פיז'ו סאטליס 125

פרארי1

New member
פיז'ו סאטליס 125

לפני כמעט 6 שנים, עלה מצרפת כלי מעניין שמיד הוכתר כ-125 הכי יקר בארץ.
לא פחות מ-30K שקל עבור קטנוע 125, זה ה-מ-ו-ן כסף והישראלים לא בדיוק עמדו בתור לרכוש אותו.
אני לא יודע כמה כלים עלו על הכביש, אבל למיטב ידיעתי זה לא מגיע למספר דו ספרתי.
השבוע יצא לי לראות את אחד הבודדים שכן זכו להתגלגל בכבישי הארץ, מדובר על אחד הקטנועים היותר מרשימים שבהם נתקלתי והוא במצב חדש לגמרי עם בקושי 6400 קילומטרים על השעון.
לסאטליס יש בגאז' בסגנון של ה-XEVO, אבל כאן לא מדובר על שני פתחים, המכסה האחורי מתרומם יחד עם החצי האחורי של המושב וחושף תא אחסון גדול, אבל לא ענק, חלקו הקדמי של המושב אינו נפתח ומכסה את המצבר.
כדי להוסיף ארגז נדרש פטנט מיוחד, שוב כמו ב-XEVO והכלי שראיתי אכן מצוייד בארגז מקורי של פיז'ו (מקורי כי יש עליו סמל, מן הסתם לא פיז'ו ייצרו אותו) ובסבל שמתקפל אחורה, כדי לאפשר את פתיחת תא המטען.
תא אחסון קטן נוסף (יכול להכיל אולי ארנק או פלאפון) נמצא במרכז הכידון, מתחת לסמל האריה. המכסה ומנגנון הסגירה שלו מרגישים עדינים ושבירים למדי ועוד תא ננעל נמצא מתחת לכידון ושם כבר אפשר לאחסן דג בורי שלם, כמו שכתב פעם בועז על תא האחסון של הסילברווינג.

לא יצא לי לרכוב על הכלי, כך שלא יכול להעיד על התנהגותו, רק על מראהו המרשים ומצבו החדש.
מה שמעניין הוא שאת הכלי ראיתי בסוכנות אופנועים וכל החבילה הזאת, כולל הארגז שבמקור עלה לא פחות מ-3K שקל, מוצעת ב-11K שקל.
נכון, בתוספת לא מאד גדולה אפשר לקנות 125-ים פשוטים יותר חדשים מהניילון, אבל מעט מאד כלים יכולים להציע את השיק והפינוק שמציע הצרפתי הזה.

W i z

New member
ואל תשכח ..

שכל טיפול שצריך יעלה בערך פי 4 וחודשיים המתנה - כי כל חלק זה יבוא אישי.

אההה, כן - בתאונה/החלקה הראשונה אפשר להשבית את הקטנוע כי בחיים לא תמצא חלק מפירוק.

בקיצור - מומלץ למי שיש לו מוזיאון לקטנועים ובמקרה הקטנוע הזה חסר לו באוסף.

למעלה