פיברואדנומה

• פותח הנושא NON11
  • פורסם בתאריך

NON11

New member
פיברואדנומה

שלום רב, אני בת 24, לפני כמה שנים התגלו אצלי מספר גושים סונוגרפים שפירים ומאז אני במעקב של US וכירורג שד. הגוש הגדול מביניהם (שגדל מעט לאחרונה) בגודל של 0.5*2 ס"מ. הרופא שלי המליץ להוציא אותו, אך לבסוף סיכמנו שנערוך בדיקה בעוד כחצי שנה, במקרה שהוא יגדל - ננתח ואם לא, נמשיך לעקוב. אני אציין שהמקרה היחיד של סרטן השד במשפחה היה אצל אחות של סבתא (שהבנתי שאין לזה קשר אלי). אני לא לוקחת גלולות למניעת הריון, לא מעשנת ובריאה באופן כללי. השאלה שלי היא: מה אם הגוש גדל ולא מוציאים אותו? בהנחה שהוא שפיר, הרי יש סיבה שלא יהיה שפיר? אם היה ממאיר היו ממצאים אחרים. ז"א האם זה הכרחי? נכון ש"אם יש ספק אז אין ספק", אבל אם לא הייתי פונה כלל אל הרופא, באמת היה יכול לקרות משהו חריג? מהם בעצם הסיכונים שלי בהשארתו? תודה מראש.

תשובה

כמו שכתבת פיברואדנומה הוא מונח שמתיחס לגוש שפיר בשד.בד,כ רואים אותו אצל נשים צעירות. לעיתים מופיע גוש בודד ולעיתים יש כמה וכמה גושים כאלה. פיברואדנומה איננה הופכת למשהו אחר או לגידול סרטני.לכן הגישה הרפואית לעקוב אחרי הגושים בבדיקה ידנית ובאולטראסאונד.הרבה מהגושים האלה במשך הזמן משתנים,קטנים,ואפילו נעלמים לגמרי.אם הגוש מאד מציק,מפריע,כואב או גדל ליותר מ3 ס"מ מוציאים אותו בניתוח. לעניות דעתי אין עכשיו סיבה ממשית להוציאו ואפשר בשקט לעקוב אחריו בבטחון מלא.אם יגדל והמדידה תראה 3ס"מ ויותר אז מומלץ להוציאו.תהיי רגועה פנינה

למעלה