פיגור במסירת דירה

פיגור במסירת דירה

אז ככה: אני במו"מ על רכישת דירה מקבלן. בחוזה מופיע סעיף שאומר שפיגור של עד חודשיים במסירת הדירה אינו הפרה יסודית של החוזה וכו´. המשמעות, כפי שהוסברה לי ע"י אנשי המכירות, היא שלמעשה התאריך שעליו מתחייב הקבלן הוא חודשיים אחרי התאריך המופיע בחוזה. כמו כן נאמר לי שבדרך כלל הם מוסרים את הדירה לפני התאריך, כלומר לא רק שאין פיגור, אלא אפילו הקדמה. בתגובה, הצעתי להכניס סעיף שאומר שאמנם פיגור של עד חודשיים לא יחשב הפרה וכו´, אבל יזכה אותי בפיצוי כספי מוגדר לכל יום איחור. תשובתם: לא אפשרי, מדובר בחוזה אחיד מאושר ואין אפשרות לשנותו. האמנם? והאם ידוע לכם מה נהוג בדרך כלל במקרים כאלה? האם עלי לספוג עוד חודשיים בחינם?

אפשרי בהחלט

משמעותו של חוזה אחיד היא הטלת חובות על מי שהכין את החוזה - כלומר, הקבלן, ולא עליך. אין כל מניעה חוקית לשנות את הסעיף בחוזה כך שתזכה בפיצויים אם יהיה איחור. אין כאן שאלה של נוהג לגבי הפיצויים - מדובר ביכולת מיקוח של הצדדים. לא ברור לי למה אתה מרגיש שאתה "סופג" חודשיים בחינם - תסתכל על זה כמו שהציעו אנשי המכירות: מועד במסירה המתוכנן הוא חודשיים אחרי זה שרשום, וכל יום קודם לכן יהיה בונוס. אם חשוב לכך להכנס ךדירה במועד נתון, שנה את תאריך המסירה כך שהחודשיים יסתיימו באותו תאריך (ואז קווה שהקבלן יעמוד בתקופת החודשיים). בכל מקרה, אני מציע שלא תרכוש דירה ללא הסתייעות בעו"ד.

תשמע

קודם כל - תודה על התשובה הסופר-מהירה. ברור שמדובר על יכולת מיקוח. במקרה הזה, הם לא מוכנים להקדים את התאריך, אך טוענים שסביר מאוד שיעמדו בו ואף יקדימו. לגבי בקשתי לקבוע פיצוי על איחור - הטענה היתה שלא אפשרי מבחינת החוזה. מתשובתך אני למד שזה דוקא כן אפשרי. השאלה האם זה נהוג כוונה לשאול האם נתקלת בסעיף כזה. אני רוצה לדעת אם מה שאני מציע הוא דבר מקובל, או שהמצאתי פה משהו שהם בחיים לא שמעו עליו, ואין סיכוי שיתקבל.

הפעם לקח יותר זמן....

בכל אופן - "נהוג" - איך אתה מגדיר "נהוג"? קבלן בוודאי לא יכניס סעיף כזה לחוזה מרצונו. לכן, סעיף פיצויים יוכנס רק בחוזה עם לקוח ספציפי שהצליח "לכופף" את הקבלן. כמו שניתן לשנות סעיפים אחרים ניתן לשנות גם את הסעיף הזה, ולכן אין חשיבות לשאלה אם נתקלתי בסעיף או לא (זכור שהחוזים בהם נתקלתי שונים בסעיפים רבים מהחוזה שלך, ולכן לא ניתן להשוות סעיף פיצויים מאחד לשני). בכל מקרה, די טבעי להגדיר תקופת זמן שבמהלכה איחור ביצוע התחייבות יחשב סביר. לגבי פרטים ספציפיים - אני חוזר על המלצתי לפנות לעו"ד.

למעלה