פיזיקה...

D a n n y b o y

New member
קטשופ, זה ככה בכל הארץ...

גם בבן גוריון, אוף! זה ממש מרושש אמריקאים כמוני...

arifell

New member
מסתבר שאחרי שמטמים אותם מספיק, נשאר

רק חתול אחד...

Hawk17

New member
עד כדי כך מעונות עזה גרועים?

שאתה מתאר על אכלוסיה עשירה של עכברים? מאיפה אלא צצו? מהרדיאטורים השבורים? אשכרה זה נשמע שהמעונות האלה היו שם הרבה לפני העליה הראשונה, מימי האמפריה העותמנית...

appleH1

New member
על לא דבר.

לקח לי קצת זמן לענות, אבל הנה. אני בחור קצת סוציומט ולא יוצא לי לערער על מבחנים, אז לא ניצלתי את זה, אבל היחס של הפקולטה לפיזיקה אל הסטודנטים שלה פשוט נהדר. רוב החברים שלי לומדים פיזיקה חשמל והם מעדיפים בהרבה את המרצים של פיזיקה. ממה שהם אומרים (אני לא התעמקתי בזה, ואת הדיונים האלה הייתי עוזב באמצע), יש להם תחושה שבפקולטה לפיזיקה הלימודים וההבנה הם העיקר, ושבפקולטה לחשמל המבחנים הם העיקר. הייתי אחד מהעתודאים היחידים בטכניון שעשה טירונות דווקא עם סטודנטים מת"א, בן גוריון ובר אילן, והתחושה שלי הייתה שיחסית לת"א לפחות הטכניון הרבה יותר נעים מבחינת היחס. טוב, זה בקשר לשתי השאלות הראשונות. בקשר לסיום - בחירת האוניברסיטה הטובה ביותר לפיזיקה: בזה אני באמת לא מבין. אין לי מושג מה כן יוקרתי ומה לא, מה קשה ומה קל וכולי (אבל בהתחשב בזה שבסופו של דבר גם הצבא לא בדיוק מבין בזה, הגישה שלי נראית לי נכונה). תוספת קטנה לשיקוליך - לאחרונה שמעתי מהם השיבוצים של מי שלמד איתי פיזיקה, וכולם די מרוצים בינתיים(!). אני לא יודע אם יש קשר למוסד הלימודים - תבדוק את זה. אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות.

D a n n y b o y

New member
עוד שאלה...

נניח שכבר בחרתי מוסד לימודים ושאני כבר להוט להתחיל ללמוד פיזיקה. אני צריך לבחור מסלול, ממה שהבנתי יש כמה מסלולים: פיזיקה כללית, פיזיקה ומחשבים, אלקטרואופטיקה וכו´... על איזה אתם ממליצים? לי נראה שפיזיקה כללית הכי מעניין (יש מלא מקצועות בחירהף בפיזיקה ומחשבים מקצועות הבחירה מתקזזים עם הקורסים במחשבים), אבל אני רוצה לדעת מה אנשים אחרים (שיודעים יותר ממני) חושבים. מבחינת הצבא, איזה שימוש יש לצה"ל עם אחד שלמד פיזיקה כללית, חוץ ממטאורולוגיה?

D a n n y b o y

New member
ו...עוד שאלה לאוסף.

נניח שהתקבלתי לטכניון (עם סכם שמתאים למדמ"ח, או הנדסת חשמל), לפקולטה לפיזיקה. אני יכול להוסיף על הלימודים שלי לתואר ראשון בפיזיקה גם תואר ראשון במדמ"ח, או לחלופין- לעבור לפקולטה להנדסת חשמל או מדמ"ח אם אני לא אהיה מרוצה מפיזיקה?

wiz

New member
אתה שוכח פה גורם מאוד חשוב...

