פטמות יבשות

דרורית22

New member
פטמות יבשות

השתמשתי בכמה תכשירים ושמנים אך ללא הטבה...
ידוע לכם על תרופות סבתא שיכולות לסייע בפטמות היבשות ...תודה.

כן - להפסיק להשתמש בתכשירים

וגם לא לסבן. הפטמות מפרישות נוזל סיכה במהלך ההריון, וכשאת מורחת עליהן דברים את משבשת את המנגנון הטבעי הזה.
בנוסף - מה זה יבשות? יש שכבה דקה שמתקלפת? אם כן - זה כנרה פשוט הפרשה קטנה של קולוסטרום שהתייבש.

דרורית22

New member
פטמות יבשות

עשיתי הפסקה עם התכשירים וגם זה לא צלח
וזה לא כולוסטרום שהתיבש,זה התאים החומים שנימצאים על הפיטמה פשוט יבשים

שושנית23

New member
לא יודעת אם זה יעזור

אבל לי יש גירוד נוראי בשדיים בעיקר בפטמות, ואני התחלתי להשמש בסבון טבעי לחלוטן, של וולדה, אבל בטח יש עוד סבונים כאלה. בכל מקרה זה עוזר פלאים!! העור שלי מתחיל להחלים לגמרי והגירוד כמעט נעלם. באותו עניין גם על הבן שלי השתמשתי באותו סבון והיובש שהיה לו מאחורי האוזניים פשוט נעלם!

זאת תופעה נורמלית בהריון. אם זה לא מגרד

אל תגעי בזה. אם מגרד, עדיף להוריד תכשירים ולסבן פחות (או בתכשירים טבעיים כמו שהמליצה שושנית) מאשר למרוח תכשירים. נסי במקלחות הבאות לא לסבן בכלל את אזור הפטמות ותראי אם זה עוזר.

ani116

New member
כדאי לך להפסיק לסבן ולהשתמש בקרם לחות

ואם לא עובר או מגרד מאד ללכת לרופא.

לעזוב אותן בשקט

אם זה לא מגרד או מציק, םשוט לעזוב אותן בשקט.

אם אחרי הלידה הן יהיו יבשות מדי (מה שמאוד לא סביר), תמיד אפשר למרוח עליהן קצת חלב אם אחרי ההנקות.

לורןכהן

New member
יובש בפטמות

זה היה ממש מזמן - הקטנה שלי בת 11

הנה כמה עצות לאז והיום:
1. בזמנו אפשר היה לקנות שמן A+D לתינוקות שאינו מכיל שום דבר נוסף פרט לשמן.
לצערי כיום מוסיפים לזה גם סוג של ממתיק. אז זה גם לא טוב לפטמות ומה שיותר גרוע אני לא הייתי נותנת את זה לתינוק שלי..
2. בזמנו השתמשנו בלנולין (חומר שמנוני המופק מהצמר של הכבשה). אני הייתי מורחת את זה ולא שוטפת לפני ההנקה - אלו היו ההוראות מיועצת
הנקה שהייתה בבית החולים. יתכן שכיום לו זה היה רלוונטי אני לא היתי נוהגת כך. היום גם קשה להשיג את החומר בצורתו הטהורה.
3. הנה הצעה יותר "מודרנית": אבל צריך לנגב את עודפי השמן במפית לפני ההנקה:
שמן בסיס שקדים או זרעי ענבים - בערך 30 מ"ל
7-8 טיפות שמן אובליפיחה (זה נמכר מהול בשמן זרעי ענבים)
4 ט' שמן גזר
שמן נר הלילה - נמכר בקפסולות 1 קפסולה
שמן ויטמין E - גם בקפסולות 3 קפסולות
לערבב ולמרוח על הפטמות וכאמור לנגב עודפים לפני ההנקה
אם מצב הפטמות ממש חמור אפשר להוסיף שמן קמומיל כחול - זה ממש שמן יקר אז אם לא צריך אפשר בלי. אם משתמשים אז 1-2 טיפות.

המון מזל טוב לרגל הלידה

פיצקי12

New member
גירוי בשדיים לא בפטמות

בכל יום כשאני חוזרת מהעבודה אני מורידה את החזייה/ גוזייה וממש מגרד לי מתחת לחזה, לא יותר מידי אדום או משהו, סתם מציק, מאוד. יש פתרונות? עצות?

שושנית23

New member
גם אצלי זה ככה

כפי שאמרתי למעלה - עברתי לסבון טבעי לגמרי (אני מכירה את וולדה, אבל בטח יש עוד), זה קצת יותר יקר... אבל עובד.

לכי לרופא עור

אף אחת לא יכולה לאבחן אותך דרך האינטרנט (גם אם הן היו רופאות עור).
לי היה משהו שנראה כמו יובש בלתי פוסק וזה הסתבר להיות אסטמה של העור. זו יכולה להיות גם פטריה.
הכל פתיר ויש מה לעשות, אבל צריך לאבחן - ובשביל זה רופא צריך לראות את הבעיה.

למעלה