פטורין על גניבה

^נטע^

New member
פטורין על גניבה

אני עובדת במשווק מורשה של פלאפונים כבר חמש שנים עם עוד שתי מוכרות. לאחרונה הגיע בוס חדש (עד כה הבוס היה הבעלים) והתחיל לארגן את העניינים לעשות שיפורים, תוך כדי כך להרע את התנאים שלנו (עובדות ותיקות מקבלות שכר כמו עובדות חדשות) ובנוסף לכל עושה רושם שהוא מנסה לשבור אותנו רוחנית. השבוע הוא החליט לעשות ספירת מלאי פתע בתואנה שיש גניבות - המלאי אינו מסודר ומעולם לאהיה -עקבחוסר אירגון במשרד הראשי - לאו דוקא אצלנו וזה ידוע לו. הוא יורד לחיים שלנו העובדות הותיקות ומשבח את העובדת החדשה(ללא כל בסיס מוצק). יש לי הרגשה שהוא מנסה לגרום לנו להתפטר כדי לחסוך בפוציים או לפטר אותנו על סמך גניבה - גם בלי פיצויים. מה עושים?

מבחינה מעשית - אני לא יודע.

אבל אני יכול לתת כמה הבהרות בקשר למצב המשפטי. אם הוא הרע את התנאים בצורה של הפחתת שכר, זו כבר יכולה מלהיות סיבה להתפטרות עם זכאות לפיצויים. אפשר למסור לו מכתב שבו ייאמר שהעובדות הותיקות דורשות להחזיר להן את התנאים הקודמים, ואם תנאים אלה לא יוחזרו מייד - הן יתפטרו. אם הוא לא מחזיר את התנאים הקודמים, אפשר להתפטר ולהיות זכאיות לפיצויי פיטורים. אפשר במקום זה, לא להתפטר ורק לדרוש את השבת התנאים, אבל קרוב לוודאי שזה לא יילך. אם הוא יחליט לפטר מישהי בגלל טענה על גניבה, הוא יצטרך להוכיח את הגניבה. חוסר במלאי לכשעצמו - לא מוכיח גניבה. אם הוא לא יצליח להוכיח את הגניבה - הוא יצטרך לשלם פיצויים. אולי כדאי לדבר עם הבעלים וליידע אותו על מה שהבוס החדש עושה ??

נכון יוסאריאן, אלא ש....

בכל הנוגע לאפשרויות החוקיות, אני מסכים בהחלט (ואגב, אם היה נהוג בעבר לשלם פיצויי פיטורין גם למי שהתפטר, אתן יכולות להתפטר וקבל פיצויים גם ללא הרעת תנאים), אלא שמן הסתם הפונה מעוניינת לשמור על מקום עבודתה... אם כך, אולי כדאי פשוט לבקש פגישה עם הבוס החדש, ובצורה עניינית ושקטה לנסות וללבן את הדברים. ולפעמים, אין מה לעשות...הבוס הוא בוס ויכול גם לפטר עובדים. בכל מקרה, חשוב להדגיש מה שאמר יוסאריאן - לא יכולים לפטר אתכן בגין גניבה ללא ממצאים שיוכיחו זאת.

אביא

New member
יכולים לפטר אבל ישלמו פיצויים

אגב גם אם יאשימו אתכן בגניבה ספציפית אי אפשר לקזז את ערך הגניבה משכרכן או מפיצויי הפיטורין.

^נטע^

New member
תודה לכולכם

על העצות, בנתיים אני מקווה שזה רק הדמיון שלי, מה שיש לי לעשות זה רק לנסות להיות בסדר איתו.

למעלה