פידבק למוכר

בכיף

MegaMen4 - קבל התנצלות, השירות קיים אבל לא מתאים לסחר מקוון

אכן, ניתן לשלוח בשירות החבילות המדובר עד 20 ק"ג גם סחורה ולא רק דברי דפוס כפי שרשמתי בתגובתי אליך - אתה צודק. אני מתנצל.
רק שבהמלצתך לעשות שימוש בשירות שכחת לציין את הפריטים הבאים:
1. זה לא רשום וההתחייבות של דואר ישראל זה למעקב עד היציאה מהארץ (אולי יש מעקב גם בחלק ממדינות היעד.. אבל אין התחייבות כזו).
2. אין ביטוח, אפילו לא המינימלי שיש בדואר רשום. EMS מבוטח אוטומטית עד 200$ ובתוספת תשלום זניחה אפשר להגדיל את הביטוח.
3. במקרה של החזרה (מכל סיבה שהיא - סירוב, אי מסירה, טעות בכתובת) חבילה שנשלחה בשירות חבילות לא מוחזרת לשולח עד שהוא לא משלם את דמי המשלוח חזרה מחו"ל... דבר שיכול להיות עוד יותר יקר ממשולח החבילה לחו"ל...
4. משיחה עם אנשי השירות ליצואן הם ממש לא ממליצים לעשות שימוש במוצר הזה והדרך להרחיק לקוחות ממנו הוא המחיר הגבוהה והלא כלכלי בעליל.
זה מסוג השירותים שהם קוראים להם "מוצר מנדטורי" שמשרד התקשורת מחייב אותם להציע ללקוח והם עושים כל שביכולתם לגרום ללקוח שלא להשתמש בו.

לסיכום: זה שירות משמעותית יקר יותר מEMS למרבית היעדים, איטי יותר, ללא מעקב כנדרש באיביי וללא ביטוח ואם חבילה כזו חוזרת משלמים פעמיים.
השירות לא מתאים לסוחרים באיביי/אמאזון.

MegaMan4

New member
אין צורך להתנצל ויכול להיות שאתה צודק ובאמת הוא לא מתאים

פעם אחרונה שהשתמשתי בו שלחתי מוצרים בשווי של כמה מאות דולרים לצרפת (3-4 ק") והחבילה הגיע מאוד מהר (אולי שבוע)

בשירות ליצואן אכן סירבו לבטח לי בשווי המלא, אבל אמרו שזה כן מבוטח עד לסכום מסוים (לא זוכר כמה, אבל נדמה לי שכמו בשירות הרשום מתח ל-2 ק"ג)
זה שהאנשים בשירות ליצואן לא ממליצים להשתמש בשירות לא אומר כלום מבחינתי, הם ממליצים על מה שכי טוב להם ולא לך.
זה גם למה אתה ועוד רבים אחרים בכלל לא מודעים לשירות הזה (גם אני לא בייתי מודע עד לא מזמן), תמיד אמרו שמעל 2 ק"ג זה רק EMS

דבר נוסף, האם עצם העבודה שב-EMS הלקוח משלם יותר מיסים ויותר עמלות זו לא בעיה בסחר מקוון ? הרי מזה נולד השרשור הזה. בין אם הוא מוצדק או לא זה לא משנה.

נ.ב.
לא המלצתי להשתמש בשירות, רק אמרתי שהוא אכן קיים

לא יכול להיות שאני צודק... בטוח שאני צודק

להבדיל מאחרים - אני לא קופץ להגיב על כל פוסט פה וכשאין לי מושג או שאין לי מה לתרום - אני שותק!

זה שאתה בוחר לעבור על חוקיי איביי/אמאזון/פייפל ולשלוח חבילה בשווי כמה מאות דולרים כהגדרתך בשירות חבילות זו בעיה שלך - זה אסור!
כל עוד אתה עוסק בסחר מקוון ובלי קשר באיזו פלטפורמה עליך לספק מעקב מלא אחר החבילות שלך אחרת אין לך הגנה.
לשלוח מאות דולרים בלי ביטוח זה בכלל שיקול עסקי שקשה לי להבין... אבל אני בטוח שמכרת לעצמך סיבה טובה מספיק לקחת סיכון שכזה.
אם לך זה מתאים - סבבה. שא ברכה. עלה והצלח בעסקיך - עיני אינה צרה.

אולם... זה לא מתאים כהמלצה או כעצה בפורום הזה שמטרתו לעזור לאנשים (רובם קוראים פה כדי ללמוד מה שמוכרים אחרים פה שכחו) ולא להוליך אותם שולל ולנהל ויכוח לשם הויכוח.
אם כבר אתה (או כל אחד אחר) בוחרים לתרום לדיונים פה תהיו שקופים ותמסרו את כל האינפורמציה על שירותים שאתם מציעים - גם את היתרונות שלהם וגם את החסרונות שלהם.

