פיזיו עמש"צ ועמש"ג

Cervical1

New member
פיזיו עמש"צ ועמש"ג

שלום. לפני כ-3.5 חודשים עברתי פציעה קשה בה שברתי את הC1 וריסקתי את הT4. טופלתי בHALO למשך כ-3 חודשים. הHALO הוסר לי לפני כשבועיים וחצי. ע"פ החלטת הנוירוכירורג שטיפל בי, הגב יקבל כרגע מנוחה של כחודש ובזמן זה אסור לי לבצע שום פעילות לרבות פיזיוטרפיה ואני צריך להיות מרבית הזמן עם צווארון פילדלפיה. כששאלתי על המשך הטיפול (פיזיוטרפיה בעתיד?) קיבלתי תשובה כי לא יהיה בכך צורך כיוון שאני צעיר. (בן 23). האם הדבר לא נשמע מוזר במקצת? העובדה כי אני צעיר מבטלת את הצורך בפיזיוטרפיה? שמתי לב כי הטווחים בצוואר ובתנועות הראש התקצרו משמעותית בשל הHALO, ואני מרגיש כימור קדימה בגב העליון. האם הטווחים יחזרו לי בצורה מלאה גם ללא פיזיוטרפיה?

פיזיו לאחר קיבוע

כיוון שכרגע אתה עם צווארון וישנו איסור ע"י נוירוכירורג לטפל בפיזיותרפיה, כדאי להמתין עד לאחר הסרת הצווארון. בזמן השימוש בקיבוע , שרירי הצוואר נחלשו כיוון שהראש נתמך ע"י גורם חיצוני. אני מניחה שברגע שתסיר את הצווארון, ייתכן ותרגיש חולשה בצוואר וקושי להחזיק את הראש יציב. במקרה כזה, עלייך להתייעץ שוב עם הרופא המטפל לגבי טיפול פיזיותרפיה שיכלול בעיקר הדרכה ותרגול. איני חושבת שתזדקק לטיפול מנואלי , אלא אם תיווצר נוקשות או מתח בשרירי הצוואר. גם אם אתה בחור צעיר, אני חושבת שלאחר פציעה כזו, כדאי להגיע לפיזיותרפיה לשם הדרכה וישנן גם קבוצות תרגול (לפחות ב"מכבי") שאתה יכול להשתתף בהן. בכל מקרה, פיזיותרפיסט מקצועי לא יטפל בך, אלא אם יש אישור מרופא מטפל. מקווה שעזרתי

המשך...

בנוסף לדברים הנ"ל, הטיפול יכול לזרז את תהליך השיקום, ההחלמה והחזרה למסלול החיים הרגיל. בהצלחה יעל

תודה יעל, למדתי מהטובות ביותר

התנסות בשיקום אורטופדי באיכילוב...... case study - פועל רומני לאחר CVA.... תודה

Cervical1

New member
תודה!

הייתי בביקורת ויש לי אישור לחזור לבצע פעילויות רגילות בהדרגה (כולל שחיה, פיזיו, בטן, הליכות וכד'), שזה סה"כ טוב, כי באמת שכבר נשבר לי מלשבת ולא לעשות כלום כל היום (מסכן אה? :))

למעלה