פיגם (רוטה)

MrsNoOne

New member
פיגם (רוטה)

אחרי שראיתי באינטרנט מקום בו מציעים את הפיגם כתרופה.. עד עכשיו חשבתי שהוא רעיל... אז חשבתי להכניס אותו לתה. האם הוא עשוי להיות מסוכן? ומה בעצם הסגולות הרפואיות שלו? המידע באינטרנט ובספרים מועט וקצת סותר...

Negyot

New member
פיגם - רוטא - שדאב

לפיגם סגולות רבות, השאלה למה את מתכוונת להשתמש בו ודווקא בו? כל צמח במינונים מסויימים יכול לעזור במצבים מסויימים לאנשים מסויימים, וכל מי שאינו נכלל ב"מסויימים" האלה כדאי שייזהר... לכן, תלוי מה המטרה ומי המשתמש. בפיגם משתמשים גם בחליטה (לכאבי בטן, לשיעול לדוגמה) וגם בשמן מושרה שלו (שמן זית שחומם עם עלי הפיגם עד למיצויים), שהוא נפלא לדלקות אוזניים למשל. יש המון אמונות הקשורות בצמח הזה, בעיקר ביכולותיו להגן מפני עין הרע. אחת האמונות גורסת שיש לקטוף את הפיגם רק בזמן ירח מלא.. אמונה שניה אומרת שלאישה בזמן מחזור אסור בשום אופן לקטוף מהצמח... אבל שוב, אלו אמונות, שום דבר שאינו מוכח. אני מצרפת לך קישורים על הפיגם. הקישור הראשון מתוך אתר מרפא הבושם, שם יש גם פורום ותוכלי להרחיב את שאלתך גם לשם. הקישור השני לאתר גאמנון, שבו מפורט בדיוק מה אפשר לעשות עם הפיגם (בכלל כדאי להכיר את האתר לשם שימוש בצמחי מרפא). בהצלחה וגמר חתימה טובה!

MrsNoOne

New member
התכוונתי להשתמש בו ל..

סבתא שלי עם אסתמה ממש קשה.. כבר בקושי נושמת ועכשיו היא גם התחילה קצת להשתעל על ליחה וכאלה.. אז רציתי לשים אותו בתה כנגד שיעול... יש עוד דברים שאפשר לשים בתה למקרה הזה?

Negyot

New member
עוד אפשרויות

אפשרויות נוספות לתה לשיעול הם מרווה, קורנית - שאין בעיה להשיג אותן אצל ירקנים / בסופרים או בגינות. קורנית-טימין ידוע כמקל מאד על שיעול (ממנו מכינים את סירופ ה"תימי" למשל שאפשר לקנות בבתי מרקחת). המרווה עוזרת לכייח. גם כוכבי אניס, אם היא מסוגלת לסבול תה שעשוי מהם, יכולים להקל על שיעול. ולהתייעץ עם רופא, כמובן, לשלילת דלקת ריאות, יש עכשיו לא מעט חולים. רק בריאות!

MrsNoOne

New member
הו, תודה

ולא, זו לא דלקת ריאות, זו אסתמה שנמשכת כבר שנים...ועכשיו הגיעה למצב ממש רע. לצערי המרווה שהייתה לי בגינה בדיוק פרחה את נשמתה...אנסה להשיג מרווה וקורנית.. תודה על העצה, אם יש עוד הצעות לסיוע בנשימה במקרה אסתמה ולשיעול וכיוח, אני אשמח. תודה רבה בכל מקרה.

misty10

New member
עוד משהו קטן שאפשר לעשות

לשים על מבער כמה טיפות של שמן אקליפטוס מסוג גלובולוס, אולם שימי לב, לשים שמן אמיתי ולא סינטטי שעולה 10 ש"ח, אלה עושים ריח בלבד, ולא עושים שום עבודה.

MrsNoOne

New member
אם אני אשתמש בעלים

אני לא יודעת מה סוג האקליפטוס אבל יש בפארק בעיר אקליפטוסים שאני יכולה לקחת מהם עלים. אם אני לוקחת עלים ושמה מים רותחים זה מספיק?

קורין1

New member
אני גם אסמתית ובזמנו שאלית את...

הרופא שלי על טיפות אקליפטוס והוא אמר שזה לא מתאים לאסמתים...

misty10

New member
עוד משהו קטן שאפשר לעשות

לשים על מבער כמה טיפות של שמן אקליפטוס מסוג גלובולוס, אולם שימי לב, לשים שמן אמיתי ולא סינטטי שעולה 10 ש"ח, אלה עושים ריח בלבד, ולא עושים שום עבודה. אם סבתא שלך לא אלרגית, ויכולה לסבול את ריח הזה. אני מאמינה שזה יעזור קצת! ואם לא יעזור, אז לפחות יש ריח טוב בבית.

למעלה