פידליוס+

HassiD

New member
פידליוס+

בעודי קורא את הספר השביעי (אני מתנצל שעקפתי את הספריה המקפצת, לא יכולתי להתאפק...), נתקלתי במס' תהיות, אם כי אני די בטוח שהם כבר עלו כאן לפני כן, ואני לא אתפלא אם אני אפילו עניתי לחלק מהן, עדיין, אשמח לקבל תשובה, או לפחות קישור אליה...

1. מה הקטע לעזאזל עם פידליוס? אחרי שאלבוס מת, כל מי שידע על זה הפך להיות שומר סוד. אז נגיד שסנייפ הצליח לסדר את אוכלי המוות שחוץ מקללת נעילת הלשון שיש לו ולכן הוא לא יכול לספר להם כלום, הוא גם משום מה לא יכול לכתוב את זה, ורק יכל להגיד להם שילכו לכיכר גרימוולד ויבהו על הבתים שם, אבל איך לכל הרוחות והשדים, אחרי שאחד מהם גילה על המקום כי הוא התעתק עם הרמיוני-הארי-רון (יאקסלי אם אני זוכר נכון), הוא הפך להיות שומר סוד ויכל להכניס עוד אנשים איתו? ככה לפחות הרמיוני אומרת, ש"בטח עכשיו הוא כבר מכניס את אוכלי המוות פנימה" (או משהו בסגנון). ואיך הפידליוס על בית הפוטרים נעלם? אמנם כשהלורד נזכר אח"כ ברצח שלהם, הוא מציין שם היו בפנים ולא ידעו שלחש הפידליוס נעלם, אבל חשבתי שהכוונה שלו זה שהם לא יודעים שגילו לו את המקום, ובעצם הפידליוס לא עובד עליו, לא שאיכשהו זנב-תולע הצליח להעלים את הפידליוס לגמרי... (אני לא מדבר על הבעיה של בקתת הצדפים, אני אומר ש"נגיד" והם לא באמת שברו את הפידליוס, כי הם התעתקו רק ליד, ולא ממש לשם, אלא רק לחוף שליד, אז אולי זה פחות בעייתי...)

2. עם כל הכבוד למסתורין שבדבר, איך נגיני עלתה על הארי-הרמיוני? הם היו תחת גלימת העלמות, יכול להיות שלפי הריח? או שראיית אינפרא-אדם של נחשים לא מופרעת מגלימת היעלמות?

3. אם הלורד ידע ששרביט הבכור נגנב, אחרי שהוא עיניה את גרגורוביץ'. וזה כן היה נחשב כ"כיבוש מספק" מבחינת זה שהשרביט עבר אליו, אז למה הוא חשב להרוג את סנייפ? במה שונה הגניבה של הלורד מהגניבה של גרינדלוורד?

4. לופין מציין שהוא הגיע רק אחרי 3 ימים לכיכר גרימוולד, כי הוא היה צריך "לנער" אוכל מוות שעקב אחריו. הוא שכח איך מתעתקים? או שאולי אותו אוכל מוות הלך איתו יד-ביד?

5. למה הארי-רון-הרמיוני התעתקו כל פעם בדיוק למדרגה, ולא התעתקו כמה רחובות משם והלכו ברגל מתחת לגלימת ההיעלמות? זה יותר פשוט מאשר לדייק כל פעם, כמעט ליפול מהמדרגה ואולי להיחשף...

זה בערך מה שזכור לי...

וסתם כך, אתם חושבים שבהמשך חייו, הארי נפגש שוב עם משפחת דארסלי/קריצ'ר?

timetraveler900

New member
לגבי הפידליוס

הרמיוני כביכול גילתה ליאקסלי את הסוד כי היא התעתקה איתו. היא סוג של לקחה אותו יד ביד אל פתח הבית, זה לא משנה שהיא לא עשתה את זה מרצון.
ככה יאקסלי הפך להיות שומר סוד ויכל להכניס אותם פנימה...

אני חושבת שהכוונה היא שהם לא ידעו שזה כבר לא עובד עליו, אבל במקרה שהלחש באמת נעלם - יכול להיות שכאשר המטרה העיקרית של הלחש, ההגנה מפני וולדמורט, נכשלת, אז זה כבר לא משנה לגבי אנשים אחרים כי הבן אדם שממנו הם רצו להסתיר את מקום הימצאם גילה איפה הם ואין כבר טעם ללחש אז הוא נעלם.

