פיג'ו 206

eliaz301

New member
פיג'ו 206

רציתי לקבל חוות דעת לגבי הפיג'ו 206 ולדעת האם ישנה באוטו בעיה סידרתית של ראש מנוע כפי ששמעתי. תודה.

TomaC

New member
השמועה מדברת על בעיות בראש מנוע

במנוע 1.6 16 שסתומים. לפי הבנתי,הבעיה העיקרית היא ב307 (זה אותו מנוע) אבל גם ב206 זה קרה. ובלי קשר לבעיה הזאת, מכונית עם נשמה. חזקה, יציבה, שובבה, בטיחותית וכל מה שאפשר לבקש מרכב.

TomaC

New member
הבעיה היא עם זה שהשמועה אושרה מזמן

או שאין לה שחר? התעלמתי מהאזהרה הזאת עד שה307 של אחותי זכתה לשיפוץ ראש ב24K ק"מ.

be_roo

New member
אז אל תגיד שמועה

אדם מחפש מידע קונקרטי לא השכן שסיפר לבת של הקופאית בסופר. יש לך מידע כזה אז תשתף, זו לא שמועה. זו אולי לא מוכיח בעיה סדרתית, אבל לפחות זה ממשי.

TomaC

New member
אנסח מחדש

קיבלתי אזהרה ממקור "אמין" שיש בעיתיות כלשהי במנוע הנ"ל. (1.6L 16 שס'). בבדיקה עם חברים העובדים במוסכים מורשים- אחד אישר לי כי הבעיה קיימת ואחר אמר שהוא לא יודע על מה מדובר ולא יצא לו לראות בעיה סדרתית כלשהי. הזנחתי את המידע הזה, עד אשר ראש המנוע ב307 של אחותי החזיר את נשמתו לבורא לאחר 24K ק"מ. למרות כל האמור לעיל, קניתי לעצמי 206 עם המנוע המדובר- ולדעתי הרכב מהנה ומומלץ.

ניצם

New member
המנוע ה1.4

שמשמש את 206 והc3 הוא מנוע ותיק ששימש עיוד את ה205 והax בשנות ה80.

TomaC

New member
../images/Emo8.gif

ניצם

New member
זה יותר הגיוני.

כי מנוע ה 1.4 בסה"כ בסדר.אגב בהמשך יוחלף מנוע ה1.6 של פיג"ו במנוע של ב.מ.וו!

enigo

New member
דייק בבקשה...

בהמשך יוחלף מנוע ה-1.6 הנוכחי במנוע מפיתוח משותף של ב.מ.וו ופיז'ו.

גרמי

New member
אין שום בעיה סדרתית

מנוע ה 1.4 של ה 206 הוא אחד המנועים הותיקים והנפוצים ביותר על הכבישים. הוא הוכיח את עצמו כאמין ועמיד. גם מנוע ה 1.6 הוא ותיק למדי, אם כי גרסת ה 16 שסתומים רק כ 5 שנים בשוק, אבל גם היא בנויה על אותו בסיס מכאני. אני מעריך שהשמועות על בעיות ראש מנוע נובעות ממקרים רבים של תקלות בראש מנוע שנובעות משימוש במי ברז ברדיאטור. לאחר תחילת השימוש במי ברז ברדיאטור, אורך החיים הצפוי של מנוע פיג'ו הוא כ- 4 שנים - כך על פי מידע לא מבוסס שאספתי משיחות רבות, ת'רדים רבים ומקרים רבים.

ניצם

New member
בסיס מכאני זהה?

קאמשפט כפול ו16 שסתומים לעומת בודד ושמונה ב1.4.

itzik93

New member
אין קשר למי ברז במקרה הזה

אלא לאטם הראש בלבד. אני מכיר (באופן אישי) גם אנשים שהרכב שלהם היה עוד בתקופת אחריות כשהחלו נזילות מים או שמן מאטם הראש על הבלוק עצמו - ומעולם לא השתמשו במי ברז. איציק

גרמי

New member
אטם ראש מנוע זה לא בעיית ראש מנוע

גם לאבא שלי הלך אטם ראש מנוע ב 306 1.4 עם 140000 ק"מ בערך, עם עבר של נוזל קרור בלבד. זה לא תקלה שמשביתה רכב, זה לא תקלה שגורמת נזק לראש המנוע או למנוע, וזה לא תקלה יקרה לתיקון. ולגבי הבסיס הזהה, הכוונה היתה ל 1.6 עם 16 שסתומים מול אותו מנוע 1.6 עם 8 שסתומים. ההבדל היחיד הוא במבנה ראש המנוע. כל שאר המכלולים המכאניים והאלקטרוניים זהים. ולמעשה, גם מנוע ה 1.4 אינו שונה בהרבה...

itzik93

New member
הכל יחסי, ג'רמי.

נכון שזו לא תקלה שמשביתה לגמרי רכב, אבל היא כן משביתה אותו לשימוש של יום אחד לפחות ! יקרה לתיקון ? תלוי למי. כנראה שאתה רגיל לסטנדרטים אחרים כך שהחלפת אטם ראש מנוע זה לא יקר בשבילך
, או כמו שאומרים; "קטן עליך"
איציק

enigo

New member
לא אמרת כלום...

אומרים שיש בעיה בראש מנוע ואתה אומר שהמנוע זהה, חוץ מראש מנוע אחר...

למעלה