פיה משלוח מארהב

s EsH

New member
פיה משלוח מארהב

במידה וקונים לי משהו בארנה ושולחים אליי לארץ, איך עובד המכס? האם יש סיכוי לא לשלם אותו בכלל? איך כדאי לשלוח? תודה :)

miss buttons

New member
אם זה פחות מ75 דולר את לא צריכה לשלם כלום

אם זה יותר, נדמה לי שזה תלוי במוצר. על רוב המוצרים יש פטור ממכס עד כ325 דולר (אאל"ט) אבל צריך לשלם עליהם מע"מ/מס קנייה/ שניהם (אין לי מושג מה ההבדל).

s EsH

New member
אבל איך זה עובד

מישהו שולח לי מחו"ל חבילה סגורה.
מי ומתי פותחים אותה כדי לחייב את המע"מ / מס קניה?

איפה אפשר לוודא כמה מעמ / מכס משלמים על איזה סכומים?

החבילות עוברות שיקוף ובידוק

לא כולן, כבר קרה שקיבלתי חבילות אפילו ישירות מהחנות עם חשבונית והכל, שהייתי אמורה לשלם עליהן- אך לא התבקשתי לשלם כי הן איכשהו חמקו מהביקורת.... אבל לעיתים קרובות הם כן מצליחים לדוג אותן.
הענין הוא שאת לא יכולה לתכנן ולכוון את זה, זה ענין של מזל...

d a p h n a

New member
השולח ממלא טופס מכס בעת המשלוח

שבו הוא מדווח על מה יש בפנים. באופן מדגמי הם בודקים את החבילות כדי לוודא שמה שכתוב על הטופס תואם את מה שיש בפנים.
על פי רוב אי אפשר לדעת במאה אחוז אם יהיה מכס/מע"מ וכמה עד שהחבילה מגיעה, אלא אם זו חבילה בסכום קטן מאוד.

החזר כסף בפייפאל צריכה עזרה

קניתי מוצר באליאקספרס לא היה במלאי לאחר שלל התכתבויות עם המוכר ביטלתי את העסקה וקיבלתי ממנו הודעה שאני אעביר לו את פרטי חשבון הפייפאל שלי על מנת שהוא יזכה אותי על העסקה לא ברור איזה פרטים אני צריכה לשלוח לו מישהי יודעת ?

Cafe Latte

New member
אם אני לא טועה, פרטי המייל שלך

שמקושרים לחשבון הפייפאל, הם אלו שאת צריכה לשלוח לו.

foofoo77

New member
מניסיון שלי

ככל שיראה למכס שהחבילה מכילה משהו יקר ערך ובדרך כלל רשום ערך קטן מדי לחבילה ששוקלת שני קילוגרם או יותר הם לא משקפים. מזמנים אותך למכס ופותחים בנוכחותך את החבילה ( בן דודי שלח לאמי אייפד מתנה חדש מהשקית ורשם על החבילה 1$ כי זו מתנה ומה הוא מבין בחוקי המכס הישראלים? בצרפת זה ככה). אז שילמתי עמילות מכס 180 ₪ ואתה מע״מ על האייפד לפי מחיר ממוצע באיביי.

למעלה