3. אני מניחה שזו היהירות של וולדמורט שפעם נוספת מעוורת אותו. הוא כל כך רגיל לרצוח כדי לקבל מה שהוא רוצה שזה טבעי בעיניו שכיבוש אפשר להשיג באמצעות הרג וזו גם האפשרות הכי קלה בעיניו... חוץ מזה, וולדמורט חשב שסנייפ בצד שלו אז הוא פשוט יביא לו את השרביט. אבל זה לא עובד ככה וכנראה גם דו קרב מזויף לא היה עובד ולא היה לוולדמורט זמן לדו קרב אמיתי (אפילו שהוא קרוב לוודאי היה בטוח בניצחונו) אז הדבר הכי פשוט הוא להרוג. לוולדמורט אין חברים, אז לא נראה לי שכל כך הזיז לו...

כן, אני חושבת שהארי נפגש עם הדארסלים בהמשך חייו, אם במקרה ואם מתוך סקרנות (אבל רק עם דאדלי)
קריצ'ר נראה לי די ברור שהוא נפגש איתו... הוא לא מת בקרב, נכון?

HassiD

New member
אבל למה שיהיה שומר סוד?

מילא, היא גילתה לו, אבל לא כל מי שמגלים לו הופך להיות אוטומאטית שומר סוד, אלא רק אם אתה מת, אז כל מי שגילית להם הם שומרי הסוד במקומך, אחרת, אין באמת טעם לסוד, כי כל מי שיודע אותו, מיד יכול להפיץ אותו... (ובעצם סנייפ יכל לגלות אותו לאוכלי המוות גם כשדמבלדור היה חי...)

וקריצ'ר רשמית לא מת, עד כמה שידוע לי, הארי רק תהה לעצמו אם אוכלי המוות יענו אותו כדי להוציא מידע, אבל אין ציון רשמי לגבי כך...

Dana3563

New member
הארי כנראה חשב שהוא חי...

“That wand’s more trouble than it’s worth.” said Harry. “And quite honestly,” he turned away from the painted portraits, thinking now only of the four-poster bed lying waiting for him in Gryffindor Tower, and wondering whether Kreacher might bring him a sandwich there, “I’ve had enough trouble for a lifetime.”

hollypop girl

New member
אני דיי בטוחה שמוזכר משהו על קריצ'ר כשהארי

יוצא מהמשרד של דמבלדור. לא זכור לי שהוא מת...

HassiD

New member
נכון

סיימתי עכשיו, וגם מצויין שקריצ'ר נלחם בקרב האחרון עם הגמדונים של הוגוורטס (אפילו די הנהיג אותם), וגם ממש לפני האפילוג, ארי הולך לנוח ומקווה שקריצקר יביא לו איזה סנדוויץ'

noga ke

New member
הסבר אפשרי לעניין נגיני

שאולי משום שגם היא וגם הארי היו בעצם הורקורקסים (או איך שלא כותבים את זה) הם בעצם יכולו לתקשר אחד עם השני, כי בכל אחד מהם היה חלק מוולדמורט. ואם אני זוכרת נכון, רוב הזמן הארי דיבר איתה לחשננית.

עונה על חלק

2. אני מניחה שזה בגלל שהם פשוט לא היו מתחת לגלימה...

4. ברור שהוא ידע איך להתעתק אבל גם אם הוא התעתק משם וניער את אוכלי המוות ברגע שהוא היה חוזר הם היו עולים עליו, מה שהצריך ניעור קצת יותר רציני.

5. לא חושבת שהם חשבו על זה וחוץ מזה הגלימה מתוארת כקצרה עליהם אז הם בטח פחדו להיחשף.

ולגבי התהיה אני לא חושבת שהוא פגש את הדארסלים (מקווה...בשבילו) אבל במשפט האחרון לפני האפילוג הארי אומר שהוא מקווה שקריצ'ר יכין לו סנדוויץ' אז בטח הוא כן פגש אותו מתישהו.

HassiD

New member
שוב תוהה

2. כתוב במפורש שהם היו, שאפילו שהארי תהה איך בתחולדה רואה אותם, רק שלא מסופק הסבר גם אח"כ איך זה קרה....

