פטרייה

• פותח הנושא rjf
  • פורסם בתאריך

rjf

New member
פטרייה

שלום - שאלה בשביל חברה תינוקת בת שבוע יונקת שכנראה יש לה את פטריית ההנקה (לא זוכרת איך קוראים לזה - מין פצעונים קטנים לבנים שנראים כמו שאיריות פליטה או חלב על פנים השפתיים והלשון) אני יודעת שיש איזה משחה ששמים לתינוקות - וגם לאם? זה במרשם? יש עוד דרכים להקל על זה? מודה לכן מאוד על תשובותיכן - בזמנו - נעזרתי בכן המון בהנקה שלי ובקרוב אשוב עם תינוקת חדשה!

ממליצה להעזר בד"ר ליבוביץ'

או עם יועצת הנקה. יש מה לעשות עם פטרייה בהנקה, רוב הרופאים לא מכירים את הטיפול הזה ולכן ד"ר ליבוביץ' היא כתובת טובה. אגב, ממליצה גם על טיפול תזונתי במקביל, מאחר ומדובר על פטריית קנדידה.

דהאמא

New member
פטריה

לטיפול בפטריה בפה של התינוק ניתן להשתמש במשחה שנקראת - Daktarin oral gel. יש למרוח את המשחה 3 פעמים ביום באזוריה הנגועים לאחר האכלה.

המלצה לא מקצועית בעליל

זה מאד מסוכן לתת המלצה ככה באינטרנט ללא בדיקת רופא, אבחון והתאמת הטיפול. לא היינו רוצים שכל מי שחושדת שיש לה משהו תתחיל לטפל בעצמה ללא ידע ומעקב. במיוחד כשיש פה יונק מעורב.

rjf

New member
תודה ורד

לא לדאוג - האמא כבר לקחה את היונקת לרופא (לא יודעת מה התוצאה הייתה) אבל ברור שלו נותנים לתינוקות רכים חומרים כימיים או אפילו טבעיים מבלי להיוועץ בבעל מקצוע. את יודעת להגיד מה במזון של האם יכול ליצור או לעודד גידול של קנדידה? הקנדידה זה בחלב? שאלתי אותה עם יש לה פטרייה על השד והיא אומרת שלא. אני יודעת שהרבה פעמים זה מגיע ביחד

קנדידה היא בעיה ידועה

ויש עליה המון מידע. בעקרון זו פטריית שמר המצוייה במעיים שלנו באופן רגיל, אך מצבים שונים מביאים לשגשוגה ולעלייתה כך שהיא הופכת סימפטומטית. הטיפול בה הוא בעיקר תזונתי- כלל מערכתי (מעבר למופעים הספציפיים על השד, וגינלית וכו') וכולל המנעות מסוכרים, שמרים, פטריות, חומצים, קמח לבן ומזונות מעובדים. לפרק זמן ארוך. יש גם תוספים שאפשר לקחת. לעתים, כשהקנדידה מופיעה אצל התינוק זה יכול להיות קשור ל"קבלתו" אותה במעבר בתעלת הלידה (אם לאם הייתה קנדידה וגינלית) ולעתים "קיבל" אותה מאמו. יש מעבדה בחיפה שעורכת בדיקות להימצאות קנדידה בגוף. בכל אופן, כדאי שהטיפול יהיה בליווי מקצועי, כי זוהי תכנית לא פשוטה. אם את רוצה עוד מידע, את מוזמנת.

למעלה