* פיגוע בחדרה *

* פיגוע בחדרה *

כנראה כמה הרוגים. איכסי..ידידה שלי גרה שם :-( כנראה מכונית תופת שהתפוצצה ליד אוטובוס או באוטובוס עצמו.

בלאונט

New member
אהוב את אויבך

הם מכבדים אותנו, אה? הם אוהבים אותנו? זה רק מצב זמני? זה רק הקיצוניים? זה בגלל המתנחלים נכון? או שאולי אריק שרון אשם? או שזה ש``ס? עד שאתם לא תצטרכו לבוא לבית החולים כדי לראות את אמא שלכם קטועת רגליים ועד שאתם לא תצטרכו לספר בטלוויזיה איך אחותכם מתה אתם לא תבינו: הם לא אוהבים אותנו! הם לא חברים שלנו! הם לא מכבדים אותנו! והמצב היום במדינה הוא כאוס, הרוגים כל יום, מלחמה-לא-מלחמה, פיצוצים, יריות, השמדה, הרס אך חמור מכל - פחד. המצב היום הינו שישראל נמצאת בכשל מודיעיני ממדרגה ראשונה. כשל מבצעי. כשל ניהולי. והבעיה הגדולה מכל הינה שאיבדנו את כושר הרתע שלנו. ובזה הכל מסתכם - הגיון פשוט. הרי אנחנו מוקפים בשונאינו. כן, גם מצרים וגם ירדן בסופו של דבר כולם חלק מהקבינט הערבי אשר התפיסה שלו הינה אנטי יהודית-ציונית. ורואים את זה, דווקא שישראל נמצאת בתחתית הם שולפים את השגריר שלהם, למה? כי אנחנו חלשים! כי אנחנו תמימים! כי אנחנו מפורדים! כן, אנחנו טיפשים! והסיבה היא הימניים החראות, הנאצים שצריכים למות גם כן. פושע, אתה לא מצטער שמי שמת בפיגוע זה כנראה לא מתנחלים יהודיים? מבאס, אהה? קוביין, אתה לא מצטער שזה לא אני או אריק שרון היינו באותו אוטובוס? הם לא מכבדים אותנו. הם לא אוהבים אותנו. הם מנצלים אותנו ואת החולשה שאנחנו מפגינים. והאמונה הפתטית שלכם בזה מוציאה לנו, הישראלים, מוניטין של טיפשים. אנחנו עדר טיפשים. ואתם תמכרו את ראתכם למען אותו חלום אוטופי של שלום גלובלי - אך גם שלום לוקלי לא יושג לעולם כל עוד ישראל לא נמצאת בנקודת עליונות.

אני לא אמרתי שהם מכבדים אותנו

לפחות חלק מהם לא... אני גם לא תומך בפיגועים. אני תומך במאבק שלהם במדינה כי יש להם זכות מלאה. הצורה שהם עושים את זה לא נעימה ומכוערת. ואני אמרתי לא פעם את זה.

בלאונט

New member
מאבק על מדינה?

אני יודע שאתה לא אמרת את זה, ההודעה שכתבתי למעלה פנתה גם אלייך וגם אל פושע שאמר שהם מכבדים אותנו. המאבק על המדינה שלהם? דרך מכוערת? אמרתי כבר, כשאתה תצטרך להספיד את אחד מקרובי המשפחה שלך אתה לא תחשוב שזו דרך מכוערת. אתה תחשוב, שזו לא דרך. ומיום ליום הם שיכנעו אותי (בתור אחד שהיה בעד הקמת מדינה פלשתינאית בתנאים דיפלומטים במטרה ליצור בידוד בנינו) שלא מגיע להם כלום. ושחייבים להוכיח להם שדרך האלימות לא תעבוד. היא לא תעבוד! היא לא! ואסור לתת להם לנשום עכשיו, אסור לתת להם לחשוב, אסור לתת להם לזוז. כדי שיבינו שהדרך שלהם לא תעבוד. אבל הם חמודים! ויש סיכוי, נכון? יש סיכוי. כלום לא יגרום לכם להתפכך. כלום לא יגרום לכם לפתוח עיניים חוץ ממתי שתרגישו את האקדח צמוד לרכתכם. אבל בתור שליח השטן, בתור היטלר צעיר, אין לי זכות לדבר. אני ההפרשה המוגלתית של החברה הישראלית. אני נחות. אני לא נחשב. הנה הדמוקרטיה הליברלית שלך.

