פיוטים...

שרוך

New member
אוהב סליחות ספרדיות

בס"ד הי לכולם!! ככה תאמת אני לא כל כך אוהב את התפילות של הימים הנוראים כי אנחנו סיימו אתמול רק בשעה 2 מוסף וזה מעיק !! אולם רצוי שאני ייצן שאני מעדיף סליחות ספרדיות מאשר אשכנזיות !!! כן כן אשכנזי כמוני אומר את זה !! לכן אני בוחר !! חטאנו לפניך 1!!! כזה שיר מקסים עם מנגינה מיוחדת !! וכמו כן אדון הסליחות !! בוחן לבבות !! שרוך

טובבבבבב

ב"ה יש את הקדיש אצלנו מנגינה כזאת שתמיד נותנת לי הרגשה של יו"כ נגמר זה הסוף של יו"כ . ויש את "ונתנה תוקף" של הגיבעטרון יאיר רוזנבלום ....מי שמכיר לי אישית מזכיר את המסע לפולין הנסיעה ליער לופוחבה מי שהיה השמיעו לנו את השיר במנגינה האוטובוס נושע לאט ודמיינו את כל היהודים שהלכו פה ברגל ....... בקיצור הרגשה של קצת הבנה מה שיש בשיר.... "אבינו מלכנו תהא השעה הזאת שעת רחמים ..." אוהבת את הקצב אוהבת את השיר בכלל אצלנו הש"ץ ממציא כל ממיני מנגינות של שירים חסידיים ושירי שבת בקיצור בתכלס אני בעד תפילה בשירה נותן יותר משהו בתפילה מוסיף המון !

איילת כ

New member
האמת שאין לי פיוט מסוים

אבל אני מתה על הקטע שאחרי כל פיוט כל הבית כנסת אומר אל רחום וחנון.....

אני יכולה להגיד שאני אוהבת את "לשנה

הבאה" כי נגמר הצום
ויש הרגשה כזאת... אבל זה לא פיוט... אני בערך כמו ניר אחי בטעם של הפיוטים..

למה???

העמוד האחרון של תפילת נעילה (משמע ישראל) הכיייייי מרגש!!!!! וחוצמזה, ניר לא אחיך!
תודה...

טוב אז קצת ייצוג ספרדי...

אין לי מושג איך קוראים לו אבל זה פיוט שאומרים לפינ כל נדרי והוא ממש יפה- כמעט לא אמרנו אותו השנה כי את כל נדרי אמרנו עם האשכנזים ביחד (הייתי אולפנא) אבל אח"כ הוספנו אותו לפינ עלינו לשבח... ועוד אחד שאומרים בו אחרי כל שורה- מי קל כמוך יש את זה גם לאשכנזים אבל רק חצי מהשיר ולא במנגינה היפה שלנו!! וכמובן שגם את החלק הזה שכשאומרים על חטא שחטאנו אז בינגוד לאשכנזים שאומרים את זה בשקט אנחנו בחזרת הש"צ אומרים את זה בקול וזה הולך ככה- על חטא שחטאנו לפניך ב... ואז כל הקהל אומר תמחול ואז אחרי הבא כל הקהל ונה תסלח וכשמגיעים לעל חטאים שאנחנו חייבים אז אומרים תמחול ותסלח ואח"כ תסחח ותמחול זה פשוט חסר בתפילה של האשכנזים!!! זהו בערך- סורי על ההרצאה- ביקשת שנענה אז עניתי... :)

למעלה