פטורים בצבא

inkognito1

New member
פטורים בצבא

איזה פטורים אבשר לקבל בצבא על סמך גמגום ?

inkognito1

New member
במקום אבשר צריך להיות אפשר

במקום אבשר צריך להיות אפשר איזה פטורים אפשר לקבל בצבא על סמך גמגום ?

shuky63

New member
אני קבלתי פטור מתורנויות בסיסיות

אצלנו בבסיס היו תורנויות שהשתנו לפי הפזם והדרגה.בהתחלה אחראי שער אחר כך מפקד משמר,סמל תורן,קצין תורן.היה מדובר בתורנות שחייבה לדבר והרבה עם אנשים לא מוכרים שלא מכירים אותך ביום יום ואני מאד פחדתי מהסטואציה הזאת,אז הלכתי לרופאה בבסיס וסיפרתי לה את זה והיא אכן נתנה לי פטור בלי שום בעיה.לא רציתי להשתמט.עובדה שתורנויות פלוגתיות שגם כן דרשו אינטראקציה אבל עם אנשים שמכירים אותי,עמדתי על כך שאני יעשה.

איזה שבא לך (כמעט)

עם קצת נחישות אפשר להוציא פטורים מהכל, החל משמירות וכלה בכל תפקיד הכי קטן שדורש ולו טיפה אינטרקציה מילולית. אבל קח בחשבון שזה עלול לפגוע בעתידך הצבאי במקרה ואתה מעוניין בקריירה צבאית.

RobinhooDw

New member
התייסתי לתותחנים בשיבטה

אם מישהו היה שם אשמח לקבל דיווחים על איך הוא הסתדר בכל מקרה, התחלתי תטרום טירונות וכבר זה לא סוד שאין לי מה לחפש כלוחם. רק שבוע עבר לי ונראה שהעולם נפל עלי, לא סיפרתי לכלכך הרבה אנשים שאני מגמגם בחיים שלי וכל פעם זה יותר קשה מהפעם הקודמת. טירונות זה לא למגמגמים נקודה. אני לא יודע איך אתם הסתדרתם אבל אני ממש מפחד מ6 בבוקר ועד 12 בלילה שאני הולך לישון, לא שזה שונה מהחיים האזרחיים בהרבה אבל זה פשוט הרבה יותר עומס. אם זה לבקש רשות ללכת לעשות "קלה\כבדה" או אם זה להסביר למפקד איפה הייתי כדי שאוכל להצטרף למסדר וכו כו. שלחו אותי לקבן, הקבנית שאלה אותי איך אני מסתדר, אמרתי לה שלא קשה לראות שמישהו כמוני לא יסתדר טוב במיוחד אז היא שאלה אותי אם אני רוצה לצאת על 24 או להוריד פרופיל לתפקיד שיותר יתאים לי. לצאת מצהל אני לא חושב שיתנו לי אז כנראה שמה שאהיה זה טבח או משהו כזה, יתקעו אותי 3 שנים בשבטה לשרת כגובניק. אם מישהו פה באמת עבר בהצלחה טירונות 03 או יותר באמת כל הכבוד, אני לא יודע מאיפה אפשר למצוא את הכוח להמשיך.