4. חוזר לאן? מה יותר פשוט מלהתקדם כמה קילומטרים קדימה, להכנס לאיזו חנות או משהו, ואז להתעתק משם?

5. הגלימה קצרה עליהם כשהם כמה ביחד, אבל ליחיד - היא מושלמת, אחרי הכל, אוצר-מוות או לא?

OKDeSign

New member
בקשר לגלימה

אומנם ליחיד זה אחלה, אבל הם התעתקו ביחד למדרגה, זה לא שמישהו יכל להתעתק לבד עם הגלימה ואז בדרך כלשהיא לשלוח את הגלימה לאדם שעדיין בחוץ.

HassiD

New member
רוב הפעמים לא

רק בפעם האחרונה זה קרה, בכל שאר הפעמים שניים נשארו בבית ורק אחד יצא....

ובפעם שהם התעתקו ביחד - הם התעתקו בזוגות ולא כשלישיה כדי שבטוח לא יראו אותם.... (ז"א רון-הרמיוני, הרמיוני חזרה ואז הארי-הרמיוני)

hollypop girl

New member
אין הסבר לזה, וגם לא היה להם מספיק זמן

לחשוב על זה בזמן אמת... הרמיוני אפילו לא הספיקה להגיד להארי שהוא מדבר איתה לחשננית...

hollypop girl

New member
מנסה

1.זנב תולע שהיה שומר הסוד גילה לוולדמורט על המקום (בדיוק כמו שהוא גילה לסיריוס למשל...) אז אמנם הלחש
עדיין פועל אבל מה הטעם להסתתר מכל העולם? הכוונה שלהם הייתה להסתתר מוולדמורט ואם הוא כבר רואה את
הבית, מה אכפת להם שהשכנים שלהם רואים אותו?
לא ממש הבנתי את השאלה...

2.אולי זה לא פועל על בעלי חיים? הרי הארי ציין מספר פעמים שיש לו חשדות שהגלימה לא פועלת על החתולה של פילץ'...
ואולי הנחשית הרגישה שיש לחשנן באזור...אולי היא הריחה אותם...

3.זה לא הדרך של וודלמורט...הוא הורג כדי להגיע למטרות שלו והוא לא מכיר שיטות אחרות...
חוץ מזה, תמיד כדאי לוודא במאה אחוז...ומה יכול להיות יותר וודאי מלהרוג את הבעלים הקודמים? הרי יש דיוקויות מסוימות
להעברת נאמנות של שרביטים (לפי אוליבנדר) אז למה להסתכן...?

4.גם אני חשבתי על זה...

אין לי מושג...מצד שני, איך חברי המסדר עקבו אחרי אוכלי מוות מוכרים בחמישי? נגיד אחד מהם בא לבית של
אוכל המוות בבוקר ועקב אחריו משם, אבל מאיפה לו לדעת לאן הוא מתעתק? (אולי לעבודה ואולי למקום מפגש סודי עם וולדמורט)
כנראה שיש להם שיטות לעקוב אחרי התעתקות...אחרי ריגול היה פשוט בלתי אפשרי.

5.אולי הם לא רצו להסתכן שאוכלי המוות יראו אותם דורכים על משהו\ישמעו אותם הולכים...
בהנחה ואתה מתעתק למדרגה האחרונה ונופל משם, ייקח לך בדיוק שתי שניות להגיע עד הדלת (עד שאוכלי המוות יספיקו להגיב
להופעה הפתאומית שלך) אבל אם הם מתגלים באמצע הרחוב כי הם דרכו על ענף או משהו בסגנון אז הדרך עד מקום מבטחים ארוכה וככל הנראה שהם כבר יספיקו להיכנס לדו קרב בדרך...

קריצ'ר כנאה שכן...דראסלים? לא נראה לי...איפה הם ייפגשו? הרי הארי לא יודע איפה הם גרים עכשיו ואני בספק אם הוא
מתגעגע אליהם עד כדי כך שהוא יתחיל לברר...

HassiD

New member
אבל

1. קסם הפידליוס אמור לעבוד על כוללם, והם לא ידעו שהלורד יודע עליהם, אז אך הם ביטלו אותו? ז"א איך הארי אח"כ ראה את הבית?

