פטור ממכס לחיילים

יעל176

New member
פטור ממכס לחיילים

התקשרתי היום לסניף הקרוב לביתי לראות שהחבילה שלי הגיעה..ואמרה לי את תשלום המכס שאני צריכה לשלם. שאלתי את הבחורה אם אני יכולה להראות לה חוגר בדואר כדי לא לשלם מכס והיא לא ידעה לענות לי והביאה לי את הטלפון של המכס ברחוב ההגנה ולדבר איתם כדי שהם ישלחו לסניף הדואר אישור שיש לי פטור ממכס. היא אמרה לי שקשה להשיג אותם והם כימעט לא עונים ובאמת ניסיתי ואין כל עונה..השאלה היא האם באמת אני צריכה ככה לעשות? או שאני יכולה ללכת לסניף הדואר ולהראות חוגר בלי להיתקשר למכס? זה נישמע לי כימעט דפוק לחיילם כל פעם להיתקשר ולבקש אישור מהמכס..ככה זה באמת? והאם אני צריכה לבוא עם מדים או רק חוגר? תודה!

ozitex

New member
אין פטור יש הנחה

יש לחיילים הנחה של 30% עם הצגת תעודת חוגר.

יעל176

New member
זהו? אני פשוט הולכת לסניף הקרוב לביתי

מראה להם תעודת חוגר בלי שום אישור מהמכס או משהו? ומקבלת הנחה?

ozitex

New member
מכס

רק הם יכולים לשערך מחדש את המכס שעלייך לשלם אחרי ההנחה המגיעה לך. לכי לסניף ברחוב ההגנה.

יעל176

New member
בטוח שאני חייבת ללכת לשם? העובדת

בדואר אמרה לי שאני יתקשר אליהם (מה שלא עובד בעליל) ולבקש מהם שישלחו אליהם בפקס אישור שיש לי פטור ממכס או משהו כזה.. זה לא יכל לעבוד?

ozitex

New member
נו, שאלת וענית לעצמך. דרך צלחה למכס..../images/Emo13.gif

יעל176

New member
הכוונה שלי היתה אם זה יכל להתאפשר דרך

הטלפון ולא לנסוע אליהם במיוחד
אני בכל מקרה ינסה לתפוס אותם מחר למרות שהם ממש ביזיון ולא עונים לטלפון בכלל!! תודה !! :)

ozitex

New member
זה מה שהם כותבים

9. שחרור חבילה לחייל בשירות-חובה חייל בשירות-חובה (לא בשירות קבע או מילואים), רשאי לשחרר אחת לשלושה חודשים בפטור מתשלום המסים, חבילת שי הנשלחת על שמו, בסכום השווה ל - ‎$30 מסה"כ המסים החלים על החבילה. כדי לשחרר בפטור כאמור, על החייל (או נציג מטעמו) לפנות ליח' מכס-דואר חבילות, ולהציג תעודת-קצין, או תעודת-חוגר - בשירות סדיר. כאן: http://ozar.mof.gov.il/customs/doar1.htm

למעלה