פיזיקה בגרמניה

noteasy

New member
פיזיקה בגרמניה

הי!
אני שוקלת ללמוד תואר ראשון בפיזיקה בגרמניה. יש לי תואר שני הומני, ויש לי אזרחות גרמנית. אינני דוברת גרמנית- רק אנגלית.
האם תוכלו להמליץ לי על אוניברסיטה, ולייעץ מה עלי לעשות מבחינת הפרוצדורה...

תודה

ברוכה הבאה :)-

עדיף שתתמקדי ברשימת אוניברסיטאות ותחום ממוקד עם תוכניות באנגלית ותשאלי יותר ספציפית.
כמו כן שכר לימוד מופחת תלוי במגורים באירופה כמה שנים קודם ולא באזרחות. ובד"כ תוכניות באנגלית עולות יותר.

elley

New member
בגרמניה לאו דוקא

באוניברסיטאות ממשלתיות בגרמניה שכר הלימוד נקבע על ידי המדינה - בחלק ממדינות הפדרציה שכר הלימוד הוא אפס, חלק הוא קצת יותר גבוה. ושכר הלימוד הזה רלוונטי לכל הסטודנטים, ולא משנה מהי האזרחות שלהם או כמה זמן שהו באירופה לפני ההרשמה והקבלה ללימודים.

מה שכן, זה נכון רק לאוניברסיטאות ממשלתיות, ואלה לא מלמדות (כמעט) באנגלית. מוסדות הלימודים שמלמדים באנגלית הם ברובם פרטיים, והם קובעים בעצמם מהו שכר הלימוד אצלם (וזה יכול להיות גבוה מאד).

Philip Jr

New member
יש פה מספר סטודנטים שלמדו/לומדים בגרמניה

אבל לפני שהם "יבואו לעזור", תוכלי להבהיר האם את רוצה ללמוד באנגלית? או שאת מוכנה לשקול תוכניות בגרמנית, וללמוד את השפה לצורך כך? כמובן שזה ירחיב את האפשרויות שלך משמעותית.

noteasy

New member
ברמה העקרונית אלמד גרמנית בכיף

אבל זה עלול לקחת הרבה זמן, להגיע לרמה של לימודים אקדמיים, ואני כבר לא ממש צעירה :) לכן אני חושבת שלפחות השנה הראשונה תהיה באנגלית...

Philip Jr

New member
הסיבה שאני שואל

טוב האמת שזה שתי סיבות:

1. לימודים באנגלית = לצמצם מאד את רשימת המוסדות.

2. לימודים באנגלית = להבנתי, בעיקר מוסדות פרטיים, בהם את עלולה לשלם לא מעט כסף.

אם את רוצה לדעת קצת יותר על התהליך של קבלה ללימודים באנגלית בגרמניה, הנה דוגמא טובה:

http://www.uni-leipzig.de/~physik/bachelor-physik-ipsp.html

ולמקרה שלא ביקרת, באתר של ה - DAAD יש מנוע חיפוש לתארים בינלאומיים בגרמניה:

https://www.daad.de/deutschland/studienangebote/international-programs/en/

בהצלחה!

Besessenheit

New member
בגרמניה תואר ראשון הוא בחינם עד גיל 30

מעל גיל 30 הוא כבר עולה כסף - כמה אלפי יורו בשנה כזכור לי... אני די בטוחה שזה ככה גם עבור בעלי האזרחות.

עד כמה שידוע לי זה לא נכון

בחלק מהמדינות מתחילים לגבות כסף אחרי מספר מסויים של סמסטרים מעבר ל-Regelstudienzeit אבל גם אז זה בהחלט לא "כמה אלפי יורו בשנה". אגב, החל מסמסטר החורף הבא לא ייגבה שכ"ל בכל המדינות (במקרים הרגילים). ראה http://de.wikipedia.org/wiki/Studiengebühren_in_Deutschland (בעיקר הטבלה לקראת הסוף).

Besessenheit

New member
זה לא קשור

אני לומדת בגרמניה ושכר הלימוד שאתה מדבר עליו כבר בוטל - בבוואריה הוא בוטל כבר מהסמסטר שהסתיים כרגע.

יצא לי לדבר עם כמה שהם מעל 30 ומישהו מהם אמר לי שזה מתחיל לעלות ממש לא מעט כסף.

שכ"ל?

או שהם מתכוונים לזה שפתאום הם צריכים לשלם את ביטוח הבריאות בעצמם ולא יכולים לקבל יותר Bafög? אשמח אם תוכלי לשאול או להפנות אותי למקורות כי זה די מעניין אותי. בקשר לביטול השכ"ל - אכן, נידרזאקסן נשארה המעוז האחרון

Besessenheit

New member
אני חושבת שהתכוונו לשכר לימוד

שזה באמת היה די מוזר לשמוע כי באמת אין כזה...

ומזה BAFOEG באמת? יצא לי להתקל כמה פעמים במילה הזו ועד היום אני לא יודעת מזה אומר.

ואני באמת אנסה לחפש באנטרנט - מקווה לחזור עם תוצאות :)

והסבר...

Bafög זה השם של התמיכה הכלכלית שניתנת לסטודנטים מטעם המדינה תחת תנאים מסויימים (למשל מחצית הסכום היא הלוואה ללא ריבית שיש להחזיר אחרי סיום הלימודים).

למעלה