4. אבל לופין מציין בפירוש (אחרי עמוד בערך) שלא ניתן לעקוב אחרי התעתקות (כשהוא מתפלא איך ואכלי המוות גילו את הארי-רון-הרמיוני מיד אחרי החתונה כשהם התחבאו במסעדה המוגלגית)

5. אבל אם הם יפלו (כשהם מגולים) ויכנסו מיד - זה אולי יהיה בעצם לגלות לאוכלי המוות על המקום, ובתור שומרי סוד זה בעייתי...

מבהירה את דעתי לגבי 4

נכון, אי אפשר לעקוב אחרי התעתקות אבל אוכלי המוות תצפתו על האזור של כיכר גרימוולד מה שגרם לכך שכל פעם שלופין הגיע לסביבה הם עלו עליו.
ז"א שהוא היה צריך לנער אותם ולהתעתק ממש למדרגה בשביל להיכנס בלי להיתפס.

(אני מניחה ד"א שהסיבה שלופין לא חזר מיד אחרי המריבה לגרימוולד - כי אני בטוחה שהוא התחרט די מהר, היתה שאוכלי מוות נתקלו בו ביציאה והוא נקלע לקרב איתם)

hollypop girl

New member
אתה מתכוון מה קרה אחרי שלילי וג'יימס מתו?

כלומר איך בדיוק האגריד וסיריוס ראו אותו? כי היה על זה דיון לפניכמה זמן...אני אנסה למצוא אותו אם זאת השאלה...
לפני המוות של לילי וג'יימס רק המקורבים (אני מניחה שסיריוס ועוד כמה שפיטר סיפר להם) ידעו על הסוד, וודמורט כמובן...

4.לא זכרתי שהוא אמר את זה...אז זה דיי מבטל את התשובה שלי...

5.אני לא חושבת שזה נחשב ללגלות את הסוד...הם בסה"כ יגלו שהארי שם ויזעיקו את סנייפ או ינסו לתפוס אותו בעצמו לפני שייכנס לאזור הבית...
זה כמו שהשכנים של לילי וג'יימס יראו אנשים כל הזמן נכנסים ויוצאים משום-מקום, זה מטריד ומעורר שאלות אבל זה לא באמת
מגלה להם את הסוד...

shaiy7

New member
מוסיף ברשותך על סעיף 3

בנוגע להעברת בעלות על שרביט הבכור.
בדו קרב האחרון של הארי ווולדמורט אז הארי בעצם מסביר ללורד מדוע השרביט לא הקשיב לו, ושהוא [הארי] שולט על השרביט, ורק אח"כ הם נלחמים.
אז למה וולדמורט יצא כזה טיפש והמשיך להילחם בהארי לאחר הגילוי? היה עדיף לו לא לקחת סיכון, לקחת שרביט של מישו אחר, ואז לחסל את הארי וכל השאר...

תודה

HassiD

New member
לגבי זה

אני חושב שהוא האמין שהארי סתם משקר לו כדי לקנות זמן או משהו כזה, ולכן פשוט ניסה לרצוח אותו כדי שהארי יפסיק "לחפור" לו...

shaiy7

New member
אבל עובדה שגם לאחר שהוא הרג את סנייפ

השרביט לא ממש נענה לו לחלוטין, ז"א שהוא היה צריך לחשוד בכל זאת....
ולקחת שרביט ממישו אחר זה בדיוק שניה

HassiD

New member
נכון

אבל יש כאן כמה דברים:
1. הקרב כבר די התחיל, ככה שאני לא יודע עד כמה הוא יכל פתאום לעשות "פוס-משחק" ולהחליף שרביטים.

2. הוא הבין שיש בעיות עם שאר השרביטים נגד הארי, כי זה של מאלפוי התפוצץ לו, אז הוא העדיף לקחת את הסיכון שהארי משקר, אבל הוא עדיין מתמודד מולו עם שרביט "מושלם", לעומת להתמודד עם שרביט מעפן.

3. הוא עשה את המקס' שלו, מבחינתו הוא זכה בשרביט, אז אולי ככה זה באמת אמור להרגיש.

4. הוא פחד אולי שאם השרביט לא יהיה אצלו, אז אולי הארי יצליח להשיג אותו ולהשתמש בו נגדו

למעלה