פיגוע בבאר שבע

KatyRose

New member
פיגוע בבאר שבע

אכן, פניהם מועדות לשלום בעקבות ההתנתקות..כל מה שהם רצו זה שיעזבו אותם בשקט. מי זה בכלל הדיף הזה מאתמול?? הוא סתם בחור משעשע אני על הקטע הזה, פרינציפ הייתי מחזירה את כל המתנחלים לבית שלהם. ככה לא מתנהגים!! זה לא אמור להיות חד צדדי! ולליתיום ולכל המצחיקים המאגגגננייבביייםםם למיניהם- אם אתם לא יכולים לכבד את האסון הזה עדיף שתסתמו ת'פה.

איפה יפה הנפש התורן שיסביר לי

שזה בגלל ה"כיבוש"?... עוד אחד שפיספס לחלוטין את הנקודה, הרי מדובר בחמאסניק או משהו דומה, מחומד דיף הסביר לנו היטב מה הוא והחמאס חושבים עליו ומה הוא כולל. הפלשתינים פניהם לא לשלום, אם היתה היו מפרקים את האירגונים מייד, אבל מה, אני מאוכזב שאנחנו לא מנצלים את הממונטום הבינלאומי והתמיכה הבינלאומית למהלך כדי ליצור לחץ כבד, כבד מאד על אבו מאזן להכריע, או שאתה נלחם בחמאס או שאנחנו הולכים לסלמה ואנחנו נכנסים באירגונים בכל הכוח (על כל ההשלכות של זה וזה אומר גם אזרחים הרוגים).

eviv

New member
לפי ההיגיון שלך

לפי ההיגיון שלך איתמר בן גביר הוא מייצג את הישראלים וכלל היהודים, ולכן אני לא סומך על הקביעה שלך שאיש החמאס המדובר מייצג את כלל הפלסטינים.

שום דימיון!, לחלוטין שום דימיון!

לפי ההגיון שלי ומה שהולך בחברה הפלשתינית, החמאס היא תנועה ענקית, חזקה, ממומנת היטב, מחזיקה בהמון מוקדי כוח, השפעה, יש לה נשק, היא החזקה בעזה וכמעט שווה בגודלה בגדה, דיף הוא ראש הזרוע הצבאית, המוציא לפועל הראשי של פיגועי החמאס, הוא לא איזה איש שוליים, הוא איש מרכזי, אני יודע שאתה לא מסוגל להאמין לזה הרי מבחינתך החברה הפלשתינית היא חברה של שלום, קבעת את זה ללא שום מידע, רחשי לב נטו, וכמה התחנפויות ששמעת מהם בתקשורת - "דיברי פיום" (וקנית אותם בעיינים עצומות...), אז כן, הוא מייצג חלק גדול מאד וחזק בחברה הפלשתינית, אולי לא את כולה, מבחינתי גם אלה שלא תומכי חמאס מה שהם שואפים אליו לא שונה בתוצאה הסופית לשאיפות החמאס, רק השיטה שונה, חלק עובדים דרך דיפלומטיה, חלק דרך טרור, בתכ'לס כולם כולם אותו דבר.

eviv

New member
תוכנית ההינתקות היא מהלך חד צדדי

הדבר הוא מהלך של ישראל בגלל "אינטרס" של מדינת ישראל ולא קיים קשר בין התהליך לבין הפלשתינאים. לפיכך אני לא מבין את הביקורת שלך על הפלסטינים בהקשר לתוכנית ההינתקות. הם הרי לא צד... ועם כל הכבוד אנשי החמאס הם זרם ימני קיצוני שבעד פלסטין השלמה ואינם מייצגים פלסטינים פרט לאלה החברים בחמאס. דומה הדבר לח"כ אורי אריאל שאפילו שהוא יהודי ויש לו דיעה נוקשה הוא אינו מייצג את כל היהודים או הישראלים. אני מסכים איתך שהתהליכים של המשא ומתן צריכים להיות לא חד צדדים אלא תוך שיחה עם שני הצדדים.

החמאס אינה "ימין קיצוני"

