פטרת בכף הרגל

danaga

New member
פטרת בכף הרגל

הרופא איבחן אצלי פטרייה בכף הרגל -שלפוחיות קילופי עור בקיצור חגיגה.... ומאחר ואני מניקה ורוצה להמשיך להניק לפחות עוד 9 חודשים הוא אמר שאין הוא יכול לתת לי טיפול לפיטרייה מכיוון שהכדורים אינם מומלצים בהנקה יש לי עוד 2 ילדים בבית וזה גורם לי אי נוחות אני מסתובבת עם גרביים כול הזמן בשביל לא להדביק ולא לדבר על איך שכף הרגל שלי נראת.. האם יש פתרונות נוספים להיפטר מהפטרייה?

טיפול לפטרת בכף הרגל

ממליץ לבצע תרבית לפטריות ובהמשך במידה וישנה צמיחה של פטריה, ישנם טיפולים מקומיים שונים ויעילים היכולים מאד לעזור בברכה.

danaga

New member
איזה סוג של טיפולים

מקומיים ? אני מתגוררת בחו"ל והרופא גירד מעט מהעור בכף הרגל ואמר לי שזו בטוח פיטרייה והטיפול בה הוא ע"י כדורים שכמו שציינתי אני לא יכולה לקבל בגלל ההנקה

טיפולים מקומים

ניתן לעיתים לטפל בפטרת באופן מקומי עם משחות שונות. למשל bifonazole - קרם אנטיפיטרייתי ויש כמובן נוספים למה שלא תשאלי את הרופא ?

Rivi Bar

New member
פטרת בכף הרגל

אני חושבת שהרופא באתר , התייחס פחות לכך שאת מניקה. משחות נגד פטריות הינן חזקות והספיגה שלהם בגוף יכולה להשפיע על התינוק. כתבת שאת רוצה להניק עוד 9 חודשים, כמה זמן את אחרי לידה /כמה חודשים את מניקה ? כמובן שמומלץ להניק כמה שיותר אך גם חצי שנה זה טוב, כך שאם את קרובה לחצי שנה - כדאי לך להגיע לשלב זה ולשקול הפסקת ההנקה. הבריאות שלך לא פחות חשובה משל התינוק ופטריות שואפות להתפשט בגוף... בכל מקרה ההמלצה של הרופא בחו"ל שנתן לך כדורים נגד פטריות - ממש פשע. כדורים אלו מאוד חזקים, מלבד זה שיכולים להשפיע על התינוק, הם פוגעים בכבד ולכן ההמלצה לעבור תפקודי כבד אחת לחודשיים-שלושה. בריאות וכל טוב

תגובה

אסתכן בלהמר שאין לך השכלה רפואית קונבנציונלית. א. "פטריות נוטות להתפשט בגוף" במקרה של השואלת זה כמובן לא נכון - פטרת של כף הרגל נגרמת מפטריות מסוג דרמטופיטים - הן לא בנויות להתקדם מחוץ לשכבה החיצונית של העור. כמו כן כאשר הזיהום הפטרייתי מלווה בבועות ושלפוחיות בד"כ מדובר בפטריה זואופילית - כזו שהגיע אלינו מבע"ח בגלל שהיא "אורחת" הגוף מייצר נגדה תגובה דלקתית סוערת שמתבטאת בבועות ושלפוחיות וכתוצאה מצליח בד"כ לסלק אותה בעצמו. עדיין חשוב לגשת לקבל טיפול משום השדבר מקצר את משך ההחלמה וכן מונע זיהומיים חיידקיים שמתלבשים חיש קל בכפות הרגליים על הפצעים . ב. אין שום בעיה עם חלק מהמשחות האנטיפטרייתיות בזמן הנקה הרב מותרות אף בהריון. המשחה שציינתי בתשובתי אליה מותרת בהנקה ג. הרופא שהמטופלת פנתה אליו בחו"ל דוקא לא רצה לתת לה טיפול בכדורים - כך שכדאי לקרוא היטב את המילים . ההסטוריה מלאה בדוגמאות לאנשים שקראו משהו אבל לא רצו להבין מה הם קוראים רק משום שהוא לא הסתדר להם עם הקונספציה שלהם - הדוגמא של מלחמת יום כיפור והקונספציה שקדמה לה היא כמובן דוגמא הסטורית ידועה.

למעלה