פידיון מוקדם של קופת גמל

מסלינה

New member
פידיון מוקדם של קופת גמל

בזמנו לקחו ממני 35% מס הכנסה. הסוכן אמר לי שאוכל לקבל החזר על כך אם אהיה מובטלת במשך חצי שנה. למרות שהיתי מובטלת יותר משנה מס הכנסה לא מוכן להחזיר לי את הסכום. במכתב שקיבלתי הם טוענים שהמס בגין פידיון ק"ג לפני המועד הינו סופי ומוגבל ל35%. האם יש לי דרך בכל זאת לקבל החזר? אני מניחה שלדיברי הסוכן יש על מה להתבסס והוא לא היה סתם ממציע.

זרחנית

New member
לפי דעתי יש כאן בילבול קטן

קופת גמל יכולה להיות או במעמד שכיר או במעמד עצמאי. קופה במעמד עצמאי - קופה שנפתחת בבנק ע"י העמית כשהוא מפריש לה כספים כרצונו. קופה במעמד שכיר - קופה שנפתחת על-ידי המעסיק אשר מפריש לקופה כספים ישירות מהשכר של העובד. עמית בקופת גמל במעמד עצמאי יוכל למשוך את הכספים מקופת הגמל רק לאחר שעברו 15 שנה מיום פתיחת הקופה. משיכת כספים לפני מועד זה מחייבת תשלום מס בגובה 35% מהקרן והרווחים הצבורים. עמית בקופת גמל במעמד שכיר יוכל לקבל את הכספים בקופה רק לאחר הפרישה ממקום העבודה. לקוח אשר פוטר ממקום עבודתו וברשותו קופת גמל במעמד שכיר ולא עבד במשך חצי שנה מיום הפסקת העבודה, זכאי לקבל את הכספים מקופת הגמל ללא תשלום מס. לפי התאור שלך מסתמן שקופת הגמל שלך היתה במעמד עצמאי ומשיכת הכספים הייתה לפני תום 15 שנה ולכן היה עליך לשלם 35% מס.

מסלינה

New member
לא. אני היתי שכירה ופוטרתי מעבודתי

את הכספים קיבלתי אחרי כחודש שהיתי מובטלת. לצערי הרב לא מצאתי עבודה ונשארתי מובטלת גם אחרי שנה. לפי דבריך (ודיברי סוכן הביטוח) במצב זה מגיעה לי החזר. האם החוקים האלה כתובים באיזה שהוא מקום? נראה לי שאני אצטרך להוכיח למס הכנסה על סמך מה אני דורשת החזר.

rdss

New member
לפי התקנות הישנות ניתן לפדות קופ"ג

בפטור ממס אם לא עבדת 6 חודשים או ש-13 חודשים המעביד החדש שלך לא הפקיד לך לקופ"ג.

אמדר

New member
נסיון לעזור

אכן אם לא עובדים חצי שנה (או סיטואציות אחרות שאצלך לא רלוונטיות) ניתן לפדות את החלק ההוני בלבד בפטור ממס. מאחר ואת פדית אחרי חודש מס הכנסה רואה את זה כפדיון שלא כדין, וכן עליך לבדוק שזה אכן החלק ההוני ולא חלק לקיצבה. את יכולה לטעון מול מס הכנסה שבדיעבד לא עבדת חצי שנה ולכן מגיע לך הפטור אבל זה תלוי ברצונו הטוב של הפקיד. אם תרצי האופציה היחידה שנשארת זה ללכת למשפט נגדם. לחילופין, מאחר ולא עבדת בחלק מהשנה את יכולה להגיש דוח ולקבל החזר בגין נקודות זיכוי לא מנוצלות ואז יתכן שממילא יחזירו לך את מה ששילמת. אל תשכחי שהמס של 35% הוא מינימום ואם במהלך השנה בתקופה שעבדת המס השולי גבוה יותר אזי עדיף לא להגיש דוח. מומלץ לפנות ליועץ שיבדוק את הנושא.

מסלינה

New member
לפקיד אין רצון טוב

אם אני בודקת ומסתבר שזה אכן החלק ההוני, האם מגיעה לי החזר כחוק, בלי טובות ובלי רצון טוב?

שיר ורד

New member
את צריכה לבדוק מספר פרטים

מתי נפתחה קופת הגמל והאם יש בה חלק הוני וחלק פנסיוני (או שכל הקופה היא באחד משני המסלולים). הפטור ממס על פי חוק הוא למי שמשך את כסף לאחר חצי שנה שלא עבד , ולא למי שמשך קודם ובדיעבד התברר כי לא עבד במשך חצי שנה. תצטרכי כנראה למצוא נימוק טוב למה משכת את הכספים מיד ולא חיכית חצי שנה. הנימוק צריך לשכנע את הפקיד שאכן היית במצב כלכלי קשה במיוחד (אם זה מסיבות בריאותיות אז אולי גם כך היה מגיע לך פטור אם היית פונה מראש בבקשה לקבל את הפטור).

למעלה