פיברגלס

• פותח הנושא GDU
  • פורסם בתאריך

GDU

New member
פיברגלס

איפה ניתן לקנות פיברגלס (חוץ מבחנות טיסנים)? ומה מחירו בערך? תודה.

usaboy

New member
פיב באיזו צורה?

ו... יקר! לא משנה איפה זה מצרך יקר

אלי כץ

New member
ספקים תעשייתיים

ניתן לרכוש בד פיברגלס בחברות המספקות לתעשיה יחסית בזול. באישור המרכז ניתן לרכוש בחברת "אלמור" באיזור חגור (לא בטוח) - חפש בדפי זהב. באיזור הצפון אני מכיר חברה בשם קדרון וכן פיברפלסט. לדעתי מטר*מטר אמור לעלול -50-100 ש"ח וזה מספיק להרבה טיסנים.... לטיסנים (חיבורי כנף וכו') מתאים בד במשקל של כ-100 גרם למ"ר. לאלמור יש גם שרף אפוקסי מאוד דליל המתאים לטיסנים - פעם אחרונה שקניתי 1 ק"ג עלה כ-90 ש"ח. מדובר במוצרים שהם לא "תעופתיים" אולם מתאימים בהחלט לשימושי טיסנים

עבור מה?

כמה פיבר אתה צריך ועבור מה? כמה קרבון אתה צריך ועבור מה? במידה ואתה יודע,רשום איזה בד? הבד נרכש על פי המטרה,יש חד כיווני,יש ב 45 מעלות,יש 120 גרם למטר,עבור מה הבד והקרבון? רשום אולי יהיה ניתן לסייע לך ללא תשלום.

GDU

New member
מגלשים למסוק

אני צריך פיבר עבור מגלשים של מסוק חשמלי.חשבתי לבנות מגלשים מבלזה ולצפות אותן בפיבר.ומה ההבדל בין כל סוגי הפיבר שנתת? תודה.

בדים

חוזק חומרים-הבדים,הדבק,הקרבון מיועד לחזק את הטיסן. לדעתי ,תבנה את החלק מבלזה,ללא בדים. דרוש ידע וניסיון לעבודה נכונה עם בדים,לדעתי לא מומלץ.

אלי כץ

New member
לגבי קרבון

אני לא רואה סיבה לשימוש בסיבי קרבון בטיסן "רגיל". רק בטיסנים תחרותיים ברמה בינ"ל יש הצדקה להשתמש בקרבון. קרבון במתאין לטיסנים צריל להיות פחות מ-100-90 גרם למטר. מחירו, אצל ספקים תעשיתיים, כ-100$ למ"ר. לא תצליח למצוא לרכוש כזה אצל ספקים בארץ ללא הזמנה מיוחדת. לתשומת לבך, עבודה עם קרבון מחייבת זהירות לא לנשום את הסיבים - חומר לא בריא ואף מסרטן. יש להשתמש במסכות וכו' בעת חיתוף וליטוש. כמובן שכאשר עובדים אם אפוקסי לליווח בדים יש ללבוש כפפות לטקס. אולם כמו שאמרתי, לא קיימת כל הצדקה להשתמש בקרקבון בטיסן רגיל

למעלה