"פטריוט"

beatman

Member
"פטריוט"

המילה הזאת הוזכרה מספר פעמים בפורום, אף אותי כינו לא פעם בשם "פטריוט".
קראו לי מספר פעמים פטריוט כי סרבתי להסכים לשנאת מדינת ישראל ואמרתי שאני רוצה להמשיך לחיות בה.
האם זה מספיק בשביל להיות באמת "פטריוט" ?

מי באמת ראוי להיקרא פטריוט ?
האם הישראלים פטריוטים ?
האמריקאים למשל יותר פטריוטים מאיתנו ?

ivgy1980

New member
התייחסות

Патриоти́зм (греч. πατριώτης — соотечественник, πατρίς — отечество) — нравственный и политический принцип, социальное чувство, содержанием которого является любовь к Отечеству и готовность подчинить его интересам свои частные интересы.

Патриотизм предполагает гордость достижениями и культурой своей Родины, желание сохранять её характер и культурные особенности и идентификация себя с другими членами народа, стремление защищать интересы Родины и своего народа.

Исторический источник патриотизма — веками и тысячелетиями закреплённое существование обособленных государств, формирующее привязанность к родной земле, языку, традициям. В условиях образования наций и образования национальных государств патриотизм становится составной частью общественного сознания, отражающего общенациональные моменты в его развитии.

Патриотизм — особое эмоциональное переживание своей принадлежности к стране и своему гражданству, языку, традициям. Представления о патриотизме связываются с трепетным отношением к Родине.

הישראלים נתפסים כפחות פטריוטים מהאמריקאים.
הרבה מהגרים/עולים נתפסים כפטריוטים יותר מהצברים.

beatman

Member
השאלה מה יותר פטריוטי ?

לתלות יותר דגלים ולשיר המנון בגאווה, או לתרום מזמנך (ומבריאות עצביך) בשביל בטחון המדינה ?

הרי בוא נסכים שלנופף בדגל ולשיר עם יד על החזה הרבה יותר קל ונעים מלשרת 3 שנים+מילואים.
אני זוכר ראיתי סרטון ביו-טיוב בו תייר אמריקני צילם צפירה ביום הזכרון, בתגובות אמריקני אחד ענה לו שזה פשוט מדהים, הוא לא חושב שבארה"ב לאנשים היה מספיק כבוד להפסיק את חייהם ולעמוד בצפירה.
רוב התגובות היו באותו נוסח: פליאה מאיך שאנשים פשוט עוצרים הכל ומתחשבים באחר.

איליה40

New member
כמה מחשבות

באי-אלו מדינות (אמריקה לטינית, רוסיה, ואפילו ארה"ב) ישנן האוכלוסיות (לרוב העניות) שדווקא רוצות להתגייס, משלל סיבות. כך למשל בארה"ב מדובר במשכורת לא רעה ותנאים סוציאליים, באמריקה הלטינית – אפשרות לשדרוג בסולם החברתי, וכן הלה. אז גם לפטריוטיזם שבגיוס אפשר להסתכל מזווית זו. מישהו שם משתדרג ו"תורם" בכיף, ומישהו אחר מפסיד המון וה"תרומה" הולכת קשה.

ולגביי באופן אישי. אינני שונא את המדינה. כי הרי יש גרועות ממנה פי כמה וכמה. אני פשוט לא שייך. לקחתם ממני מיסים (ומאוד הרבה) – עזבו אותי בשקט. אם בחו"ל בשיחה פרטית שואלים אותי מה הלאום שלי – אני עונה מבלי להתבלבל – רוסי.

איליה40

New member
האמת...

לא ממש שייך לכלום. אזרח קנדה ממוצא סיני למשל. הוא סיני? הוא קנדי? בעולם הגלובלי זה לא כ"כ משנה. אז אני יהודי רוסי שגר בישראל.

costaet

New member
גם אחד שרק עלה לפני שנתיים ובקושי יודע אנגלית

לא חסר כאלה.

