פיזיקה???

russell

New member
פיזיקה???

אני צריך לשלוח היום את הבקשה לעתודה אז בבקשה תענו לי מהר... האם זה שווה ללמוד פיזיקה בעתודה? זה מעניין אותי..

ofirgaon

New member
חומר למחשבה

תראה, אל תסתמך solely על מה שאני אומר כאן אבל זה בהחלט נקודה חשובה. מה תעשה עם פיזיקה באזרחות? מה כבר אפשר לעשות עם תואר בפיזיקה? אפשר א) ללמד פיזיקה, ב) ללמוד לעוד תואר, ואז ללמד פיזיקה. זה לא מקצוע שאתה יכול לעשות בו משהו. מקצועות "מעשיים" שאתה יכול לעשות איתם משהו אלה מקצועות ההנדסה כי שם זה יותר מעשי. הבעיה היא שיש כל מיני הנדסות אפילו הנדסת כימיה, אבל אין הנדסת פיזיקה. אם אתה רוצה (זה מה שאני עשיתי) תירשם להנדסת חשמל ואלקטרוניקה + תואר בפיזיקה. ככה גם תדע פיזיקה, גם תדע אלקטרוניקה וגם תוכל לעשות משהו עם זה! (לפתח כל מיני מערכות אלקטרוניות מורכבות).

אבשי ג

New member
במקרה אני סטודנט לפיזיקה שימושית...

ואלקטרואופטיקה ולמיטב ידיעתי יש המון עבודה לפיזיקאים. פשוט צריך לפתוח מדור דרושים ולבדוק. ברור שלא מדובר באותם מימדים כמו של מחשבים למשל אבל ביחס למס´ הפיזיקאים שיש בשוק זה המון.

Hawk17

New member
צריך פזיקאים- פתח מדור דרושים...

יש להם הרבה עבודה, מעבר להוראה.. פתח לוח קריירה 1,2 לדוגמה ביום שישי בידיעות אחרונות ותראה....

ofirgaon

New member
אני

תלמיד תיכון בבי"ס להנדסאים של האוניברסיטה מקווה להיות בטייס/חובלים/עתודה ואם עתודה אז פסגות או הנדסת אלקטרוניקה+פיזיקה (אלה שתי העדיפויות הראשונות שכתבתי להם).

אז אתה די נעל

1. אני פסגות 2. אני לומד הנדסת אלקטרוניקה+פיזיקה. רואה את הקשר? זה מה שפסגות לומדים. אם היית מבקש פסגות, ומשהו אחר בעדיפות שניה, ונניח לא מתקבל לפסגות, היו שמים אותך בתור עתודאי רגיל באלקטרוניקה+פיזיקה...

ofirgaon

New member
סעמק לא ידעתי את זה!

תראה אני רוצה הנדסת אלקטרוניקה+פיזיקה. אז חשבתי שאם אני לא מתקבל לפסגות אז אולי יקבלו אותי בתור עתודאי רגיל

ofirgaon

New member
אבל אני לא בטוח שאני רוצה..

כתבתי א. פסגות ב. הנדסת חשמל+פיזיקה ג. הנדסת חשמל ואלקטרוניקה ד. מדעי המחשב אין כל כך משהו אחר שאני רוצה כלומר, אחרי הצבא אני מתכנן ללמוד כלכלה או מנהל עסקים, אבל כעת אני מעוניין לעסוק במשהו מהתחומים שבחרתי.. עזוב אני אשאר עם זה ככה. בכל מקרה, כיצד היית מעריך את סיכויי הקבלה שלי לפסגות? יש לי ממוצע בגרויות בסביבות ה107 (אני מעריך,אני עדיין ב-יב), ופסיכומטרי 708. זה בערך ציון התאמה 689

יוסי99

New member
בתור אחד שאין לו מושג

לא נראה לי שהסיכויים יותר מדי טובים. אבל תבדוק במדויק באתר של האוניברסיטה, למה ללכת על בערך.

ofirgaon

New member
תראה,

כזכור יש לי ציון התאמה 689. לפי האתר של האוניברסיטה כדיללמוד הנדסת חשמל+פיזיקה צריך ציון התאמה 685.. אבל אני לא יודע בדיוק עד כמה להסתמך על זה.