נעל

New member
אבל האלימות כן עובדת

היא תמיד עבדה, ותמיד היא תמשיך לעבוד בערבון מוגבל - הם ישיגו את מה שהם רוצים בסופו, והם ישיגו גם עוד אלימות יחד עם זה (פעולות מצידנו). אתה יכול להגיד שפשוט צריך להכנס יותר חזק, ויותר חזק, ויותר חזק, עד שיפסיקו, אבל השיטה הזו כבר הוכחה כלא פועלת עוד בלבנון. לנו, לשמאל, לימין, לכל עם ישראל, יש חיים שקטים באופן כללי, יש מדינה, יש עצמאות, לרוב הגדול יש עבודה, לרוב הגדול יש בית והכנסה סבירה, יש צבא שמפטרל מעל לראשו בעת סכנה - לנו אין את האנרגיות הדרושות למלחמת התשה, לנו אין סיבה להלחם בכלל. זו לא מלחמת קיום, זו לא מלחמת אין-ברירה, למה שנלחם? אנחנו נפסיד. זו לא סתם אלימות, האלימות שלהם, זו מלחמה על קיום שהם מנהלים, המלחמה הנאצלת שאנחנו דואגים להלל כל הזמן, כשהיא לטובתנו. המתנחלים הם הקיצוניים שלנו שתוקעים את גלגלי השלום, ולהם יש את הקיצוניים שלהם (ואל תוציא את הסקרים שאומרים ש-89% מהפלשתינאים קיצוניים. גם אם הסקר מדוייק, זהו מצב זמני, כמו שאצלנו אומרים הרבה עכשיו שצריך להכנס בפלשתינאים. תוסיף לזה את העיוות שקיים בשני הצדדים בתקשורת: ההסתה אצלם, וההפנייה לכיוון מסויים אצלנו). בני אדם רגילים, לא קיצוניים, רוצים פשוט שקט. תן לאנשים שקט, תן לאנשים חיים סבירים, תן לאנשים את ההרגשה שיש להם מדינה מתחת לרגליים, מדינה שדואגת להם, והם ירגעו. מה היית עושה במקומם, בלאונט? נניח שנולדת במחנה פליטים. מה, עוד לפניך, עשו המחתרות שלנו במקומם? זכותם לקבל עצמאות, ולך אין זכות לקחת את זה מהם (מה זאת אומרת ``לא מגיע להם``?). איזו זכות בעצם הייתה לנו על הארץ הזו? ונגיד שההתיישבות בארץ בסוף המאה ה-19 ובתחילת המאה ה-20 מקנה לנו זכות על חלקה, מי אנו שנבוא ונדרוש את כולה? (מה רע בארץ ישראל של 67, עם שלום מסביב?) אנחנו גם נמצאים בעמדה של כח. אנחנו לא צריכים להוכיח שאנחנו חזקים יותר מכמה פלשתינאים עם רובים, מילדים בני 12 שזורקים אבנים. אנחנו יכולים לעשות ג`סטה סוף סוף, לעשות ג`סטיס סוף סוף, ולתת לאנשים האלה את מה שמגיע להם. עוד אלימות ועוד אלימות, ובסוף תמצא את כל השטחים, ואת כל ההתנחלויות תחת השגחת או``ם, וגם כך הם יקבלו את מה שהם רוצים בסוף. יכול להיות שאפילו ברגע זה אורזים את מזוודותיהם פקחי או``ם. היום נתקבלה החלטה של האו``ם לשלוח משגיחים לארץ, החליטו שאנחנו פוגעים בזכויות האדם; אנחנו פושעי מלחמה - אמור זאת בטון רשמי וסמכותי מעתה, יש תעודות. לשנינו יש דרכים מאוד שונות להסתכל על המצב, ונעל בכלל לא מצפה לשנות את דרך ההסתכלות שלך על העולם, אבל להגיד שזו לא דמוקרטיה? הגזמת כאן. אתה צודק שברק עשה טעויות מסויימות, בעיקר בגלל שהחליט ששלום כל כך רגיש אפשר לגמור בפיסגה או שתיים, ואז לעבור הלאה ל``שינוי`` (``ישראל רוצה שינוי...``) הבא שהוא יביא. הסכמי אוסלו, שאתה מתנגד להם, אם נעל הבינה נכון, תוכננו בדיוק לפי העקרון ההפוך - הסכם ביניים, ועוד אחד כעבור כמה זמן, ואח``כ עוד אחד, ועוד אחד... התקדמות איטית לעבר המטרה, פתיחת קשר אחר קשר, כך פותרים פלונטר. ברק הזניח את התהליך האיטי, ובסוף בכלל קטע אותו, ניסה לסיים הכל במכה. זו לא הדרך לעשות שלום במקרה הזה. אולי באמת צריך להחליף אותו, הצרה היא שנעל לא רואה אף אלטרנטיבה מוצלחת.

