פיטורין

אלה00

New member
פיטורין

עבדתי שבע וחצי שנים אצל מעסיק פרטי. לאחרונה ילדתי(אני אם חד הורית בת 39 ) והארכתי על חשבוני את חופשת הלידה בחודש וחצי. 5 ימים לפני שהייתי אמורה לחזור לעבודה, המעסיק שלי פיטר אותי (ליתר דיוק אמר לי: "תמה תקופה" וזה היה די ברור למה הוא התכון, אני צודקת ? ) הוא אמר שאקבל את מה שמגיע לי. אני יודעת שאני זכאית לתשלום על 45 ימי עבודה חוץ מפיצויים. וגם לשחרר את ביטוח המנהלים שלי. האם אכן הוא חייב לשלם לי את הגמול על 45 יום? האם הוא יכול לאלץ אותי לעבוד את 45 הימים הללו, או שברגע שפיטר אותי, ללא התראה, הוא לא יכול להכריח אותי לעבוד ימים אלו. ואם כן, האם יש מקרים בחוק בהם הוא לא יכול להכריח אותי לעבוד. האם יש עוד משהו שאני, כמפוטרת, אם טריה וחד הורית זכאית לו ולא יודעת עליו? אודה לכם על תשובה מהירה, לגבי הפיצויים, האם יש למעסיק זכות לעכב תשלום ובאילו דרכים מותר לו לשלם (בתשלומים או בתשלום אחד? וכן: לפי מה מחשבים את תשלומי הפיצויים? אודה לכם על תשובה מהירה, תודה אלה

orom

New member
ובכן- מעט תשובות

את זכאית לתשלום עבור 45 ימים ובנוסף לתשלום בגין חלף הודעה מוקדמת. זאת אומרת שאם מגיעה לך הודעה מוקדמת של 30 יום, מגיע לך תשלום של 45 יום ועוד 30 יום. הוא יכול לבקש ממך לעבוד במשך ה-45 יום וגם במשך זמן ההודעה המוקדמת. אבל אם לא הגעת לעבודה בימים אלה הוא חייב להשלים לך למשרה מלאה (הוא לא יכול להוריד לך את זה ממכסת החופש). זאת אומרת שזה לא משהו שהוא יכול לכפות עליך. מגיע לך ביטוח מנהלים, קרנות שעל שמך, דמי הבראה, את כל הכספים האלה הוא חייב להעביר לך לא יאוחר מ-10 ימים מהרגע שהוא הוציא לך תלוש אחרון עם סיכום כל היתרות שלך. פדיון ימי חופש הוא לא חייב לתת לך. את כל הכסף הוא אמור לשלם בתשלום אחד. בנוסף לכספים את צריכה לקבל טופס 161. תשלומי הפיצויים מחושבים לפי מספר השנים שעבדת כפול סכום ההפרשות לסוציאליות. מקווה שעזרתי.

למעלה