בקיצור... שירות חבילות הינו בהגדרה בניגוד למדיניות של איביי/אמאזון/פייפל - שומר נפשו ירחק.

לגבי השירות ליצואן אתה גם טועה.
הם לא ממליצים על השירות כי הוא לא מתאים לסוחרים כמונו אלא לאנשים פרטיים ששולחים חבילה לדודה בצרפת, לא ללקוח בצרפת ולכן אין טעם להציע שירות שיכול לסבך אותך כסוחר במקרה הטוב. ולעלות לך כפליים במקרה הרע.
בתחרות שקיימת היום בשוק הם יודעים היטב שקיימת תחרות ויש אלטרנטיבות לדואר ישראל והם בהחלט יציעו לך את הפתרונות הטובים והכלכליים ביותר לעסק שלך.

MegaMan4

New member
שוב, איפה ראית שהמלצתי ?

אתה אמרת שאין כזה שירות, אני ואחרים אמרנו שיש, זה כל הויכוח.

לגבי המעקב - בשירות רשום יש התחייבות למעקב גם עד יציאה מהארץ, אז מה ההבדל ?
עכשיו בדקתי את החבילה ששלחתי במאי והמעקב בדואר ישראל מראה "הפריט נמסר לנמען בצרפת ב 18/05/2015 "
אפילו יותר טוב ממעקב של דואר רשום...

לגבי עניין הביטוח - אתה צודק. לא ידעתי שלא מבטחים את החבילות הללו (בניגוד למה שזכרתי שאמרו לי) וההחלטה לשלוח הייתה ברגע האחרון, אני לא עושה דברים כאלה בד"כ.
אבל ! מי אמר שכל חבילה מעל 2 ק"ג שווה כמה מאות דולרים ? היא יכולה להיות שווה גם 50 דולר

יום טוב

dobo

New member
שוב אני לא מסכים איתך זיגזאוור

החבילה היא כן רשומה ויש לה מספר מעקב.
המעקב בדואר ישראל הוא עד היציאה מהארץ, או בכלל עד מסירת החבילה בדואר, ממש כמו בכל דואר רשום אחר.
גם על הדואר הרשום לא תזכה להתחייבות על ימים למסירה.

אין לי ניסיון בהחזרות של חבילות, אבל עד כה אני מרוצה מהשירות.
הוא זהה לזמני המשלוח ותנאי המעקב של כל צרור רשום אחר.

גם אני דיברתי עם נציג השירות.
בהחלט אין להם עניין בחבילות וגם לא בצרורות או בדואר רשום.
הם רוצים לקדם את ה-EMS ואקו, ולכן כדי להבליטם על פני האחרים הם הורידו את תנאי השירות לחבילות ולדואר הרשום.

כשלי יש משלוח החורג מעל שני קילו, אני קודם כל משווה מחיר בין משלוח חבילה ומשלוח EMS.
לרוב אני מעדיף לשלוח כחבילה.

לצערי כרגע אף שירות של הדואר, למעט EMS, לא באמת מתאים לצרכים של מוכרים באיביי, ובוודאי לא של מוכרים באמזון.

ברור שלא תסכים... אתה נהנה להתווכח ולא מרפה...

אתה רושם ששירות חבילות הוא רשום וזה פשוט לא נכון.
לא משנה כמה שתסובב את זה - זה לא יהפוך לדואר רשום.
מספר מעקב של דואר רשום (שמחייב חתימה של הנמען) מתחיל בRR או בRA לא בCC. זו הסיבה שאין ביטוח ושאין התחייבות לכלום.
בכל העולם דברי דואר רשום ניתנים למעקב במדינות היעד ולכן דואר רשום מתאים למסחר מקוון בינלאומי ושירות חבילות לא.

במקום להודות שמישהו מאיר את עינך ומזהיר אותך מהסכנות הגלומות בשירות שאתה משתמש בו ומהתגובות שלך נראה שאתה בכלל לא מודע להן - אתה ממשיך להתווכח.

הזהרתי... הסברתי...
מי שהבין - הבין, מי שלא - כנראה לעולם לא יבין.

ברשותך... אני פורש מהדיון. יש לי כמה דברים יותר מעניינים לעסוק בהם

dobo

New member
הפוסל במומו פוסל

עד כה לא השתמשת בשירות כי היית בטוח שזה למסמכים בלבד,
ופתאום הפכת למומחה בתחום.

נו שויין, תעשה מה שנדמה לך שטוב עבורך,
רק אל תפיל אחרים בדרך.

MegaMan4

New member
לתשומת לבך, מתוך המחירון של הדואר

http://goo.gl/vqAanq

שים לב ללוח ב' מול לוח ד'.
בלוח ב' אתה יכול להגיע עד 20 ק"ג ואין שום הגבלה לדברי דפוס בלבד.
בלוח ב' (צרורות) מ 2 עד 5 קילו זה רק דברי דפוס

למעלה