פיג'ו 207 תקלה בגיר

yakoville

New member
פיג'ו 207 תקלה בגיר

יש לי פיג'ו 207 שנת 2008 מנוע 1600. 85 אלף קילומטר
ידועה לי הבעיה ההיסטורית של הגיר ברכב( כמובן שכשקניתי לא ידעתי)
כשהמנוע לא מתחמם מספיק, במעבר בין הילוך שני לשלישי, האוטו נכנס למצב חרום ומופיעה הודעה gearbox faulty
כיבוי הסוויצ פותר את התקלה ואז כשהמנוע מגיע לטמפרטורה מתאימה התקלה נעלמת. יש מצבים בהם אני מרגיש בזמן נסיעה שהתקלה עומדת לקרות ולכן אני מוריד קצת מהמהירות והתקלה לא מופיעה.

אני נוסע עם התקלה הזאת למעלה מחצי שנה, ואמרו לי שצריך להחליף חיישן לחץ בגיר. התיקון עשוי להגיע ל 2000 ש"ח. האם ידוע לכם שאלו אכן המחירים ?
כמה קריטי יהיה אם אמשיך לנסוע עם התקלה הזו? שכן עד עכשיו היא באמת ולא הפריעה לי כל כך.

enigo

New member
הבעיה היא לא בחיישן לחץ, אלא בשסתומים שמווסתים את הלחץ

ההידראולי ששולט בגיר. הם נקראים EVM וזה בעצם המוח של הגיר.
החלק עצמו לא יקר - בדרך כלל צריך להחליף רק שסתום אחד, שעולה בסביבות 400-500 שקלים. גם העבודה לא כזו מסובכת, אבל כמובן שבמוסכי היבואן גובים לפי "שעתון יצרן" שנוקב באיזה זמן הזוי, מה שמביא את המחיר באמת לאזור ה-2000 שקלים בדרך כלל.
שווה לבקש הצעות מחיר מכמה מוסכים שאתה מכיר וסומך עליהם, כולל מכון "שיפוץ גירים" אם יש אחד בסביבה שלך. זו תקלה די נפוצה, ואני מאמין שלא רק מוסכי יבואן יודעים לטפל בה
נסה לוודא שמתקינים לך את השסתומים המשופרים (הגדילו שם את אחד החרירים, כך שהוא כבר לא נסתם מלכלוך שמצטבר בשמן גיר), ואז הבעיה אמורה להפטר לתמיד.

yakoville

New member
תודה על התגובה המנומקת, האם ידוע לך

מה הם הנזקים לטווח הרחוק במידה ואחליט להתעלם כמו שעשיתי עד עכשיו ?

enigo

New member
לא בטוח שיש. אבל אם זה יגיע לשלב של מכות בהחלפת הילוכים

אני מניח שהעומסים החדים הללו בטח לא מוסיפים בריאות למכלולי הגיר וההינע.

למעלה