Panther

New member
האלימות עובדת רק אצל השמאלנים

בתקופות של הליכוד לא היו פיגועים! הם פחדו וידעו שאם יהיו פיגועים אנחנו נכנס בהם! ואתם אומרים שברק הפציץ להם את עזה וככה מגנים על עצמכם? ברק היה צריך לעשות את זה כשכל זה התחיל! בתקופות שראש הממשלה היה מהליכוד האלימות לא עבדה, כי הם לא יכלו לעשות פיגועים. אצל רבין וברק כן יש פיגועים.

בלאונט

New member
חור בהשכלה

יש לכם מין נטיה להתחיל וויכוח בלי ידע מספק על המורשת של מדינת ישראל ועל עברנו. אז לפני שאתה זורק לי ססמאות כמו: ``זה לא עבד בלבנון`` תלמד שזה עבד בעבר: מבצע קדש, מבצע יצחק, פעולות הגמול נגד מצרים. באותה תקופה היה אותו מצב, והפתרונות האגרסיבים שלנו הובילו לפתרון. אנחנו, ברובנו, אומנם רק תלמידי תיכון אבל אני קראתי שעות על גבי שעות על העבר של המדינה, על הערכים עליה היא מושתת, ותעשה לי טובה - פיגוע פעם ביומיים לא יתן לאף אזרח תחושה של מדינה מתחת לרגלים אלא רק יוכיח שהמדיניות שלנו לא מאפשרת הגנה על המדינה. מעבר לזה, אם הם רוצים מדינה - מי עוצר בעדם?! הם יכולים לעשות הכרזה כמונו, הכרזה עצמית והופה יש להם מדינה. למה הם צריכים לירות עלי בשביל זה? ולמה אתה מנסה להצדיק את ההרג שהם עושים בנו (``אם אתה היית במקומם``)? אתה ישראלי, ואחייך מתים, למה לא לתמוך בצד שאתה נמצא בו? למה במקום להאשים את הפלשתינאים אתה מאשים את המתנחלים והחרדים? רבין נתן להם את כל מה שהם ביקשו בתקופתו: אוטונומיה. וזה עזר? תגיד לי, לתת להם כל מה שהם רוצים עוזר? אנחנו רואים שלא ולכן אין טעם לחזור לשולחן הדיונים ברמה נחותה יותר מהם. אנחנו מעצמה. ואנחנו יכולים להגן על עצמנו. ואנחנו צריכים לעשות זאת. ולא, אלימות לא עובדת! זה עיקרון - תאמין בו. כך לדוגמא את החטיפה של נחשון וקסמן שנגמרה ברציחתו. צה``ל ידע עוד לפני כן שהסיכויים לחלצו אפסיים אך בכל זאת סירב לשחרר עבורו שבויים ולכן הוא מת. אתה בטח אומר: מה?! לא שווה לתת להם מיליון חראות משלהם בשביל אחד משלנו? בטח שכן! ואפילו יותר מזה, אבל אז אנחנו נראה להם שזאת השפה שמדברים איתנו. אם היינו משחררים את השבויים ההם, עד היום היו לנו הרבה יותר מקרי חטיפות. אז מה אתה אומר עכשיו? מדינת ישראל צריכה להיכנע ללחץ האלים הזה? יותר חשוב לך השקט הנוכחי מעמוד השדרה של המדינה שלך? מהגאווה הלאומית? מבטחון הילדים שלך? וכמו שפנטר כאן אמר, אם מחר יבואו הצ`יצ`נים וירצו להקים כאן מדינה גם תתן להם? והרוסים? והאפגניסטנים? אתה פשוט תגיד ``נעשה ג`סטה ושתהיי להם מדינה``. כל עוד הפלשתינאים לא נוגעים בשטחים שלי ולא יורים כדור אחד בשמי ישראל מבחינתי שיקימו מדינה אך ברגע שהם מציגים עוינות כלפינו עלינו להקשות עליהם את התהליך ללקח בינלאומי שעם ישראל רק מדברים -- לא מרביצים.

