פידבק

realviperitai7

New member
פידבק

שלום לכולם, מהו הפידבק? הרעש הצורם באוזן כשמקליטים סאונד, מעין שריקה ארוכה כזאת...? לפי מה שהבנתי זה נגרם כאשר המיקרופון קולט את הסאונד שיוצא מהאוזניות / רמקולים. השאלה שלי היא, למה יש שריקה? תודה רבה לכל העונים, איתי.

פידבק זה הזנה חוזרת

המיקרופון קולט את הצליל היוצא מהרמקול וחוזר חלילה וזה שריקה או באס . מה אתה רוצה שהרמקול ירקוד . זה הצליל שהתופעה יוצרת

realviperitai7

New member
תגובה

השאלה שלי היא הרבה יותר לעומק :) לפני מה שאני הבנתי במיקרופון יש מגנט וזה קשור לזה, אמת?

מה הקשר בין מגנט לפידבק

חוץ מיזה יש מיקרופנים קונדסטור (קיבולי) אין מגנט . כמו שהשמש מסנוורת ועוצמים את העניים . כך נוצר הפידבק כאשר מקרבים מיקרופון לרמקול

4eib

New member
התופעה...

כאשר מקרבים מיקרופון לרמקולים או לאוזניות אנחנו בעצם יוצרים מגבר במשוב חיובי. המוצא(קול מהרמקולים) חוזר לכניסה(לתוך המיקרופון) וחוזר חלילה רק בכל פעם שהמוצא חוזר לכניסה הוא מוגבר ע"י המגבר. תנסו לצייר בראש את זה מגבר במשוב חיובי הוא מגבר שאינו יציב ולכן מתחילה התנדנדות חשמלית והמוצא מתנדנד (מוצא = רמקול במקרה שלנו). השריקה ששומעים נובעת מכך שהמגבר מתנדנד בתדר שתלוי במספר גורמים אך לרוב השריקה היא חדה ומעצבנת. איתן

mot264

New member
יפה...../images/Emo9.gif

הייתי מוסיף נניח יורד גשם בבית שבו הגג בנו אותו מבלוקים רגילים. הגשם יעבור צד אחד את השני בצורה הנוחה ביותר בין חריצים שאפילו לא נראים. מה הקשר ? ובכן, הצליל הצורם הוא צליל הנבחר שהמערכת יודעת להעביר חזרה בצורה הנוחה ביותר. כאשר אנו נזיז את המיקרופון בזויות שונות כלפי הרמקול אז, גם הצליל אלול להשתנות בגלל החזרי הקירות שבחדר. אם נבצע זאת במידבר אז, הצליל יהיה זהה כמעת ללא תלות בכיוון המיקרופון (כל זאת שיש לך מקור חשמל במידבר חחח) איך פותרים תופעה זו ? זה ארוך מידי כדי למצות זאת כאן. 73 מוט 264

למעלה