פיברו והריון

תות379

New member
פיברו והריון

שלום לכולם, אני בת 26 נשואה ללא ילדים ואובחנתי לאחרונה בפיברומיאלגיה.
רציתי לשמוע חוויות מהריון ולידה, מה ההשפעות של הפיברו על ההריון.
אודה לעזרתכם.

בנוסף, רשמו לי לקחת סימבוזה, עדיין לא לקחתי אבל אשמח לשמוע גם על זה, תופעות לוואי והשפעות

תודה

לי אין ניסיון אישי, אבל נכתב על זה כבר לא

מעט בפורום. נסי לעשות חיפוש (קובייה עליונה משמאל).

ולא ברור לי שהם של התרופה, זה לא משהו שאני מכירה בכל אופן.

ומזל טוב

בהמשך של התשובה של כלנית

אז פתאום גם אני נזכרתי שהבנתי משהו באיחור.
משום מה אני הבנתי שאת בהיריון ומכאן המזל טוב. ואז קראתי שוב והבנתי שאת בעצם מדברת על האופציה להיכנס להיריון עם המחלה. אז קבלי את המזל טוב באופן כללי, למה שאת רוצה. אולי לעצם זה שאת חושבת להכנס להריון.

אז כמו שכלנית כתבה אסור כדורים, כמו סימבלטה, למיטב ידיעתי, בהריון. ואם את רוצה לשמוע חוויות של חולות עם הכדור הזה, עוד בלי קשר למחשבות על הריון - אז יש הממממוווווןןןן שנכתב על זה בפורום, כי זה אחד הכדורים הראשונים שמציעים לנו והרבה מאיתנו ניסו אותו (כולל אני, אבל אין לי משהו מיוחד להגיד, חוץ מזה שהוא לא התאים לי, כמו הרבה כדורים אחרים, עד שמצאתי מה כן מתאים).

אז אם תכתבי את המילה סימבלטה בקופסית החיפוש תמצאי המון המון חויות של חולות, ובטח תראי שזה מאד מאד אינדיבידואלי. כך שבשורה התחתונה עד שלא תנסי על עצמך לא תדעי אם הוא טוב לך או לא.
תמיד יש תקופת הסתגלות. ויש כאלה שהוא ממש עשה להן שיפור ענק. ויש כאלה שהוא לא התאים להן.
יש רשימה לא קצרה של תרופות שאנחנו יכולות לנסות שיכולות לעזור לנו. וזו בשורה טובה. אבל צריך סבלנות ואורך רוח.

ועשיתי בשבילך חיפוש ככה רק כדי לראות מה מוצאים שעושים חיפוש בקופסית למעלה על פיברו והריון ומצאתי הרבה דברים.

יש גם דיון , שנמצא ב"כלים ומידע" (אני מתישהו אנסה אולי למצוא את הלינק הישיר עבורך) שנקרא "תכנון משפחה בצל המחלה" או משהו כזה.
גם פה את תגלי שיש חויות לכאן או לכאן. ראיתי שגם באירוח של דר' אבלין שאלו אותו על היריון והוא ענה את תשובתו המקצועית.

אז בשורה התחתונה המחלה דורשת מאיתנו שינוי, ואנחנו צריכים לעשות דברים אחרת. אבל זה לא אומר שלא נצליח להגשים חלק ואולי את רוב החלומות שלנו, רק בדרך קצת יותר אטית אולי ומותאמת ליכולות שלנו.

אז עוד לפני הריון, כדאי שתנסי להגיע למצב אופטימלי עם המחלה, ללמוד לחיות איתה. וללמוד למצוא מקורות עזרה ולהגיע למצב נפשי טוב לגבי ההתמודדויות שהיא מביאה איתה.
ואז, כשיגיע הרגע המתאים ותרגישי שאת מוכנה, אז גם להפסיק את הכדורים, כמו סימבלטה, בשביל ההריון תוכלי לעשות את זה.

זו התלבטות קשה, לעשות ילד, מתי מתאים, ואיזה כוחות יש לנו. ועם המחלה זה כמובן עושה את הדילמה ליותר מורכבת.
אבל בסופו של דבר זו דילמה לכולם. כי לכולנו, חוילם או בריאים יש את החוזקות והחולשות שלנו, ואנחנו לא באמת יודעים איך נהיה בתור הורים (בעיקר בהריון ראשון אבל לא רק) עד שאנחנו שזה לא קורה.

בהצלחה.

את מוזמנת להמשיך להתייעץ, למרות שאני בעיקר מפנה אותך לעשות חיפוש בפורום. אבל זה באמת כי נכתב כל כך הרבה שחבל לכתוב לך משהו קצר ומוגבל כשיש כ"כ חומרים על השאלות שלך בפורום.

הבטחתי תשובה

ואז 012 החליטו לנתק אותנו מהאינטרנט לכמה ימים טובים על דעת עצמם, ועכשיו כבר אמצע הלילה והרגע חזרתי הביתה, ובכל זאת, לא רציתי להשאיר אותך בלי תשובה.
אז קודם כל, סליחה.
ושנית, חפשי הודעות (בעמוד הזה מצד שמאל למעלה יש קופסית חיפוש קטנה) הודעות בנושא "הריון ופיברו". יש לא מעט הודעות בנושא.
שלישית, ממה שאני זוכרת אי אפשר לקחת כדורים בזמן ההיריון, כך שאם אמרת לרופא שלך שאת רוצה להיכנס להיריון, קצת מוזר לי שהוא רשם לך סימבלטה, כי תצטרכי להפסיק לקחת אותה. נסי להתייעץ עם הרופא לגבי מרשמים וכדורים.
ורביעית, בהצלחה רבה!

תות379

New member
תודה רבה לכולם!

אמרתי לרופא שאני רוצה להיכנס להריון בשנה הקרובה ובגלל שהייתי בתקופה ממש לא טובה הוא אמר שאתחיל לקחת את הכדור ונדבר על הריון עוד 4 חודשים שאבוא אליו.

עדיין לא התחלתי לקחת את הכדורים, אני עוד לא בטוחה בהם וקראתי תגובות שונות שלא עזרו לי לקבל החלטה.

תודה לכולם על התגובות, חייבת לציין שנחמד שמישהו מתעניין באמת ולא חושב שהמצאת מחלה

למעלה