תשמע...

אין לך סיכוי לפסגות..רד מזה.. לי יש 740 בפסיכו ואני מעריך שיהיה לי ממוצע בגרויות כמו שלך..ואני לא בטוח שגם אני יכול להתקבל..אבל בכל מקרה לא ניסיתי..נרשמתי להנדסת תעשייה וניהול...כי פסגות נראה לי ממש הקרבה של 4 שנים מהחיים שלך שבהם אתה לא רואה אור יום וגם לא אור לילה..ואפילו חופשות אין לך..

שטויות במיץ!!!!../images/Emo2.gif

אתה נורמלי או שאתה סתם מדבר? הכל קשור לפיזיקה, זה הבסיס של רוב הדברים שאתה מכיר אחי, בלי זה עדיין היינו יושבים במערות היום. פיזיקאים ממציאים דברים והוגים רעיונות חדשים שמקדמים אותנו מכל הבחינות. פיזיקאים, גם תיאורטיים, יכולים לעשות עם זה כל כך הרבה דברים אחי.

ofirgaon

New member
אני לא ממעיט מערכה של הפיזיקה!

אני יודע שזה דבר חשוב והבסיס להכל אני אפילו אוהב מאד ללמוד את זה (בינתיים בתור 5 יחידות בתיכון) אבל מה שאמרתי זה שבתור בעל תואר ראשון בפיזיקה אתה לא תמצא עם זה הרבה עבודה, כי בתכלס מה אתה חושב, חברה תשכור אותך כדי להמציא דברים? צריך לעשות משהו שימושי עם הידע שלך, וכאן נכנסת הנדסת החשמל לתמונה. זה כמו להיות כדורגלן עם ראיית משחק מעולה וטקטיקה שלא מהעולם הזה, אבל בלי שרירי רגליים ככה שהוא לא יכול לבעוט. מבין? אז בסדר מדי פעם יש לו איזה הצלחה פה ושם, אבל בגדול, בלי שרירי הרגליים, הוא לא יכול לנצח. (אם לא הבנת, הפיזיקה זה ראיית המשחק והנדסת החשמל אלה שרירי הרגליים).

odedee

New member
איפה אתה חי?!

כמו שמישהו כבר כתב, כל העולם סביבך הוא פיזיקה. אתה אולי אופיר אבל כנראה אינך גאון. לחשוב שפיזיקאים יכולים רק ללמד זו שטות מוחלטת. למעשה יש חוסר חריף בפיזיקאים בארץ כבר שנים רבות. אם אתה מוכשר תמיד תוכל למצוא עבודה בקלות. פיזיקאים עובדים בארץ בחברות ממגוון תחומים - ביוטכנולוגיה, ביואינפורמטיקה, תקשורת, אוירונאוטיקה, דפוס דיגיטלי, לייזרים, תעשיית החלל, מכשור רפואי - מה שרק תרצה. לדוגמה קח את "כרומטיס" שהיתה בה קבוצת פיזיקה שלמה. נראה לך שהפיזיקאים שם יצטרכו אי פעם ללמד לפרנסתם?! בלי קשר, בצה"ל מגוון התפקידים שיש לפיזיקאים הוא מצומצם מאד. יש מעט מאד יחידות שבהן יש צורך בפיזיקאים למשהו שהוא יותר מלימוד פרחי טיס, מטאורולוגיה וכו´. אני שירתתי כפיזיקאי באחד המקומות הטובים המעטים שיש בצבא. היום, מהיכרותי את המצב והסיכוי לקבל הצבה טובה, לא הייתי הולך ללמוד פיזיקה בעתודה.

ברור!

טוב, אז ככה. אני לומד עם החברה שלנו בתל אביב, בפיסיקה והנדסת אלקטרוניקה (זה החברה של פסגות, אחי), ובחיים שלי לא נהנתי ככה. הלימודים קשים אחוש--שילינג אבל אין לך מושג כמה בגיל שלנו יש שם. שווה ביותר. ושלא אתחיל לדבר על הכמות הא-י-נ-ס-ו-פ-י-ת של במות שמה.... שווה שווה...

למעלה