פטריות אצל כלב

ROCHKA1

New member
פטריות אצל כלב

שלום, יש לי כלב זאב מעורב בן 2.5 שנים.
לפני שבועיים צצה לו פטריה ועקב טיפול לא עקבי בגלל נסיעה לחו"ל, יש עכשיו כמה פטריות.
הוטרינר נתן לי מרשם לניזורל- קרם. פעמיים ביום למשך 30 יום.
מקריאה באינטרנט, הסיבה שכלבים בוגרים סובלים מפטריות היא מהיחלשות המערכת החיסונית.
אז כדי לחזק אותה מחדש-
האם יש מזונות שניתן לשלב בתזונה הרגילה של הכלב כדי לעזור לו להתגבר על הזיהום?
מה לגבי שמפו מיוחד?
בכלל, אילו שהם המלצות כדי להקל עליו וכדי לשמור על המערכת החיסונית חזקה, יתקבלו בברכה.

פטריות

הטיפול בפטריות יכול להיות תורה שלמה, למרות שלעיתים הטיפול עצמו כולל "רק" משחה.
אכן, פטריה עלולה לצמוח במצב של חולשה חיסונית, אך גם יכולה להתפתח "סתם כך" בכלב בריא.
אני אישית אוהב לאבחן אבחון וודאי ע"י תרבית פטריה, ולא רק על סמך בדיקה פיסיקאלית, בוודאי לא בעלב בוגר.
איזה טיפול נותנים: אפשר לתת טיפול מקומי - משחה או קרם, ואפשר טיפול סיסטמי - על כלל הגוף. זה אפשרי בשמפו או בכדורים.
אם ניתן להשתלט על הנגעים באמצעות טיפול חיצוני - זה עדיף. אם לא - אני מעדיף לנסות שמפו. מדובר בשמפו רפואי המחייב מרשם רופא, כך שלצורך העניין כדאי שתפנו לרופא שלכם.
לגבי תזונה - אם הוא אוכל אוכל טוב, זה מספיק. אוכל טוב, תנאי מגורים טובים וסביבה בטוחה ורגועה הם הדברים החיצוניים שלהם אנו יכולים לדאוג ותומכים במערכת החיסון.
אם עולה חשש לחולשה של המערכת - אפשר לעשות בדיקת דם. זה לא מגלה הכל, אבל לעיתים עשוי להפתיע. עם זאץ - לרוב אינני עושה בדיקות כאלו על נגיעות מקרית בפטריה.

והממלה החשובה ביותר - פטריה עלולה להיות מדבקת לאנשים. יש לתת את הדעת גם על כך.
אסף

למעלה