פטרייה ואגינלית

צבית ה1

New member
פטרייה ואגינלית

שלום לכולם
לפני יומיים גיליתי שיש לי פטרייה בכניסה לנרתיק, קרוב לוודאי בשל שינוי הרירית כי אני צריכה לקבל את הוסת החודשי.
הפטרייה עגולה ובולטת ומגררררדת.
ניסיתי למרוח אגיסטן ולא עוזר לי, מרחתי גם טבעקוטן ולא עוזר.

עד לקבלת מרשם מרופאת המשפחה למשפחה שכן אמורה לעזור לי (כי היא תמיד עוזרת) יקח זמן, עד יום שני..

השאלה שלי היא, אם על אפטה בפה ניתן לטפל עם מי חמצן 3, האם ניתן לטפל גם בפטרייה כזו באופן כזה (שוב, הפטרייה אינה פנימית)?

תודה.

Besomet

New member
פטרת ואגינלית והטיפול בה

זיהום פטרייתי בנרתיק הוא ביטוי חיצוני של זיהום פטרייתי במעיים.
מסיבה זו הטיפול צריך להיות כלל מערכתי, בכדי שהזיהום הפטרייתי לא יצוץ שוב בנרתיק או במקום אחר ( כמו הציפורניים ).

טיפול זה צריך לכלול שינוי תזונתי משמעותי ( בעיקר, אבל לא רק, המנעות מסוכרים ומוצרי חלב ) בשילוב עם טיפול שיחזק את מערכת החיסון.

רפואה שלמה!

0 אור 0

New member
מה שבשומת אמר וגם

מסכימה לגמרי עם בשומת שהטיפול בפטריה צריך להיות מערכתי,
יחד עם זה מכיוון שהפטריה מציקה יש מקום גם לטיפול מקומי להרגעת הסימפטומים
אז:
קודם כל חשוב לאבחן אם זו באמת פטריה או סתם גירוי או יובש בעקבות השתנות הרירית לקראת מחזור.
אם מדובר ביובש או גירוי אדום אפשר להרגיע על ידי אחד מהבאים:
שמן חוחובה טהור (פחות מומלץ אם זו פטריה באמת)
שמן קוקוס
ג'ל אלוורה
אפשר גם להוסיף להם טיפה-2 של שמן לבנדר או פלמה רוזה - אבל במצב של גירוי עז אם הם מחזקים את הגירוי לשטוף מיד במים קרים.
אם מדובר בפטריה באמת אפשר לטפל באמצעות שמנים אתריים - פלמה רוזה ועוד שמנים שמתאימים לאיזור. השימוש הינו רק לאחר דילול בשמן נושא!!! או על ידי טפטוף של טיפת שמן על מגן התחתון (לא ישירות על העור)

צבית ה1

New member
זו פטריה.

היום כבר שבת, אין לי יכולת להגיע לכל הדברים שהצעת כאן.
יש לי מי חמצן 3, יש מקום לטפל בזה.
השאלה שלי הייתה פשוטה וברורה אם איני טועה. האם ניתן לטפל במגע ישיר עם העור בפטריה?
זו פטריה, כפי שכתבתי, היא מגרדת מאוד ויש בליטה עגולה על פני העור.

0 אור 0

New member
כל אחד ומה שיש לו בבית

אצלי אלוורה, שמן קוקוס , חוחובה ושמנים אתריים בסיסיים מהווים את ערכת העזרה הראשונה בבית, והמומלצת גם לנסיעות,
כבר שנים רבות שאני מחזיקה את הפתרונות הטבעיים במקום האקמולים והאנטיביוטיקות למיניהן
לעומת זה מי חמצן לא ראיתי מהימים שהייתי מדריכה בתנועה והיו דוחפים לנו את הדבר הזה לערכת עזרה ראשונה במקום אלכוהול שאני מעדיפה לחיטוי
אז אם אין לךאת כל השמנים שציינתי וגם אלוורה לא - אפשר אולי להשרות קצת שום כתוש בשמן זית, ולנסות עם מעט מהשמן המסונן,
לגבי מי חמצן: יש שמשתמשים במי חמצן נגד פטרת בציפורניים - כך שהוא באמת אנטי פטרייתי. הבעיה היא שלמי חמצן יש תכונה של איכול רקמות חיות, ובפרט איזור הוגינה הוא איזור רגיש באופן מיוחד - אני לא הייתי מנסה על עצמי, זה לא רק אמור לשרוף בטירוף אלא גם עלול ליצור פגיעה בעור הרגיש.

צבית ה1

New member
לגבי מי החמצן את צודקת..

קראתי את זה לפני כמה דקות בחיפוש בגוגל.. כמובן שנמנעת מלהזיק לעצמי..

אלוורה זה מעניין.. זה גם מקרר ויכול להרגיע. לא חשבתי על זה, אלא יותר על פעולת השמדה יותר מיידית.
אגב, חומץ הדרים עם מים, כמובן בכמות יחסית לכל אחד, יכול גם לעשות פעולה טובה?

יש אלוורה
יש שמן קוקוס (מהטובים באמת, זה שעם טמפרטורת החדר משתנה בצורתו) - פשוט למרוח על המקום? מה זה אמור לעשות?
מי חמצן (כפי שכתבתי אבל ירדנו מזה)
כמות קטנה של חומץ הדרים

0 אור 0

New member
כל אחד מהדברים שציינת לכל הפחות לא יזיק

גם חומץ (אולי מדולל?) שימש בעבר לשטיפות וגינלות, ולכל הפחות לא יזיק,
אני לא מניחה שמשהו מכל אלו יעזור לריפוי של פטריה, אבל הם כן יכולים להרגיע, וברגע שתגיעי לבית טבע או בית מרקחת את יכולה למהול אותם עם שמנים אתריים אנטי פטרייתיים שציינתי, שהם כן יעזרו במידה מסוימת.
לטיפול יותר עמוק חשוב להגיע למטפל
אגב, אם יש באיזור מגוריך מטפל בשמנים שמוכן לקבל בשבת, אז מן הסתם יהיו לו השמנים להכין לך תערובת

יעל ND

New member
לצבית

לא הייתי מכניסה מי חמצן למקום כזה. נסי להקטין את הגירודים ביוגורט מעורב בפרוביוטיק. כל פרוביוטיק שיש לך בבית - פשוט תפתחי קפסולע, תערבבי את התוכן עם כפית יוגורט ושימי על המקום.
מאחלת לך לסרוד עד לרופאה...

למעלה