומרת, הפטמות ממש מתחילות לכאוב לי. הן מתחילות לגרד (אולי מהרוק שלו שמתייבש על הפטמה ? ) ומתחילות גם לכאוב. לא יודעת מה לעשות כי נורא מהנה אותי כשהוא מתעסק לי עם החזה בזמן שהוא מאונן לי ורק עם התעסקות בחזה אני יכולה לגמור, אבל החזה שלי רגיש ואח"כ אני סתם סובלת. 1) אז מה עושים עם הכאב ? 2) שמעתי שזה יכול לסרטן אם מוצצים המון את הפיטמה , זה נכון ? תודה מראש

סיאMית

New member
מצטרפת

גם אצלי זה אותו דבר. אבל האמהות שבינינו, לא קיבלתי תשובה..

CryForTheMoon

New member
מזדהה

הפטמות שלי ממש רגישות, מגע ממושך מדיי (במיוחד מגע יד) ממש גורם לי לצריבות שם... ממש לא נעים!!! ואם הוא (החבר) משחק איתן\מוצץ אותן הרבה זמן, אז לאחר מכן ממש ממש כואב לי ופשוט כל מגע שם צורב.

אני לא אמא ולא הייתי בהריוון...

אבל אני חושבת שהרוב מושפע מפסיכולוגיה... כשאת עם החבר שלך את חושבת עליו את מפנטזת עליו זה כן מחרמן אותך ועושה לך טוב. אבל מה את חושבת שתחשבי על סקס ופנטזיות וכו כשאת מניקה? לא נראה לי.הילד שלך לא יחרמן אותך כי הוא הילד שלך. וחוצמיזה שהנקה היא הולכת יותר לכיוון כאב. במיוחד הפעמים הראשונות. מקווה שזה נכון... כי אין לי נסיון בזה

מסכימה..

למרות שאני לא בטוחה לגמרי לגבי זה שההנקה הולכת יותר לכיוון כאב.. אבל גם אני עדיין לא אמא :) (לא נתתי סתם את הדוגמא עם הטמפון- אני חושבת שזה די דומה..)

סיאMית

New member
תקשיבי

כל אחת והתאוריות שלה על החיים, ותאמת שגם אני צחקתי אחרי שרשמתי תהודעה. אבל חמודה,אם לא נשאל,לא נדע!! מה החוכמה הגדולה? אז יש משהו מצחיק, ,צוחקים! סוואוו וואט?! אחרי זה נלמד עוד משהו. *ואולי אמהות יכולות לענות כי לא קיבלתי תשובה אמיתית,רק השערות. תודה

אני חושבת שלא הבנת אותי נכון..

לא התכוונתי לצחוק עליך- חס וחלילה... רק ניסיתי לענות על השאלה שלך בצורה שונה... :) את צודקת לגמרי- אם לא נשאל איך נדע... וגם אני אחכה לתשובה של האמהות....

אני שמעתי ש..

לכל אמא חדשה כואב בהתחלה להניק..אחותי ממש בכתה והיתה בהסטריה כי ממש כאב לה להניק ובקושי יוצא חלב לעומת הכאב הרב...( אח... נשים נשים.. שלא נדע עוד צער...
)

הערונת -

מרבית הכאבים בהנקה נובעים מטעויות של האם ו/או התינוק ביניקה וראוי לבדוק אותם ולפתור אותם במקום לסבול. הנקה לא אמורה לכאוב.

סיאMית

New member
יש דבר כזה פיטמה שקועה?

לחברה שלי היה דבר כזה,והיא לא יכלה להניק./ טוב, אני גולשת לפסים של פורום הכנה ללידה. סורי

יש דבר כזה אבל

אפשר להניק רק צריך להתארגן בהתאם ויותר עזרה בהתחלה עד שעולים על העניין. ההגדרה לפטמה כזו היא פטמה שגם בעת גירוי מיני או קור או כאשר לוחצים משני צידיה בצביטה עדינה לא יוצאת החוצה אלא נשארת שקועה פנימה.

סיאMית

New member
פיזיולוגי

כל אישה וגופה היא. יש כאלה שלא מניקות כי כואב להם היניקה, מה הם עושות עם הפרטנר זה אין לי תשובה. אך נראה לי אולי יש הבדל בין יניקת פה תינוק ליניקת מבוגר. בכל אופן את צודקת בקשר לכיוון הנטיה האימהית שלא מחרמנת אותך. נראה לי שעד שלא אהיה אמא לא אבין מזה.

רוב הנשים שמניקות לא מתחרמנות מזה

ראשית - היניקה מתבצעת מהשד ולא מהפטמה עצמה. פעולת היניקה שהתינוק עושה היא פעולה שבה הוא סוחט בעזרת הלשון של את האיזור של ההילה או את החיבור בין ההילה לשד, ולא על הפטמה עצמה. שנית - מכיוון שהפטמה היא איזור רגיש ומכיוון שהאינטנסיביות של ההנקה גדולה בהרבה מזו של גירוי הפטמה לצורכי מיניות וסקס, התחושה היא מעבר לתחושת הגירוי. יש נשים רבות שסובלות מכאב הסתגלות של עור הפטמה והשד להנקה (שהוא ההיפך מההנאה שעליה את שואלת), ויש כאלה שסובלות כאב כתוצאה מדברים אחרים. דבר שלישי - כפי שכבר כתבה פה מישהי - יש חשיבות לסיטואציה. הסיטואציות של הנקה וטיפול בתינוק אינן מיניות. הן לא פשוטות ומתישות לא פעם. אין בהם עוררות מינית במוח. שרון. מדריכת הנקה.

:)

הפעולת יניקה שאמרת שהתינוק מבצע, אפילו אם זה גבר, זה יכול מאוד לחרמן. לא רק הפיטמה מחרמנת, אלא כל האיזור. אבל כמו שאמרתי, זה הילד שלך, גועל נפש להתחרמן על דבר כזה.

j e n i f f e r

New member
תשובה לשתי השאלות

כאמא ל3 ילדים גדולים מאוד עם נסיון מצטבר של 27 חודש הנקה, כאשה שעיסוק בפטמות מאוד מעורר אותה, לא היה פעם אחת שאחד מילדי גרמו לאיזושהי התעוררות מינית בזמן הנקה. זו דווקא שאלה חשובה וברור לי מדוע היא הטרידה. ידוע שפעולת ההנקה בעיקר בסמוך ללידה גורמת להתכווצויות של הרחם ומזרזת את חזרתו למצב ההתחלתי. בעינין הפיטמה השקועה, גם לצערי סובלת מזה בעיקר ויזואלית, הצלחתי להניק, לאחר מאמצים לא רבים במיוחד ואפילו תקופה מסויימת אחרי ההנקה עדיין אפשר היה לגרות את הפיטמה שתצא החוצה. אולם לאחר זמן לא רב (ואת ההנקה האחרונה גמרתי לפני למעלה מ15 שנה) חזרה הפיטמה להיות שקועה. וכאמור, מי שלא שואל ימשיך להיות מוטרד....אז תמיד להיות פתוח לתשובות יותר או פחות מתאימות אבל לא להתיאש.

למעלה