פטריית עור

roscoex

New member
פטריית עור

היי היי, ראיתי פורום חדש בנושא אז קפצתי, שאלתי היא כזאת- קראתי כמה כתבות בנושא פטריית שמש בעור ועל הקשר בינה לבין הורמונים , בהתייחסות לנשים בעיקר לאחר בדיקה גם שמתי לב שהתופעה התחילה כאשר התחלתי ליטול גלולות נגד הריון, האם יש מישהו מומחה בפורום שיכול לאשר לי את הטענה ? בנוסף, קראתי שנשים כהות עור הן אילו שסובלות מהתופעה יותר. תודה על תשובתכם בכל מקרה

roscoex

New member
ראיתי שהשאלה כבר נשאלה אך..

קודם כל תודה על המידע, מצאתי כמה שאלות בנושא והבנתי שיש קשר בין הדברים יש לציין לאחר שחששתי שהגלולות מחמירות את המצב החלפתי אותן לגלולות עם פחות הורמונים. האם זה משו שיכול לעזור ? האם יש סיכוי מסויים בסוג כזה של פטרייה (יש לי אותה ב3 שנים באזור הכתפיים והגב העליון) בעבר רופא עור נתן לי כדורים (שלא עזרו) ומרחתי גם משחה ללא מרשם שאני לא זוכרת את שמה, שגם היא לא עזרה. תודה שוב על תשובתכם

פטריית שמש

שלום רב, פטריית השמש נגרמת ע"י פטרייה בשם malassezia. אצל כל האנשים בגיל המתאים נגלה את הפטרייה ע"פ אזורי עור עשירים בבלוטות חלב (שומן) , חיה לעצמה באין מפריע לה ובד"כ גם ללא הפרעה למאחסן (האדם) עליו היא שוהה. באחוז קטן יחסית מהאנשים היא עוברת שינוי מסוים בפאזה הפטרייתית שלה ואז גם גורמת לסמפטומים של פטריית שמש - אותם כתמים בהירים או כהים ע"פ הגוף. לא ברור לגמרי מדוע דוקא באחדים גן ובאחרים לא. הפטריה בצורתה שלא מחוללת את המחלה נמצאת אצל כמעט כל האנשים הבוגרים. אצל ילדים לא - כאן הקשר להפרשת ההורמוונים - בגיל ההתבגרות הורמוני המין מופרשים בכמות מוגברת ובתגובה בלוטות חֶלֶב בעור גדלות ומפתחות ומפרישות יותר חֶלֶב. בהקשר לכך במחלות שבהם יש הפרשה מוגברת של סטרואידים כגון תסמונת קושינג. וכן באנשים הנוטלים סטרואידים תקופות ממושכות רואים בהחלט שכיחות גבוהה יותר של פטריית השמש. לגבי הקשר בין מתן של הורמוני מין כמו בגלולות למניעת הריון וכן במצב של הריון (בו ההורמונים הנ"ל מופרשים בכמות רבה יותר באופן טבעי) - יתכן שהללו מעלים את שכיחות פטריית השמש - אך העובדות אינן חד משמעיות. אם הנושא של פטריית השמש מטריד אותך יש עבורו טיפולים יעילים מאד - ממליץ לך לפנות לרופא עור . בברכה. קובי פסח

למעלה