צה"ל. הקבלה שלך לעתודה נובעת מצורך של צה"ל, ואם צה"ל החליט שאתה תלמד פיזיקה - זה בגלל שצה"ל צריך פיזיקאים, ואתה ענית לו על הדרישות. אני ראיתי מלא חבר´ה שמתכננים ללכת לפקולטה שדורשת סכם נמוך, ואחרי סמסטר לעבור לפקולטה המקורית שהם רצו. "עתידים" כבר אמרו לנו שזה לא ילך, ושלא כדאי להסתמך על זה. אם אתה רוצה פיזיקה - לך על זה. אם אתה רוצה משהו אחר - תלמד אותו אח"כ, לא במסגרת העתודה. חבל גם על הזמן שלך (בלמידת מקצוע קשה שאתה לא רוצה בעצם), וגם על מועמדים אחרים שדווקא כן רוצים ללמוד את זה, אבל נדחו בגללך... ודני, באמת שלא מרוע לב או משהו... השאלות שלך כבר די מציקות. אני חושב שכדאי לך להרגע, לחכות לתחילת הלימודים, ואז לראות איך כל הקורסים יסתדרו לך, ומה בדיוק תוכל או לא תוכל לקחת (גם מבחינת הצבא). כל הדיבורים עכשיו הם "באוויר" והדברים יהיו מאוד שונים כשתתחיל ללמוד. ועוד משהו - אני ראיתי מה זה החדו"א, האלגברה והפיזיקה של סמסטר ראשון, ותאמין לי שכדאי מאוד שתשאיר לך זמן פנוי חוץ מהלימודים כדי לנקות את הראש - כי זה ממש לא כמו בתיכון, וההשקעה צריכה להיות עצומה כדי להצליח (ואפילו כדי לעבור...). שנה טובה ומתוקה לך ולכל חברי הפורום הלוואי שכולם יתקבלו לאן שהם רוצים ותהיו אופטימים וקחו הכל בסבבה

D a n n y b o y

New member
תאמין לי שלא הייתי הולך ללמוד פיזיק

אם לא הייתי רוצה את זה... אני לא מתלבט לגבי מקצוע הלימוד, אני מתלבט לגבי מוסד הלימודים. אני מנסה לברר כמה שיותר פרטים על הטכניון לפני שאני אחליט ללמוד שם, אפילו אם השאלות "באוויר", הבנת? אני מצטער אם השאלות מציקות...אני אנסה להפסיק. לגבי "ניקוי ראש"- אני טס לארה"ב עוד מעט. ואם יתמזל מזלי אני אטוס גם לאירלנד. רק דבר אחד שחשוב לי: אל תאשים אותי בזה שאני הולך ללמוד מקצוע שאני לא רוצה, ובגלל זה אני תופס מקום של מישהו אחר. זה ממש לא נכון.

wiz

New member
כבר הסברתי לך את זה...

אלה החיים, ואין לך מה להרגיש אשם. גם סטודנטים "רגילים" עושים את זה, ואין פה שום דבר חריג. ואני באמת מציע לך לקפוץ לטכניון (אולמן, נראה לי שקוראים לזה מדור מידע) ולשאול אותם הכל - כי בשביל זה הם שם. בהצלחה, ותהנה בחו"ל

yoss1bockchil

New member
אני דווקא חושב

שאם יש לך סכם גבוה שמתאים לפקולטות "יקרות", ואתה הולך ללמוד פיזיקה כי זה מה שאתה אוהב, ככה צריך להיות. אני מכיר מלא עתודאים שיש להם סכם בשמים (רוב העתודאים לעתיד, למעשה) שהולכים ללמוד מקצוע כי הוא יוקרתי, או כי ירוויחו מלא כסף בעתיד...שיהיה במזל אני אומר. אני חושב שהכי כדאי ללמוד איפה שיהיה לך נוח...תואר ראשון כל המוסדות (בן גוריון\את"א\טכניון\העברית) זהים... אבל צריך להתרגל ללימודים לא ליפול לבאר... בכל אופן שיהיה בהצלחה. יוסי.

D a n n y b o y

New member
אז ככה...

זוהי ההתלבטות שלי, אני לא גאה בזה. אבל מה לעשות- אני בן אדם. פיזיקה, זה מה שאני אוהב- אבל זה לא יוקרתי. מטומטם, אבל מה לעשות?

yoss1bockchil

New member
אם אתה לא גאה בזה... אז זה מראה

שאתה הולך לעתודה רק בשביל ה"יוקרה", עושה את זה ממניעים לא שלך או יותר נכון, מניעי אגו. אני לא כזה, ואני חושב שממש לא צריך להתבייש ללכת וללמוד פיזיקה... כל עבודה מכבדת את בעליה, אידיוט הוא מי שחושב אחרת. יוסי.

D a n n y b o y

New member
לא הבנת אותי...

