פטריה

פטריה../images/Emo187.gif

אז ככה - כמה שבועות שסבלתי בשקט מכאבים בפטמות. ביום ראשון השבוע התפתח לי גם גודש מציק מאוד שלא השתחרר בשאיבה = סתימה. נגשתי לרופאה שקבעה שזה דלקת בשד ובפטמות יש פטריה. התחלתי אנטיביוטיקה ומשחה לפטמות + לפה של התינוקת. הגוש ירד רק בשני בצהריים אבל עד עכשיו עדיין כואב לי במקום שלו. הפטמות מרגישות לי יותר טוב לקראת סוף יום עבודה אבל אחרי הנקה אחת כבר שוב שורף לי ולא כיף לי להניק ככה אבל אני גם ממש ממש לא רוצה להפסיק (היא בת 6 חודשים). אני ממש מתוסכלת. מה עושים?

פטריה

נשמע שאת מטופלת היטב וכבר חלה הטבה מסויימת. לעתים, תהליך ההבראה מפיטריה ארוך מעט וצריך קצת סבלנות... בינתיים כמובן להמשיך בטיפול. אפשר ישר אחרי ההנקה להניח קומפרסים חמימים על הפטמה, זה ירגיע את האיזור השורף. נסי להקפיד בתקופה הזו על תזונה נטולת סוכרים וקמח לבן, המשמשים מזון לפטרייה. בנוסף, אפשר להוסיף תוסף תזונה פרוביוטי. (ביואצידופולוס של סולגאר ודומיהם), או לחלופין יוגורטים. תרגישי טוב ו... עוד קצת סבלנות!

תודה. ועוד משהו

אנטיביוטיקה מורידה כמויות חלב? מאז תחילת השבוע אני מצליחה לשאוב רק כ3/4 מהכמות הנדרשת. זה קשור?

תשובה..

יש נשים שמדווחות על ירידה זמנית בייצור החלב בעקבות האנטיביוטיקה, אבל הנקות/שאיבות קצת יותר אינטנסיביות בימים הקרובים,בדר"כ יספיק.

למעלה