ימני מניאק, שמאלני אימפוטנט

לפני כמה זמן אחד הערבים אמר(ואני לא זוכר מי זה היה , כולם נראים אותו הדבר): ``הימין הישראלי צריך להבין, וגם הימין הישראלי השני צריך להבין-זה נכון בישראל יש רק ימיןף גם השמאל הוא לא שמאל אלא בבועה של הימין``. האמת זה נכון. אנשים כמו קורט קוביין(שהם גזעניים רציניים אבל אוהבי ערבים, שזה לא קשור) הם לא ה``שמאל`` הם פשוט חברות זקנים שנזכרים בימים של פעם. ימים ששלום היה אומר פחות מפיגוע יומי. שערבי לא הייתה מילת גנאי. המילים הללו לא יחזרו. במיוחד בתקופה כזאת שמצד אחד ערפאת לוחץ את היד לאנשי השלום וביד השנייה הוא מחזיק את איבר מינו ומשתין עלינו. אי אפשר לתאר את זה אחרת. אני לא רוצה שתשנה את דעתך(כפי שהבנת אני סתם לא אוהב אותך כי אתה גזעןואופי בעייתי) אם אנשים כמוך לא יהיו, אז, לא יודע מה יקרה, מה שזה לא יהיה נתקשה להחזיר את זה אחורה. ושמתם לב במקרה לנאום של שרון היום? הוא הזכיר לי את הנאומים הדמגוגים של סטאלין בשיאו , בזה אני חייה להודות. אכן הבחור מטורף. יוחזר ביבי לליכוד? גם יודע אנגלית וגם לא רוצח.. יום טוב

Panther

New member
זכות מלאה?!

איזה זכות מלאה? להקים כאן מדינה? בגלל זה הם תקפו אותנו כשהיה לנו חצי מטר מהמדינה ונלחמנו עם רובים שלא התאמנו איתם? יש להם זכות להקים כאן מדינה באותה מדינה שלעם היהודי יש זכות לבוא לאמצע צרפת ולהקים שם מדינה. הם אלה שתקפו מדינה קטנה ומסכנה כל השנים ואנחנו ניצחנו, וכבשנו עוד שטחים מחוסר ברירה. אז מה אתה תומך במאבק שלהם? ואם פתאום יבואו חבורה של ארגנטינטים ויגידו שהם רוצים להקים מדינה בניו-יורק גם תתמוך במאבק שלהם? הדרך הטבעית של שליטה על שטחים היא השגתם במלחמה. במלחמה הם ניסו והפסידו ואין להם מה לעשות זה השטח שלנו.

לונה

New member
פשוט וקצר

הם היו כאן קודם! גם אם הם לא נחמדים. זה לא רלוונטי. אתה הארגנטינאים בניו יורק. לא הם.

למעלה