אני אוהב פיזיקה, וזה מה שאני רוצה ללמוד וזה מה שאני אלמד! הסיבה היחידה שאני בכלל מתלבט היא היוקרה. אני מתעצבן על עצמי שאני מתלבט בכלל. מי שמכיר אוצי יודע שיש לי בעיות אגו- אין לי מספיק בכלל. לדעתי, כל אדם שיגיד שיוקרת המקצוע לא חשובה לו בכלל לא אומר את כל האמת- היא כן חשובה, הוא פשוט מחליט להתעלם מהפקטור של היוקרה ובוחר באפשרות הנכונה (לא ככה?). בדיוק כמו שאני מקווה לעשות!

yoss1bockchil

New member
אני חולק עליך וכן הבנתי אותך...

כמו ששמת לב ציינתי לאחר הודעתך כי היוקרה היא בעיה אצלך. אצלי לא.למה? כי אני אלמד רק מה שאני אוהב ללא תלות בכסף\יוקרה\וכו´. רוב העתודאים הם לא כאלה... מצד שני רוב העתודאים הם לא אני ומצד שלישי אני בכלל לא עתודאי (עדיין לא ) לעומת הרבה שכבר חושבים שהם במהלך הלימודים
, מצחיק אותי כל פעם מחדש... יוסי. שנה טובה, ושירדו גשמי ברכה בנגב

D a n n y b o y

New member
אוף!

אם אני הולך ללמוד פיזיקה, ויש לי סכם מספיק למדמ"ל או הנדסת חשמל בטכניון- מה זה אומר?

שאתה מגניב...../images/Emo6.gif

וחוץ מזה אני לא מבין מה יש לך להתלבט בין ללכת לבן גוריון או לטכניון... לפי דעתי בן גוריון היא האופציה שלך...למה ליסוע עד לחיפה,לוותר על לימודים חינם(תשמע,זה בכל זאת עוד 10,000 ש"ח בשנה...) ורק בגלל שנדמה לך שפיסיקה בטכניון זה יותר מאשר בבן גוריון... זאת אומרת-בן גוריון זה כל כך קרוב אליך...הלימודים שם ברמה גבוהה... במקסימום הם ברמה קצת יותר נמוכה מבטכניון וגם בזה אני בכלל לא בטוח... ההבדל הגדול בין הפקולטות בא לידי ביטוי בתארים הגבוהים יותר וכמעט שלא בתואר ראשון. ככה הבנתי ממליון ואחת אנשים. פייד!

D a n n y b o y

New member
כל זה טוב ויפה...

אבל יש שני דברים שלדעתי עולים בחשיבות על מה שאמרת, או שלפחות שקולים בחשיבותם: א) תמיד תכננתי ורציתי ללמוד בטכניון. ב) אני רוצה לעזוב את הבית.

yoss1bockchil

New member
תגובה לתגובה ../images/Emo13.gif

זה אומר שאתה הולך ללמוד משהו שאתה אוהב, אבל אתה רוצה משהו עם יותר יוקרה(משתוקק למשהו כזה), ולא צריך להרגיש כך. בנושא בן גוריון\טכניון .. לא יודע אמרתי לך כל שאני יודע...החלטה שלך.. אם בן גוריון קרובה אליך, אתה מצטיין וגם לא עולה לך כסף...נשמע לי לפחות too good 2 be true, משמע מ-צ-ו-י-ן יחס נהדר ולימודים כיפים (מה גם שכמו שהבנתי בן גוריון היא ממש אחלה אוניברסיטה בתנאים סוציאלים והומניים), נכון הטכניון הוא טוב מאוד , אבל תואר ראשון בנאדם... מילא תואר שני אבל תואר ראשון ועוד כל הקורסים זהים, הרמה אותה רמה (ככה הבנתי מהמורה שלי לשעבר לפיזיקה , שהוא ד"ר ) והבחירה שלך. יוסי.

אז ככה...

בקשר ל-א´,ףזה ממש לא משנה... במיוחד ששוקלים את הגורמים נגד... בקשר ל-ב´,לא ידעתי ויכול להיות שאם ככה באמת כדי שתלך לטכניון... השאלה היא כמה לעזוב את הבית באמת חשוב לך... פייד!

wiz

New member
צודק במאה אחוז, וגם...

בן גוריון זאת האוניברסיטה הכי טובה בארץ לדעתי, גם מבחינת הלימודים וגם מבחינת האנשים והפן החברתי
(אולי לטכניון יש עדיפות קטנה בהנדסת חשמל, אבל לדעתי לא בפיזיקה...). אני לא הייתי מפספס את זה, והייתי מעדיף ללכת לשם במקום לטכניון, אם רק היתה נפתחת שם פקולטה לארכיטקטורה...

למעלה