פטריות מיכל דלק

JustSailing

New member
פטריות מיכל דלק

אהלן, לאחר חיפושים לא מצאתי תשובה לשאלה לכן החלטתי להעלות הודעה. ראיתי לאחרונה כי יש קצת פטריות בתחתית מיכל הדלק, האם ישנו תוסף/תכשיר המאפשר טיפול בפטריות הללו? כלומר האם יש משהו שניתן להוסיף למיכל שימוסס אותם, שיגרום להן להיעלם איכשהו? או שהדרך היחידה היא הוצאת המיכל וניקוי? תודה רבה.

GuyRom

New member
ALGAE-X

מדובר בתוסף דלק מיוחד ויש גם פילטר מיחד לנושא, מנסיוני החומר בשילוב הפילטר עובד מצוין לדעתי בכל מקרה כדאי לנקות את המיכל ע"י סיחרור הדלק דרך פילטר כשלב ראשון בעזרת משאבה מתאימה בין קו האספקה לקו העודפים יש קישור מצורף

gb228

Active member
סחרור לא תמיד עוזר

כי, תלוי במבנה המיכל, הג'יפה שוקעת ממש לתחתית וצינור היניקה בד"כ ממוקם קצת מעל ולא מצליח למשוך אותה (כי זה בדיוק התכנון - שלא ישאב משקעים). הפעולות שאני עשיתי לפני מספר חודשים: ריקון כל המיכל לג'ריקנים דרך הפילטר הראשוני - ניתקתי את הצינור שמחבר את הפילטר הראשוני לפילטר המשני בצד של הפילטר המשני, חיברתי אליו משאבה חשמלית והזרמתי ממנה לג'ריקנים כשהמיכל ריק (לכאורה) - החדרת צינור ממש עד התחתית ושאיבה ישירות למיכל נפרד (כלומר, לא דרך הפילטר כי הג'יפה תסתום אותו מיד) - את זה זורקים. אצלי במיכל זה היה פשוט, במיכלים אחרים זה יכול להיות מסובך. החלפת הפילטר הראשוני (אפילו שהיה חדש לגמרי ונראה די נקי אחרי פעולת השאיבה) החזרת הדלק למיכל עם התוסף של ALGEA-X והתקנת המתקן שלהם. לגבי התוסף - יש גם תוספים של חברות אחרות לגבי המתקן - לא יודע להגיד, יש כאלו שאומרים שעוזר וכאלו שאומרים שעוזר כמו כוסות רוח למת, יצא לי לקנות אותו בזול ב EBAY אז התקנתי. ד"א את כל הנ"ל עשיתי כי חשדתי שאיכות הדלק גרמה לירידה בביצועים. בסופו של דבר האשם התגלה בחסימה בסעפת הפליטה, אבל בכל מקרה הניקוי הזה היה במקום.

danielia1

New member
אפשר הסבר? מה חסם את הסעפת?

איפה מצאת את התוסף? AFC705 או משהו אחר?

gb228

Active member
חסימת הסעפת

בברך הזרקת המים, צינור הגזים שאמור להיות בקוטר של כ 40 מ"מ נסתם בפיח שנבנה כמו אבן והותיר חור למעבר של זרת. הסירה היתה בעברה סירת צ'ארטר וצברה הרבה שעות מנוע. לפי הספר על מנועי דיזל של נייג'ל קאלדר זו תופעה שמקורה בהפעלה לאורך זמן בטורים נמוכים (כפי שצ'ארטריסטים נוהגים לעשות בזמן עגינה כדי למלא את המצברים). "חצבתי" החוצה את ה"סלע" והמצב הרגע תקין. הצינור הפנימי התפרק בחלקו מקורוזיה ולכן הזמנתי ברך חדשה שתותקן בהקדם. הדבר היחיד שהפליא אותי הוא המהירות שבה חלה ההדרדרות בביצועי המנוע - תוך כחודשיים-שלושה של הפלגה פעם בשבוע כשבין הפלגה להפלגה הטורים היו צונחים במאמץ בכ 200 סל"ד. הסתימה הזו היא תוצאה של 6 שנים. כנראה שיש סף שעד אליו סתימה חלקית כמעט לא מורגשת ומרגע מעבר הסף הדרדרות מהירה. בכל מקרה אני יודע שזוהי בדיקה שמעכשיו אעשה כל שנתיים בערך - לפחות במנוע שלי (וולוו MD2030) הניתוק של הברך פשוט. לגבי התוסף - קניתי אצל הנציג של ALGEA-X בארץ שנמצא במפרץ חיפה, זהו התוסף של ALGEA-X (לא יודע אם יש לו שם או סימון מיוחד).

Alex33

New member
ברך הזרקת/עירבוב מים+גזי פליטה,מקור ידוע..

לבעיות. אצלי נוצרה סתימה חלקית בפחות מ 1000 שעות מנוע, אחרי 4 שנים של שימוש "חובב" בסירה והסתימה נפתחה בטיפול מוני שגרתי ולא בגלל בעייה בנושא. ובכול זאת הוצאנו משם בניקוי "מכני-ברוטלי"(
) איזה..2 כוסות של משקעי אבן. בסירה של שכן עם מנוע קטן יותר, אחרי 500-600 שעות מנוע זה כבר נסתם כליל.. אולי רצוי להכניס ניקוי חלק זה לאיזו שגרת טיפולים ולא לחכות עד שיש סתימה רצינית..ואז לעתים גם קשה-עד-בלתי אפשרי להתמודד עם משקעי ה"סלע" הקשים שסגרו את המעבר וצריך להחליף את כול החלק.. לגבי תוספי סולר..היה איזה טסט בירחון אנגלי בחודשים אחרונים על תוספים כאלה המוצאים שם לשייטים ( כימיים, נוזלים), לא זוכר את הפרטים אבל זוכר שניתן היה להקיש מזה המלצה די ברורה שיש להשתמש בתוספים שכאלה כדרך שיגרה, בעיקר לשייט פרטי של ספינות מפרש, שם הסולר אינו זוכה לתחלופה גבוה ועומד שבועות וחודשים במיכלים סגורים ,חשוכים ובנוכחות לחות גבוה, תנאים אידאלים ליצירת פטריות/אצות/משקעים וכו'.. גם בעניין זה כמו בנושא הקודם..עדיף טיפול שגרתי של מניעה מאשר עבודה קשה ומתסכלת בקרות תקלה..

gb228

Active member
אני לא יודע אם זה "טיפול מונע"

אבל היכן שהוא קראתי (נדמה ליש בספר של נייג'ל קלדר) שרצוי בערך כל שעה של פעולת מנוע להעלות אותו לסל"ד כמעט מקסימלי למשך דקה-שתיים. אחפש את הציטוט הזה שוב כדי לוודא. בכל מקרה, כפי שציינתי, אני מתכוון לבצע בדיקה ויזואלית כל שנתיים בערך.

sheyd

New member
פטריות בדלק

היו מספר דיונים ערים בנושא למעלה בצד ימין יש אתפונקציית החיפוש חפש פטריות בדלק

zina71955

New member
התקנת ה algea-x + שימוש מתמיד בתוסף הדלק

שלו בכל מילוי מיכל + התקן צינור עודפים ממשאבת הזרקת הדלק אל המיכל אמור לפתור את הבעייה של ניקיון המיכל וסתימות הדלק. המיתקן הוא לא פילטר במשמעות ההגדרה אלא מפעיל שדה מגנטי שממוסס את הפיטריות לפני שהן מגיעות אל הפילטר/מסנן החיצוני. כמו בכל התקן יש המצדדים ויש המקטרגים. אני יכול להעיד שאצלי הנושא נפטר עם ההתקנה. אנשים מתקינים ביכטות שלהם כל מיני התקנים ומערכות יקרות ומתוחכמות בלי לחשוב פעמיים, אחד מהטעמים להתקנים הוא "אם יש לו אז לי לא יהיה?". ההתקן הזה אינו יקר ופשוט להתקנה, וגם אם "אין לו" ראוי להתקינו. ההוצאה היקרה בשימוש שבו היא עלות התוסף עם הזמן, וגם זה תלוי בכמות המיילג' שאתה עושה עם המנוע.

north star 1

New member
תוסף סולר

אני ממליץ על תוסף סולר למניעה של ליקווי מולי עושה את העבודה ומוציא סולר נקי לבעירה מושלמת ניתן להשיג בתחנות הדלק שמוכרות מוצרי ליקווי מולי

gb228

Active member
אני חושב שצריך להבדיל בין סוגי התוספים

התוספים מהסוג שציינת מיועדים לשפר את הבעירה, להקטין רמת פיח וכו'. הם לא עונים על הבעיה של התרבות "יצורים" בסולר באחסנה לאורך זמן. התוספים מהסוג השני מוגדרים כ BIOCIDES - הם לא מועדים לשיפור ביצועים אלא רק למניעת התרבות פטריות/חיידקים וכו' ובכך תורמים בצורה עקיפה לאיכות הסולר והבעירה. אני לא יודע אם יש תוסף שמבצע את שני התפקידים אבל לא נראה לי בעייתי להשתמש עם שני סוגי התוספים במקביל. נקודה חשובה היא שלמיטב ידיעתי לתוספים מהסוג הראשון אין "תאריך תפוגה" כך שאם הוספת אותם לסולר הם יעשו את העבודה גם לאחר אחסון ארוך. לעומת זאת לסוג השני יש אורך חיים מוגבל של כשנה ולכן אם ממלאים מיכל ומוסיפים את התוסף, אבל הדלק נשאר במיכל במשך שנתיים, אז אחרי כשנה יש צורך להוסיף שוב תוסף על בסיס הכמות שנשארה במיכל (ובכל מקרה, במצב של צריכה בקצב נמוך, עדיף פעם במספר חודשים למלא למצב של מיכל מלא)

אילנא

New member
למה לא לנסות ולהכניס מעט אקונומיקה מדוללת

למיכל -גם כשהוא מלא בדלק - לאפשר לנוזל לשקוע לתחתית, ולפנות בסיחרור דרך הספרטור? כלור / אקונומיקה הרי הורג הכול.

למעלה