Astroo

New member
אחד שעלה לפני שנתיים איננו אזרח

אפשר להגיש בקשה לאזרחות רק לאחר 3 שנים במעמד צתושב קבע, והתהליך עצמו לוקח כשנה. בנוסף, יש להוכיח ידיעת אנגלית כדי לקבל את האזרחות.

ivgy1980

New member
התייחסות-2

לאחר שעיינתי בגלובס, והסתבר שמנכ"ל בנק מזרחי ומנכ"ל כלל ביטוח הרוויחו כ-2 מש"ח לחודש ב-2012.
המדינה גונבת אותנו והפערים רק גדלים, הצריכה מתייקרת ואין עתיד נראה לעין.
באמת שקשה לי מאוד להיות פטריוט. לא למדינה הזו רצו להביא אותי.

איליה40

New member
הנ"ל אינם עובדי מדינה

אלה החברות הבורסיות. ואם הדירקטוריון מאשר ואספת בעלי המניות לא מתנגדת – אין כל פסול במשכורות השמנות שהזכרת. ולכאורה אין כאן כל קשר למדינת ישראל.

אבל רק לכאורה. כי הרי תכלס מדובר במחדל נוראי של מדינת ישראל בתור רגולטור. כי הרי כאשר המערכת הפיננסית מתרגלת למשכורות ובונוסים בסדרי גודל כאלה, היא מפסיקה לשרת את לקוחותיה (האזרחים) ומתחילה לשרת רק את עצמה בלבד.

אתן דוגמה. עד השנה חברות הביטוח שיווקו בשמחה ובששון מוצר פנסיוני המכונה "ביטוח מנהלים", אשר כולל הבטחה כביכול למקדם החלוקה מחד אך דמי ניהול רצחניים מאידך. יצוין שלמוצר זה אין אך ורעה בעולם. הרעיון הוא פשוט. היום חוגגים על דמי הניהול, מחלקים בונוסים ומשכורות עתק – ומחר שיהיה המבול. או שהחברות יפשטו רגל או (יותר סביר) הפנסיונרים לא יקבלו את המגיע להם ע"פ הפוליסות. כך בדיוק מתפקדת המערכת שמשרתת את עצמה. וזו גם דוגמה למעלליה של המדינה אשר שמה פס על אזרחיה.

הייתי מביא עוד דוגמאות רבות, אך השעה כבר מאוחרת וזה הזמן להתחבק עם המורפיום.

ivgy1980

New member
אפשר להיכנס פה עמוק לעובי הקורה

ולתת הצדקות לכאן ולכאן. אבל במילה אחת אמרת הכל - "כשלון הרגולציה".
החמדנות היהודית לא יודעת גבולות, וממציאה חדשות לבקרים שיטות חדשות לעקיפת המגבלות.
זו לא המדינה שהייתה לפני 23 שנה כשהגעתי, ורה"מ לשעבר מנחם בגין התגורר בדירת דמ"פ. וכפי שזה נראה, לא הייתי רוצה לגדל כאן את ילדיי.

הכל מותר - כשזה שלך באופן פרטי. אבל חברה בבעלות (גם חלקית) של הציבור לא יכולה להתנהל באופן בוטה עד כדי כך.
האומנם תפוקתם של המנכ"לים מצידקה את השכר המטורף, שממומן מכפסי העמלות שלך ושלי?
שוב פעם אני מתחיל להתעצבן, וחבל. הרוסים יכולים ללמוד מישראל שחיתות מהי.
לפחות אחמד טיבי הגיש הצעת חוק לביטול אגרת רשות השידור!

