פיוט לשבת

פואד ה1

New member
דורי תודה על הבאת הפיוט ואכן הוא אחד הפיוטים היפים שנכתבו אי

אי פעם ההפיוט נכתב במאה ה16 ומעניין שבגולה נכתבו פיוטים יפים ואילו בזמן החדש לא נשמעים ולא נכתבים פיוטים ברמה כזאת .
 

א ש ר ת

New member
מאד יתכן מה אומר דורי. בגלל הכמיהה לירושלים וישראל נכתבו

פיוטים מרגשים.
 
אשרת יקרה הכמיהה לארץ ישראל

משהו כאן לא ברור לי
מה מנע מהם לעלות ארצה, עובדה שבימי כורש כאשר התיר את העליה לארץ ישראל עלו בי 30 ל50 אלף בלבד והיו אלה עניים מדלת העם.
לדעתי היה להם טוב בגולה וכדי לסבר את האוזן ולצאת ידי חובה ישבו בגולה וכתבו שירים ופיוטים של געגועים .
ובימינו אנו אילו לא היתה חרב מונחת על צווארם של היהודים לא היינו עולים לארץ ישראל. והיינו מסתפקים פעם בשנה להגיד "סנת אלג'איה פי בלד אשראיל בנין אלמטלוקין" ובזה זה היה מסתים.
 
יוסי

אתה צודק, מה שקובע זה סיר הבשר ובהעדרו למה לעלות? בן אדם תמיד חושש משינוי כלשהו במצבו. הכמיהה לציון הייתה לא מהבחינה הפרקטית שהיו יכולים לקום ולעלות, אלא שהתפיסה הדתית הייתה כאשר יגיע משיח צדקנו ויאסוף אותנו לארץ ציון ירושלים. הפסיביות שלטה לאורך הדורות. שב ואל תעשה. הפרעות והשואה הם שדחפו את היהודים לזוז.
 

א ש ר ת

New member
אני כילדה בשנות ההששים לפני העליה לארץ, חשתי את הכמיהה של

כולם לעלות למדינת היהודים ומשום מה הרגשתי שזה בלתי מושג כי ככה שדרו לנו, וזה הפך למין חלום רחוק ובלתי אפשרי, אך ברגע האמת זה היה די אפשרי אך כמובן ללא הממון של המשפחה ואפילו ממני מנעו לקחת את התמונות של ילדותי ובגרותי עם חבריי ומשפחתי.
יש כאלה שלא היה בראש מעיינם לעלות לארץ כי עובדה שרבים מפוזרים בכל העולם, למרות שלהם זה אפשרי ואפשרי.
 
למעלה