פיטורים

מצב
הנושא נעול.
פיטורים../images/Emo201.gif

פיטורים

אני עובדת קרוב ל-10 חודשים. אני עובדת במקצועי במשרד הנוכחי- משרד פרטי. השבוע נתבקשתי לעבור למשרת הפקידה, שאין זהו המקצוע שלי, ומבחינת המשרד זוהי ירידה בדרגת העבודה- ומבחינתי הרעת תנאים. האם אני חייבת לקבל את ההצעה או שזה נחשב כפיטורין.עדיין אינני עובדת שנה האם אני חסרת זכויות במצב זה? הבראה? התראה מוקדמת? ואם כן תהיה לי התראה מוקדמת ובימים הנותרים אדרש לתייק וכיו"ב? האין אלו הרעות בתנאים?

גם אם זו הרעת תנאי עבודה

פיטורים

אני עובדת קרוב ל-10 חודשים. אני עובדת במקצועי במשרד הנוכחי- משרד פרטי. השבוע נתבקשתי לעבור למשרת הפקידה, שאין זהו המקצוע שלי, ומבחינת המשרד זוהי ירידה בדרגת העבודה- ומבחינתי הרעת תנאים. האם אני חייבת לקבל את ההצעה או שזה נחשב כפיטורין.עדיין אינני עובדת שנה האם אני חסרת זכויות במצב זה? הבראה? התראה מוקדמת? ואם כן תהיה לי התראה מוקדמת ובימים הנותרים אדרש לתייק וכיו"ב? האין אלו הרעות בתנאים?
גם אם זו הרעת תנאי עבודה
לך זה לא יועיל במאום משום שבמקרה של הרעת תנאי עבודה קמה לעובד הזכות להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים ובלבד שעבד לפחות שנה. אותו הדין גם לעניין דמי ההבראה, הזכות קמה במלאת שנת העבודה הראשונה.

שיר ורד

New member
את יכולה לסרב לעבור תפקיד

פיטורים

את יכולה לסרב לעבור תפקיד
שיש בו הרעת תנאים. המעביד לא יכול לחייב אותך, לעבור לתפקיד שיש בו הרעת תנאים ולכן יוכל או לקבל את סרובך או לפטר אותך. אם יפטר אותך, את זכאית להודעה מוקדמת. בתקופת ההודעה המוקדמת, את חייבת להמשיך ולעבוד אלא אם כן שוחררת ע"י המעביד. במקרה והוא מחייב אותך לבצע תפקיד שיש בו ירידת מעמד, אך לא ירידת שכר בתקופה זו, ואין הוא יכול להעסיקך בתפקיד הקודם (למשל כי אין כרגע עבודה בתפקיד זה), לא רצוי לסרב, כי בית הדין עשוי לקבוע שאין מדובר בהרעה משמעותית והיה עלייך לבצע את ההוראות בתקופה זו. שימי לב, שמה שנראה בעיניך בהרעת תנאים לא בהכרח נראה כך בעיני אחרים ובפרט בפני בית הדין שאולי יצטרך לפסוק בנדון, במקרה שאין מדובר בהרעת תנאים אמיתית, אסור לך לסרב לבצע עבודה, ואם תסרבי המעסיק רשאי לכאורה לפטרך ללא הודעה מוקדמת כלל. בכל מקרה את רשאית להודיע על התפטרותך בגין הרעת התנאים עם הודעה מראש כחוק. לי נראה שתפקיד של תיוק לתקופת זמן קצרה, לא יחשב כהרעת תנאים , למעט במקרים נדירים, כמו מנכ"ל ועובדים בדרגות קרובות אליו. במידה ויש חוזה בכתב, יש לבדוק מה נקבע שם לגבי תפקידך וחובתך למלא משימות המוטלות עלייך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה