פטריות ברגליים

פטריות ברגליים

שלום האם למישהו יש פה נסיון אם טיפול בפטריות בכפות הרגליים ? אני סובלת מפריות בכפות הרגליים ב10 שנים האחרונות בערך מגיל 12 בדר"כ יש לזה נטיה להרגע ולהעלם בחורף ולחזור כשמתחיל להיות חם יעני עכשיו זה ממש מגרד ומתסכל האם למישהו יש רעיונות יותר טובים מלקנות משחה (אגיסטן) זה סתם יקר ונגמר לי תוך שבוע וגם עם אני מתמידה והפטריה נעלמת היא חוזרת שאני מפסיקה למרוח יש לי תתחושה שזה עוזר רק מחוץ ולא באמת לבעיה אני אשמח לרעיונות מאנשים עם ניסיון בבעיה בעיקר כאלה שהטיפול הצליח להם תודה רבה מתגרדת הדס

הדס שלום:)

כיוון שהבעיה חוזרת ונשנית אשאל מספר שאלות ולפי זה נראה מה ניתן לעשות: האם הפטריה חוזרת לאותו מיקום שוב ושוב? אם כן, היכן בדיוק היא ממוקמת? והיכן בדר"כ היא מתפשטת ?(לתת תיאור של המיקום). האם את מתקלחת במקלחות משותפות/ציבוריות? אם כן, האם מקפידה לנעול נעלי גומי? האם את מקפידה להתנגב במגבת אחת שהיא שלך? האם את רגישה למוצרים מסויימים? האם קיימת אצלך אלרגיה? האם יש לך התקלפות , גירוי יבש וקשקשי על העור, היכן שנמצאת הפטריה? אם כן, האם זה נמצא על רוב כף הרגל? האם את נועלת נעליים סגורות במשך רוב היום? או שמקפידה לאוורר את הרגליים ? באילו אמצעים טיפלת בפטריה בעבר?(מלבד אגיסטן) האם היית אצל רופא עור שזיהה איזו פטריה זו? אם כן כיצד זיהה אותה? לאחר שתעני על כל השאלות אתן לך מענה יעיל. בהצלחה.

קןדם כל תודה !

מממ תשובות כן הפטריה חוזרת לאותו מקום שוב ושוב כף הרגל היא מכסה בהדרגה את כל כף הרגל תכלס את שתיהן זה מתחיל בדרכ כלל מלמטה כלומר (כף לא גב הרגל) מתפשט לצדי הרגל ולאצבעות ובינהן שם זה ממש מגרד ועולה לאט לאט על כל גב הרגל איפה שכבר יש פטריה העור נראה מקולף ויבש זה נראה כאילו משהו אוכל את הרגל לאט לאט. אני לא מתקלחת במקלחות משותפות/ציבוריות את המגבת אני לעמים חולקת עם עוד מישהו אבל הוא אף פעם לא הראה סימנים של פטריה אני לא רגישה לשום דבר שידוע לי עליו אבל אני טבעונית מבחירה יעני לא אוכלת שום דבר מהחי בשר ביציים חלב הדבר היחיד שאני אלרגית אליו לפעמים זה אבק אבל זה צריך להיות במסות גדולות במיוחד כדי שזה ישפיע עלי כמו שאמרתי כן העור מתקלף איפה שהפטריה וזה מגד ויבש אין קשקשים אבל כל זה בא בעקבות הפטריה לא לפניה בלי הפטריה נגיד בחורף הדבר היחיד שלא רגיל בכפות הרגליים שלי זה שבאזורים שנוגעים בקרקע יש שכבת עור קשה בעיקר בעקב ובכרית שמתחת לבוהן יש לי גם פטריה בבוהן רגל ימין בחצי שנה ההאחרונה זה בר קרה בעבר בציפוניים אחרות ועבר אני נועלת רק סנדלים כבר כמה שנים ובחורף לפעמים סנדלים עם גרביים שקר בבית אני יחפה מלבד אגיסטן ומשחות חופפות לה הייתי בטיפול אצל נטורופתית שלפי האבחון שלה יש לי קנדידה במעיים בנרתיק וברגליים וניסתה לטפל בזה בעזרת כמוסות עם כל מיני צמחים בכמויות די מאסיביות ביחד עם אצידופולוס ותזונה מלאה ובלי סוכר ואפילו בלי פירות וטיפול מקומי לנרתיק ולרגליים מבחוץ לרליים . הייתה לי משחה עם פחות או יותר אותם צמחים מהכמוסות והרבה שמן עץ התה -זה לא ממש עזר . התזונה כן השפיעה ונראו שיפור במצב של הרגליים . אח"כ ניסינו לטפל בזה בעזרת תחבושות על הרגליים ספוגות בנוזל שהיא הנטורופתית הכינה, שאמור ל"חנוק" את הפטריה גם בו היה הרבה שמן עץ התה ועוד דברים לא בטוחה מה הייתי חובשת את הרגליים בלילה ואז עוטפת את הרגל בשקית וסוגרת. כל זה השפיע ושיפר את המצב אבל לא העלים את הבעיה. ניסיתי את הטיפול הזה משהו כמו עשרה חודשים עם נפילות קטנות באמצע-פרי או סוכר וגם העובדה ששנאתי לקחת משהו כמו שמונה כדורים ביום לא ממש הקלה עלי. בקיצור הרגשתי מאוד לא מחוברת לצורת הטיפול הזאת אבל ניסיתי אותה לתקופה ארוכה. לא לא הייתי אצל רופא עור כרגע אני פשוט מעוניית לנסות לעצור אתת ההתפשטות הקיציית של הפטריה על כף הרגל כדי שאני אוכל לישון בשקט בלי לגרד ושלא יהיה לי עצוב כל פעם שאני מסתכלת על הרגליים שלי תודה רבה על כל תשומת הלב והסבלנות ועל הרצון לעזור ולחלוק מהידע שלך זה עושה לי טוב על הלב הדס

תלכי לרופא עור

אני מבינה שאת דוגלת בחיים טבעיים, אבל למה לסבול אם רופא עור יכול לתת לך משחה פשוטה וזולה שתעלים לך את הבעיה לחלוטין? ותוך זמן קצר! ממש חבל. חוץ מאגיסטן יש משחות מעולות שפותרות את הבעיה לגמרי. אני אפילו לא בטוחה שזה טוב לגוף להיות עם הפטריה הזו בצורה מפושטת כל כך הרבה זמן. עדיף לטפל בצורה יעילה, אפילו "לא טבעית" מאשר שזה יחיה על הרגל לנצח. (אין לי סימוכין רפואיים למה שאני אומרת, סתם תחושה). גם אני דוגלת בחיים טבעים אבל אם יש בעיה כזו מטרידה לא מהססת להתייעץ עם רופא עור.

אבל אני יותר בקטע של

דברים שנוסו ופתרו את הבעיה אני מכירה עוד אנשים שסובלים מבעיות דומות ומהניסיון שלה וגם מנסיון שלי אם ללכת לרופא כדי לטפל בפטריה בנרתיק הטיפול שבדרך כלל אתה מקבל הוא מאוד חזזק (ובעיני גם לא בריא) והתוצאות מחזיקות לתקופה מאוד קצרה אז אני לא בעד לתת לגוף שלך זבנגים כל כמ חודשים

כמה הבהרות

הטיפול אצל הטורופתית התחיל בערך לפני שנתיים ונגמר לפני שנה אני לא ממש זוכרת איזה צמחים היו כמוסות שהיא הכינה אני רק זוכרת שיח אברהם, ברקן וכל מיני צמחים סינים הטבעונות שלי התחילה רק ל פני שנתיים וחצי בערך ולפני זה הייתי צמחונית ערך שנה גם העניין עם לחלוק את המגבת הוא רק בשנה האחרונה

טיפול בפטריה ברגליים - קצת ארוך..

הטיפול אותו אני אייעץ לך הוא אך ורק כי ניסית טיפולים אחרים, בדר"כ הייתי מפנה לרופא אחר. אך כיוון שאת נשמעת לי די נואשת מהמצב אתן לך טיפול . למרות זאת, בכל זאת הייתי רוצה שתפני לטיפול אצל רופא ולאו דווקא אצל מטפל. נתחיל מכך שהייתי רוצה שתחטאי את הסנדלים שלך כל יום באופן עיקבי עד שהפטריה תעלם - חיטוי ראשוני הוא לקחת לימון שלם טרי ופשוט לשפשף את הסנדלים ולא לפספס אף פינה החומציות של הלימון יעשה את שלו. לאחר מכן,את המשך החיטוי תעשי ע"י אלכוהול שניתן לקנות בכל בית מרקחת . ולשים את הסנדלים באוורור ממושך כמה שניתן ואם יש לך אפשרות אפילו להחליף סנדלים לחלוטין. ולשים אותם במקום סטרילי עם הרבה שמש. לגבי המגבת, אנא ממך השתמשי במגבת פרטית שלך - מגבת לגוף לחוד ומגבת לרגליים לחוד. אמנם זה קצת כביסה אבל זה חשוב !!! לגבי הטבעונות אין עם זה בעיה כלל, אך הייתי רוצה שתצרכי שום על מנת לעזור לחסל את הפטריה - למרות שיש שיתרעו מכך אני רוצה שבכל מאכל שאת אוכלת יהיה לפחות שן שם אחד שלם שאת יכולה לשחק איתו בכל מיני וריאציות באוכל (כתישה וכו..) ולא לאכול אותו שלם העיקר שיהיה טרי. כל בוקר כף שמן זית מכבישה קרה על בטן ריקה. אחרי רבע שעה את יכולה לאכול כל מה שתרצי זה חשוב שתקפידי על זה. והייתי רוצה שתמשיכי ליטול את החידקים הטובים למעיים כפי שהנטרופתית ייעצה לך , כי הפטריה מאד מסוכנת ולשתות הרבה הרבה מים לפחות 2 ליטר ביום- אם זה ממש בלתי נסבל שימי בבקבוק מעט לואיזה ונענע על מנת לשפר את הטעם , אך לא לחלוט אותם! וישר למקרר וזה יתן לך קצת חשק למים. להשתדל לצרוך כמה שפחות סוכר אם ממש לא יכולה בלי אז דבש בכמות קטנה מקסימום כפית ביום, ואם את יכולה אז ממש בלי סוכר כי הפטריה משגשגת על סוכר. לגבי העניין שבקיץ הפטריה חוזרת ונשנית זה בגלל שהרגל נוטה להזיע ופטריות כידוע אוהבות מאד חום ולחות, השתדלי כמה שיותר להשאיר רגליים נקיות וקרירות, ולכן הטיפול חייב להיות יומיומי. ועכשיו לטיפול: כל פעם לפני שאת נועלת סנדלים את חייבת לשים את האבקה הבאה: כוס חימר ירוק (אבקה) 10 טיפות עץ התה לערבב בעזרת מערבל חשמלי ולהוסיף את הטיפות בהדרגה כך שהטיפות יתערבבו טוב בחימר. זה מעט מלכלך אבל זה מחטא מעולה. למרוח את כל הרגליים גם בין האצבעות ולא לפספס אפילו פעם אחת. פעם ביום הכיני אמבטיה לכפות הרגליים (מומלץ לפני השינה) בקערת מים גדולה הוסיפי 3 טיפות של עץ התה וכוס מלח!. את הרגליים יש להשרות לפחות רבע שעה כשהמים פושרים. (אם יש לך אמבטית רגליים זה אפילו מצויין יותר ויתרום לרגיעה ..) ולפני השינה מירחי את התערובת הבאה על הרגליים: 30CC נבט חיטה 10 טיפות עץ התה 10 טיפות לבנדר 5 טיפות לימון. את התערובת יש למרוח אך ורק לפני השינה אחרי שהרגליים נרחצו והן נקיות מכל לכלוך.(אם את שמה את התערובת ישר אחרי האמבטיה יש לרחוץ את הרגליים בכל זאת וליבשם היטב.) יש כאלה שיגידו שהתערובת מאד חזקה , אך כיוון שהטיפול לדעתי צריך להיות מאד חריף אני נותנת לך את הטיפול הזה. חשוב מאד להיות מאד מדוייקת בטיפות אם את רואה שנפלה טיפה אחת יותר לזרוק את התערובת ולהכין חדשה!! זה מאד מאד חשוב ! והכי הכי חשוב להקפיד על שתיה מרובה , זה מאד מאד חשוב בטיפול הזה כיוון שהשמנים צריכים להתנדף דרך מערכת השתן והזיעה אני לא רוצה שיהיו לך מצבורי שמנים ואני רוצה כמובן שהכבד שלך יתנקה מהם. וכמובן , הייתי רוצה לשמוע איך הטיפול עוזר לך:) אשמח אם תחזרי ותספרי ואפילו תתיעצי :)

קצת שאלות

בקשר לשום זאת קצת בעיה כי רוב מה שאני אוכלת זה פירות וירקות טריים, לחם ובערך ארוחה מבושלת פעם ביום שזו פחותאו יותר ההזדמנות היחדה לאכול שום אבל בעצם גם זאת בעיה כי הןא צריך להיות טרי ולא מבושל למה בדיוק התכוונת להוסיף לכל דבר שום ? אפשר דוגמא או שתיים ? את יכולה אולי להסביר מה התפקיד של הכף שמן זיית ? ומה התכוונת בזה שהפטריה מאד מסוכנת ? אני שותה הרבה ואני אשים לב לשתות מספיק אני כבר שותה מיים עם לואיזה javascript:InsertIcon('
') ואוכלת הרבה אבטיח ומלון אני לא אוכלת דבש (טכעונית) אבל אני אנסה לא לאכול סוכר במקסימום קצת תמרים מה זה חימר ירוק ? איפה אפשר להשיג את זה ? זה יקר ? יש לזה עוד שם ? נבט חיטה - את מתכוונת לשמן נבט חיטה נכון ? מזל כי יש לי בבית למה דווקא שמן נבט חיטה ? קראתי פעם שיש בזה סוכר 5 טיפות לימון -שמן או פשוט לימון ?. ממש ממש ממש תודה על היעוץ והטיפול מקווה שיש לך עוד קצת סכלנוח להתייחס למה ששאלתי אני רצה לחטות את הסנדלים הדס

בכיף:) תשובות :

בנוגע לשום: חשבתי על כך ואני יודעת שיש גם כמוסות שניתן לקנות בבתי טבע אבל זה עניין שיקולי כספי שלך. לגבי השום - השום הורג ומחסל את הפטריה מבנים וכמובן משפיע על כך שגם מבחוץ הוא ייהרס כי השום הוא הפנטצילין של הטבע. לכן חשוב מאד לאכול שום בכמות יחסית גדולה כדי להרוג את הפטריה. אם את אוכלת ארוחה אחת עיקרית נסי לתבל את הסלט שלך לדוגמא בהרבה שום טרי קצוץ . (לדוגמא..) או לעשות רוטב שום ולפזר על האוכל . תפקידו של כף שמן הזית הוא לנקות את הכבד מכל השמנים והרעלנים שיש לך בגוף. - ותמיד יש רעלים בגוף , אין גוף שאין בו רעלים. בגלל שאת הולכת לטפל בשיטה ארומתרפית זה מאד חשוב. השמנים בין השאר מגיעים אל הכבד והכבד תפקידו בין השאר לפרק שומנים . הפטריה מאד מסוכנת כשהיא נמצאת בגוף כיוון שפטריה הוא אינו דבר שהגוף צריך - הפטריה היא בעצם מן זיהום שנוצר בגוף ולכן צריך להוציא אותו מהגוף כדי שהגוף יהיה בריא יותר וירגיש טוב. אני רואה שאת מרבה בפירות ולכן הפטריה משגשגת , אנא מך נסי להוריד בכמות הפירות אותה את אוכלת באופן משמעותי נסי לצרוך יותר ירקות וקטניות . חימר ירוק נקרא גם טין ירוק וניתן לרכוש אותו בכל בית טבע. התכוונתי לשמן נבט חיטה. אני לא מכירה את הביסוס הזה שבשמן נבט חיטה יש סוכר , לי זה נשמע כמו משהו לא נכון לחלוטין. שמן נבט חיטה - יש להדגיש כי הוא אסור לחולי צליאק בתכלית האיסור! השמן מעולה כיוון שהוא מכיל הרבה ויטמינים ומינרלים : מכיל את המינרלים :אבץ,ברזל,אשלגן,מגנזיום וזרחן,ואת הויטמינים B1'B2'B5'B6 וכמובן ויטמין E. שמן נבט חיטה טוב למצבים של אלרגיות, אקזמות, כיבי עור,פטריות, כוויות ופסוריאזיס. כמובן שחשוב שיהיה מכבישה קרה!! אך ורק מכבישה קרה. התכוונתי לשמן לימון שניתן לקנות בבית טבע. בכיף:)

עוד שאלות

זה בסדר אם אני אכין את התערובות מראש ? כלומר את התערובת של הטין ואת השמנים של לפני השינה ואם כן אז באיזה תנאים לשמור אותם יש לך איזה קישור שאני יוכל לקרוא בו יותר על על איך השמן זיית מנקה את הכבד ? לא הבנתי אם זה קשור לשמנים האתריים אני מרגישה הרבה יותר טוב לעשות דברים שאני מבינה יותר ולכן אני שואלת כל כך הרבה שאלות תודה הדס

עוד תשובות..

את התערובת את צריכה להכין מראש. את הטין והשמנים את צריכה להחזיק במקום חשוך ואפל אך סטרילי. (כמו ארון בגדים למשל) יש להדגיש כי הצנצנת והבקבוק חייבים להיות סגורים היטב. את יכולה לחפש באינטרנט עוד מידע על שמן זית. וכמובן להשתמש בקישורים שלמעלה לעוד מידע. בהצלחה.

ebony

New member
מנסיון אישי עם מטופל

שסבל המון שנים שמן עץ התה מעורבב עם לבנדר בתוך שמן זיתאפשרךהוסיף שמן של לימון ולמרוח 3 פעמים ביום על הפיטריה. ולהקפיד על ייבוש האיזור ולשים אפילו אבקת טאלק כדי שלא תהיה לחות. בנוסף יש להוריד פחמימות פשוטות מהמזון ולעבור לדגנים מלאים. להוריד סוכרים, ומשקאות קלים כמו קולה, ספרייט וכדומה. והכי חשוב לקחת כמוסות של חיידקים טובים כמו אצידופולוס, ביפידובקטריה אבל יש לשים לב שיש מעל 3 מליארד חיידקים לכמוסה. דבר אחרון חביב יש להוסיף שמן זית לתזונה היומית לפחות כף ביום שמן זית הורג פיטריות. אור ואהבה אבוני

למעלה