החמאס היא תנועה מרכזית מאד בחברה הפלשתינית, גם לפתח יש זרוע צבאית אתה יודע, תנזים, גדודי אל אקצה, ההבדל בינהם אינו גדול, עלי לא עובדים כל "דברי הפיוס" של אבו מאזן, אם היה מתכוון אליהם היה פועל נגד החמאס, לא פעל - לא התכוון - שיקר. ברור שאני בעד משא ומתן ותהליכים דו צדדים, בשביל זה צריך פעולה גם מצד הצד השני, איפה הפעולה שלהם? שום דבר!, נדא, 0, זאת הסיבה שההתנתקות היא טקטית וחד פעמית והפינוי הבא יהיה רק אחרי מהלך דרמטי מקביל מהצד הפלשתיני, למה להם אתה שואל?, כי זה הסיכוי האחרון שלהם למדינה, היא לא תהיה מחולקת, ולא קנטונים ולא בולשיט אחר, אם אירגוני הטרור יפורקו, הלחץ עלינו יהיה כל כך עצום ויש לנו מה להפסיד שתהיה להם מדינה רציפה, קווי 67', לא נראה לי, לא יפנו רבע מיליון איש, יפנו עוד אלפים, לא את כולם, מקסימום יהיו חילופי שטחים, בכל מקרה תהיה להם מדינה רציפה ויהיה אפשר בקלות לעבור ממקום למקום, בתכ'לס, זה מה שהם צריכים, אם הם מחפשים "צדק היסטורי", שיחפשו ת'חברים שלהם, זה לעולם לא יקרה, מה שכן אני בטוח שיהיה להם בסופו של דבר, אם האירגונים כולם יושמדו, מדינה רציפה בשטח מקביל ל23% שהם הגדה ויש"ע. שלא ילכו איתנו על הפרנציפ, אם ילכו, יפסידו הכל, לא חבל?

מדוע אתה קורא לעצמך איש מרכז

לפי כל ההודעות שאתה כותב, אתה נראה לי כמו בן-אדם מאוד ימני.

אני לא ימני, רחוק מימני

כלפי הטרור אומנם אני מילטנט אבל בהשקפת העולם הפוליטית אני מרכז-שמאל מתון ובהשקפה הכלכלית אני גם שמאל מתון.

להזכירך

אתה אמרת שאתה מגלה הבנה גדולה יותר לסרבני הימין מאשר לסרבני השמאל

מעולם לא כתבתי את זה

אני לא מגלה שום הבנה שלשום סרבנות, חזרתי על זה מליון פעם, בעייני שתיהם גרועים באותה מידה.

אז איך נגדיר מרכז

כעיקרון אתה היית מצפה ממישהו שמגדיר את עצמו בתור איש מרכז (יעני אובייקטיבי), שיגלה הבנה גדולה יותר לסרבנות השמאל שהרי היא הסרבנות הרציונלית, ההומנית. ברגע שאתה מתייחס לזה ולסרבנות הימין הגזענית באותה מידה אתה מאבד מהאובייקטיביות.

אני לא אובייקטיבי, לא נייטרלי, אני

לא יושב על הגדר, לא "אמצע"... הפתרונות שלי פשוט באים ממקום שהוא לא ימין ולא שמאל, הם טוטאלים ונחרצים לא פחות אבל הם לא בעיניין של ארץ ישראל השלמה ולא הצמדות לכל הנורמות הבינלאומיות וקווי 67', זה בא מכיוון אחר, מניתוח מה שקורה כאן ועכשיו ומציאת פתרנות קבע עם אסטרגיה לטווח ארוך.

KatyRose

New member
אני רוצה לשמוע אותך, פעם אחת לפחות

מעביר ביקורת על הפלשתינים קדימה.... או שהם מושלמים עבורך? רק כלי קטן במשחק מושחת שלם שמארגנים היהודים צמאי הדם?

חס וחלילה שיעביר ביקורת

זה עלול להרגיז אותם ולהפוך אותו לפחות "שוחר שלום"... אצל השמאל הקיצוני והאנטי ציוני (את זה אביב כתב בעצמו שהוא כזה), רק ישראל אשמה.

eviv

New member
קשה לבקר משהו מופרח

בעולם שבו הדימוקרטיה היא יצוגית קשה לבקר את האזרחים אלא את הגופים הפועלים בשמם. למשל רוב הביקורת היא ביקורת נגד המדינה/הצבא/ והממשלה. היא לא נגד הישראלים. יש לי ביקורת על הרשות ויש לי ביקורת על תנועות פוליטיות פלסטיניות. כמו שכבר ביטאתי על גבי הפורום הזה נראה לי עשרות פעמים יש לי ביקורת אידיאולוגיתצ ופוליטית על תנועות הימין הפלסטיני, ויש לי ביקורת על הרשות. את רוצה ביקורת על משהו ספציפי?

KatyRose

New member
אהה אוקיי

זה היה מהלך חד צדדי של ישראל ולא היה קיים קשר בין זה לפלשתינים... אהה אוקיי, עכשיו הפיגוע יותר מוצדק. אתם אוהבים להצדיק פיגועים הא?

שיהיה ברור אני לא בדעה של אביב...

לא משתמט (לא עברתי גם שום סדנאות פרזיטים-אנוכיות'אגואיסטיות), עשיתי שירות קרבי מלא, אני מקווה שהבהרתי את זה מספיק טוב.

למעלה