פיזיקה

פיזיקה

שלום לכולם, אני נמצא כיום במצב שאני צריך לבחור בזמן הקרוב איזה מקצוע לבחור, ואני עוד מתלבט. כעת, הייתי תמיד טוב בתחום הריאלי - מתמטיקה פיזיקה ומחשבים הלכו לי בלי בעיות, ובזמן שמתמטיקה ומחשבים קצת נראים לי משעממים (כאשר הם באים בצורה מרוכזת), פיזיקה תמיד עניינה אותי, ואני עד היום זוכר את רוב החומר מהבגרות. כעת, הבעייה שלי היא: 1) שמעתי שהפיזיקה באוניברסיטה שונה לחלוטין מהפיזיקה בתיכון, והיא הרבה יותר "נוסחאתית" ומשעממת. האם זה נכון? 2) האם ניתן למצוא עבודה בפיזיקה לאחר התואר הראשון? ואחרי התואר השני? ואם כן, באיזה טווחי שכר? 3) בהנחה שאני יכול להתקבל לכל המקצועות באונ' ת"א לדוגמה, האם יש מקצוע אחר שאתם יכולים להמליץ לי עליו שיהיה לפחות בכיוון ואולי יהיה יותר פרקטי? תודה!

alessandro

New member
הייתי יכול לנסח כמעט את אותה שאלה

לגבי עצמי... יש תשובה ?

פיסיקה

ראשית קשה לומר שפיסיקה משעממת כשפיסקאים פיתחו את תורת היחסות- אז תלוי למי. לחלק משעמם מאד , ולחלק מרתק. עם תואר ראשון בפיסיקה אפשר בעיקר להמשיך לתואר שני. מדובר בתחום מחקר שדורש תואר שני או שלישי. אם פיסיקה מענינת אותך ואתה מחפש גם צד פרקטי לך להנדסת אלקטרוניקה.

פיסיקה

יש, אבל כאמור רצוי תואר שלישי.ישנם פיסיקאים העוסקים המחקר בסיסי ועיוני ואחרים בתחומים יישומיים.הפיסיקאי הישומי עובד אף הוא במעבדת מחקר, אך לא רק במסגרת מכוני מחקר, אלא גם במסגרת מפעלים תעשיתיים. הפיסיקאי הישומי משתמש באותם כלים מדעיים שמשתמש בהם הפיסיקאי הניסויי אלא שהמחקר שלו מכוון למטרה תכליתית - הוא עוסק בישום הידע הפיסיקלי התאורטי לטובת התעשייה. בשלב הישום עליו להשלים חוליות ידע חסרות. המסקנות של הפיסיקאי הישומי משמשות בדרך כלל את המהנדסים בבנית המכשור הדרוש לתעשייה.כך למשל פיסיקאי שהתמחה בתחום ההידרודינמיקה עוסק בחקר זרימות נוזלים. הוא יעבוד למשל במפעל המנסה להפיק חשמל באמצעות האנרגיה של השמש. הוא יהיה חלק מצוות של פיסיקאים, ביולוגים וכימאים המבצעים מדידות של חום ואנרגיה בברכה סולרית הקולטת את חום השמש בשעות שונות של היום, בעונות שונות ובעומקים שונים.

למעלה