פיברומיאלגיה

AYALA7489

New member
פיברומיאלגיה

שלום אני בת 34 מאובחנת כסובלת מפיברומיאלגיה. יש לי נוקשות רבה בגוף וכאבי צוואר ( שמאוד נוקשה ), כאבי גב וכאבי ראש. לוקחת כמה פעמים בשבוע משככי כאב. כל דבר גורם לשרירי הצוואר שלי להתפס - רוח, מזגן, תנועה וכו' ואז יוצר כאב ראש חזק. בשל הנוקשות גם בגב חשבו בהתחלה שמדובר באנקילוזינג ספונדיליטיס אבל כל הבדיקות הראומטיות יצאו תקינות וראומטולוג הגדיר זאת כפיברומיאלגיה. התחלתי טיפול באלטרולט בהמלצת ראומטולוג. לוקחת כרגע 10 מג בערב. כבר 10 ימים. אבל זה גורם לי למחרת לעייפות מאוד גדולה כל היום. הלכתי לרופא משפחה ( כי את הראומטולוג אני לא יכולה להשיג ) והוא אמר שאם במינון כזה נמוך כבר יש לי עייפות מזה אז אולי כדאי שאפסיק וציין שיש תרופות אחרות חדישות יותר כמו ציפרלקס שאולי יעזרו לי. מה דעתך? 1. האם במידה ואחרי 10 ימי אלטרולט 10 יש לי עייפות רבה כמעט כל היום אז סביר שתופעת הלוואי כבר לא תחלוף וצריך להחליף תרופה? 2. שנים רבות של כאבים גרמו לי להמנע מלנסוע למקומות שונים ונוצרו לי חרדות נסיעה, טיסה, לינה מחוץ לבית וכו'. רופא המשפחה אמר שציפרלקס יעזור לי גם לפיברומיאלגיה וגם לחרדות לעומת אלטרולט שיעזור רק לכאב. האם ציפרלקס יעיל לכאב כמו אלטרולט? האם הוא יוכל לעזור גם לגבי הנוקשות ( האם בכלל אלטרולט יכול לעזור לנוקשות צווארית וגבית? ) תודה רבה

טיפול בפיברומיאלגיה

השאלה היא האם העייפות קשורה לאלטרולט או למחלה עצמה - אם אכן, אתה מרגישה הרבה יותר תשושה מאז שהתחלת את האלטרולט, האופציה של ציפרלקס בהחלט סבירה מאד - אין מחקרים השוואתים בין אלטרולט לציפרלקס אך היעילות כנראה די דומה אני ממליצה לנסות

AYALA7489

New member
ציפרלקס/אלטרולט

תודה על דבריך כתבת לי שהיעילות של ציפרלקס ואלטרולט לפיברומיאלגיה כנראה די דומה לפי מה שרופא כאב אמר לי, אין יעילות מוכחת רצינית ל SSRI להעלאת רף הכאב ולמניעת כאבי צוואר גב וראש וזה רק משפר את המצב רוח. לעומת זאת אלטרולט מוכחת האם בכל זאת עבור פיברומיאלגיה ונוקשות וכאבי שרירים וראש ציפרלקס להערכתך היא יעילה לא רק באלמנט הנפשי אלא גם בשחרור נוקשות, ספזמים ומניעת כאב וכאבי ראש? אם ככה הייתי מעדיף ציפרלקס כי אומרים שזה תרופה עם פחות תופעות לוואי אפילו מ 10 מג אלטרולט מה דעתך? תודה רבה

אלטרולט וציפרלקס

זה נכון שישנם יותר מחקרים על אלטרולט בפיברומיאלגיה מאשר על SSRI - יחד עם זאת, עם המרכיב החרדתי בולט, אצוי אולי להתחיל עם ציפרלקס- שתי האופציות בהחלט באות בחשבון !

למעלה