פטריות אחרי הגשם.

ערסlight

New member
פטריות אחרי הגשם.

אז... היום בבוקר קמנו, ראינו לא נורא הגשם, נסענו ליער וליקטנו. דווקא היו לא מעט מלקטים, אבל יש ממש לכולם. דלי ועוד שקית ניילון של אורניות ענקיות. חלק האדינו בסיר, טיגננו בצל, שום, תבלינים ויין לבן. אכלנו עם טוסטים מרוחים בחמאה ויין לבן. היה נ-פ-ל-א. והיתר? [הדלי] הצעות יתקבלו בברכה.

אז אולי בהזדמנות חגיגית זאת

תסביר איך מזהים פטריה שהיא לא רעילה כי כבר כמה פעמים יצאתי עם הילדים שלי לקטוף פטריות ביער לידינו, ואף פעם לא הייתי בטוחה. פליזזזזזזזזזזז

ערסlight

New member
פטריות

אז ביערות שלנו אין כזה מגוון. אורניות אלה הפטריות היחידות שמצאנו. [אחרי הגשם וליד עצים] אם את לא בטוחה, אפשר לנסות על אחד שאפשר לוותר עליו.

../images/Emo24.gif איזה יופי, תודה ../images/Emo13.gif

חייבת סיפור: אז כשעוד גרנו במושב, בשבת חורפית מאד,ניצלנו הפוגה של הגשמים, הלבשתי את הילדים טוב טוב נעלים גבוהות, אנציקלופדיה עם הסבר מפורט על פטריות, והיידה ליער..... מטיילים, מחפשים, הספר פתוח, מוצאים פטריה, וישר אני מחפשת התאמה, וגם אם מצאתי התאמה לא קטפנו, כי חששתי ולא הייתי בטוחה. וככה אנחנו הולכים ביער חמושים במעילים,אנציקלופדיה וסלסלה קטנה וחמודה, ראינו הכל, כולל את העיזים אצל הבדואים, אבל פטריות, לא נכנסו לסלסלה. חזרנו בלי פטריות, אנציקלופדיה סגורה, אבל מבסוטיםםםםםםםםםםם חייבת ללמוד לזהות פטריות.

destiny36

New member
../images/Emo187.gifות זה יאמי

בפטריות בשמנת מוקרם פטריות בחוואג' ובצל חם חם פטריות בתפוחי אדמה ושמנת פטריות זה עושה לי ..אממממממממממממ בתאבון!

ילוטייל

New member
מאימי וחבר משפחה:

1 - סגול, גבהו, קצר, כיפתי שטוח עם ריר או בלי עליו - רעיל מאודדד! 2 - לבן גבוה כתר על הצוואר או בלי עגול או שוטח - רעיל. 3- חום בהיר קטן, [פטריות שתן כלבים] עגול, חבוי באדמה לבן או חום - רעיל. 4- שמפיניון - אין פראי בארץ. 5- יש פטריה בשם 'גליצ'ה' קצת גבוהה וקצת סגלגלה - טעימה לא מבטיח כי צריך לראות קודם. 6-אורנית - צהובה חומה למעלה - למטה ספוגית צהובה רגל עבה מתחת לעצי אורן - טעימה וטובה למאכל. כל פטריה שקוטפים - כדאי לבדוק לפני כן אצל מי שמבין או בספר או באינטרנט אם היא טובה למאכל. ראו הוזהרתם מסוכן ורעיל בדרך כלל. ילוטייל - שאכל הרבה אורניות מטוגנות בשום יין ובצל. יאמי.

ילוטייל ../images/Emo124.gif

אולי נלך יחד ליער לקטוף פטריות???????????
הסלסלה מקש - עלי

destiny36

New member
מדמיינת אותך כמו בתימן

הולכת בשדות עם סלסלה על הראש ומנגנת שיר לאהובך

חחחחחחח

יש לנו ריקוד בלהקה, בדיוק עם הלבוש הזה טבק (הסלסלה הזאת של התימניות) מדג וזרדים על הראש הריקוד נקרא "עבודת נשים" על הנשים התימניות בתימן ואיך היו מלקטות את החיטה, מנערות מהאבק,טוחנות לקמח ותוך כדי רואים את ההווי המקסים של אז. אז אני לא רחוקה מהמציאות חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

בטח שאלך איתך לבד

אבל עם ג'יפ של מג"ב מאחורינו חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

פטריות זה הכי!

איך שלא עושים אותן... פשוט מושלם. לפני כמה ימים קניתי סלסלת פטריות, קצצתי להן את הרגליים, ערבבתי עם ריקוטה, פרמזן ופירורי מוסקט, הוספתי תבלינים ויצרתי את המילוי. את הפטריות נטולות הרגליים הקפצתי כמה שניות במחבת עם חמאה, מילאתי אותן, הכנסתי לטוסטר-אובן, ואחרי 20 דקות פשוט חיסלתי הכל. אי-יאי-יאי.... יאמממממםםםםםםםםםםםםם

destiny36

New member
ושכחתי להגיד

פטריות עושות לי את זה! יש נשים שצריך לדבר אליהם בפרחים אני רק צריך להציע לי צלחת פטריות

למעלה