איליה40

New member
הרוסים אולי יכולים ללמוד מישראל

שחיתות היי-טק מהי. לגבי מערכת הפנסיונית הפתרון הוא טריוויאלי למדי. לאפשר לפנסיונרים לחסוך בשיטת Individual Retirement Assessment – IRA , המקובלת בעולם הנאור. זו השיטה בה החוסך מבצע את השקעותיו בעצמו ומשלם מינימום של דמי ניהול. ואומנם – אם ניקח לדוגמה את מדד ה-25 ואפילו את מדד ה-100 – כמה מקרנות פנסיה וביטוחי מנהלים כבר משיגים תשואות כאלה? זה אומר שאפילו מבלי להבין בשוק ההון דבר וחצי דבר - כל אחד יכול להרוויח טוב יותר מאשר המוסדות הפיננסיים המכובדים הנ"ל.

אך המערכת הישראלית חוסמת את IRA לא במקרה. כי הרי השיטה הזו עלולה להרוס את הסימביוזה החולנית שבין הטייקונים לבין המוסדיים האופיינית לישראל. מי מהטייקונים יעיז לבצע תספורות כאשר משקיעיו יהיו החוסכים הפרטיים? או יותר נכון לומר – מי מחוסכי IRA ישקיעה באג"ח הקונצרני לאחר התספורות? אתה, יבגי, לאחר מה שקרה תשקיע אצל תשובה? או אצל דנקנר? אך קרן הפנסיה שלך הרי תשקיע וגם תשקיע. ושוב, לא בכדי משרד העוצר חוסם את אופציית ה-IRA לקרנות הפנסיה, וזאת כאשר קופות הגמל (שלאחדות מהן כן ישנה האופציה ל-IRA) הרי אינן מכילות את הרכיבים הביטוחיים, ולכן אינן נגישות לציבור השכירים. מספרים שהחל מיולי יהיה ניתן לצרף את הרכיבים הביטוחיים לקופות הגמל, דבר שיאפשר מעבר המוני ל-IRA. אני ספקן. הטייקונים לא ירשו.

אבל השחיתות הפנסיונית היא רק אחת מהסימפטומים של המחלה – שמה שימת הפס על האזרחים. או יותר נכון לומר התייחסות לאזרחים בתור פרות חולבות עובר קומץ מיוחסים. יתרה מכך - וגם כאשר בפרות חולבות עסקינן, הרי בעל רפת טוב משקיע ומטפח את פרותיו. ואילו מדינה זו לא משקיעה אפילו שמץ של מחשבה על איכות חייהם של נתיניה. אם ניקח לדוגמה את בועת הנדל"ן אשר כבר כיום מהווה בעיה לא קטנה, אבל זאת הרי רק ההתחלה. אין כל צל של ספק שהעניין יגמר באסון קולוסאלי. על מה בדיוק חשבו קודם? למה אין בישראל תקנות מס למניעת ספקולציה בנדל"ן? מדוע הנושא של שיווק הקרקעות הציבוריות הופך לפסטיבל החגיגות של בעלי המאה? ועוד שאלות כהנה וכהנה.

התוצאה הכללית היא שלפניי, בתור אדם שעשה קריירה למופת והגיעה להישגים, עמדו שתי ברירות: או חיים ברמה של עולם הראשון בסביבה של העולם השלישי או החיים ברמה של העולם השלישי בסביבה של העולם הראשון. מתוקף האחריות כלפיי ילדיי בחרתי באופציה השנייה. אבל לדעתי טוב יעשו אחרים כמוני אם יפתרו את עצמם משתי הברירות הנ"ל.

ivgy1980

New member
האם תוכל להסביר את הצעתך בפסקה האחרונה?

מפני שמדבריך משתמעת ההמלצה לא לעשות ילדים ו/או לעזוב ת'ארץ.

איליה40

New member
אאאאום....

יש לי שלושה ילדים ואני מסביר להם שירושה שמנה ממני לא תיצא. ובלעדיה הרי אין יותר מדי מה לחפש כאן, לכן עדיף להם לחפש מקום להגר ולדאוג למקצוע שימנף אותם בכיוון הנ"ל.

costaet

New member

בנוסף לזה, רובינו מושקעים בדרך זו או אחרת באותם בנקים\חברות למרות שדעתינו לא באמת נשמעת.

למעלה