תשמע אחי <תקרא מה אני כותב לך

גם אני אכלתי חרא בטירונות וגם אני הרגשתי כמוך אבל כיום אני מצטער שרציתי לסבול במקום להינות.הצבא זה הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים. אני אגיד לך הייתי השבוע קרוב מאד לשיבטה אני הייתי 4 ימים בשטח בתרגילים של נמ של סוללות של הפטריוט וממש היה לי כייף אפילו שאכלתי הרבה אבק בשטח. אני מכיר את שיבטה ויכול להגיד לך שלא יהיה לך קל בתותחנים הבסיס נמצא ליד גבול מצריים >ניצנה אני הייתי קרוב בבית הספר לנמ בצומת טללים 20 קמ משם.נכון שאתה מגמגם ויש לך הרבה פחדים מה יהיה לך בעתיד אבל יש לך 2 אופציות אחד להגיד אני לא יכול ואני לא רוצה אז יורידו לך את הפרופיל ואולי תהיה טבח פשוט בשיבטה או אתה יכול להמשיך בדרך ולהגיד אני אוהב את הצבא אני רוצה להילחם בתותחנים והגימגום לא ישפיע עלי .אני אנסה ללמוד דברים חדשים ואולי יהיה יותר מעניין מאשר אני חשבתי. אני גם אחי הייתי נהג בנמ כל הזמן הייתי השטח אבל התרומה שלי הייתה רבה ל חייל אוויר מצליח בגללנו ואחרי 3 שנים של אכילת שטח >נהגתי בהרבה רכבים כבדים וקלים ריאו,אביר,גיפ,משאיות תדלוק אכלתי הרבה חרא בשטח עם הסולר הייתי ישן לפעמים בלי מקלחת ומה אני אספר לך אלפי סיפורים. וממש העריכו אותי בגלל שהגימגום לא ניצח אותי להיפך אני שמתי זיין על הגימגום.היום אם היו אומרים לי לך תשרת 3 שנים הייתי חותם 4 שנים.אני ממליץ לך תחשוב טוב טוב אם אתה לא אוהב את הצבא ואם אתה לא רוצה לתת למדינה כלום אז תנסה בכל דרך ללכת מצהל תאמין לי לא חסרים חיילים שילכן לתפקיד שלך.זה מה שאני חושב לא נראה לי שאתה מסכן המון מגמגמים עשו צבא ואני מכיר הרבה ותראה הם לא ויתרו הם ממשיכים קדימה ויש הרבה שבאים במיחד לארץ להתגייס אני אחד מאלה וממש אני גאה להיות חייל כיום במילואים אבל יש לי עוד המון שנים לתת ועזרת השם אני יהיה שם. תחשוב טוב טוב

תשמע,

אני מבין אותך, הייתי במצב מאד דומה לשלך עד לא מזמן. בשורה התחתונה, הכל תלוי בך ובמה שאתה רוצה להשיג. יש לך אפשרות להוריד פרופיל ל64/45 ואז על נקלה תוכל לצאת בכלל מתותחנים ולחזור לבקו"ם. בצה"ל יש מספיק תפקידים עורפיים שתוכל להגיע אליהם, והם אינם דורשים יותר מדי אינטרקציה מילולית. לפי הערכתי יש לך קב"א מספיק גבוהה, כך שאתה יכול לשכוח מתפקידים כמו טבח שבדר"כ משוריינים לאנשים עם פרוטקציות ו/או קב"א נמוכה עד מאד. אני לא יכול לייעץ לך בדיוק מה לעשות, כי זה תלוי ביכולות שלך, ומעל הכל ברצון שלך. ותאמין לי, לא סתם אומרים שאין דבר העומד בפני הרצון. לכן, ברגע שתהייה סגור על המטרה שלך, על הדבר שאתה רוצה להשיג, תתחיל להלחם בשבילו בכל הכח.

R O N Y1

New member
רובין רובין רק אל תישבר

רובין זו רק טירונות . נכון זה בהתחלה קשה אבל זה עובר ותאמין לי עוד שנה תצחק על מה שקרה אגב למה שלחו אותך לקב"ן?? רוני

RobinhooDw

New member
שמע כנראה שלחו אותי לקבן

בגלל ששמו לב שאני ממש מדוכא או שפשוט ככה הם מטפלים במקרים כאלה, לא יודע. האמת היא שאין לי כוח לא לצבא ולא לחיים אזרחיים, אני אדיש להכל. כאילו איך אפשר להנות מהחיים כמגמגם, זה בלתי אפשרי, הצבא רק הוסיף לי הרבה כאב למה שכבר היה קיים, בבית בעיקר התבודדתי כי אני ממש סובל כל היום ולצאת אל העולם רק גורם לי יותר להכנס לדכאון כי אני רואה את מה שלעולם לא יהיה לי. בצבא תכלס מדברים כל היום פוגשים אנשים וכו, זה מה שאני רוצה לא מעניין אותי כלכך איפה אני אהיה מצידי שאסבול כל השרות אבל שאוכל להנות משיחה פעם בחיים שלי. הבדידות היא מה שאוכלת אותי ואני לא מבין איך אתם יכולים לסבול את זה. לראות אנשים אחרים נהנים מהחיים פשוט מוסיף לקנאה ולחיות את החיים בצורה כזאת זה פשוט מטומטם.

אז אני ממליץ לך תבקש הפנייה

לטפל בגימגום דרך הצבא אולי אתה תרגיש יותר טוב אני לא רואה שאתה צריך שום קבן כי אתה בריא ואתה יכול לתרום הרבה לצבא בלי קשר לגימגום אתה חושב שאתה לא יכול לתרום כלום?לא נראה לי יש אנשים בלי רגליית שרצו לתת משהו למדינה הזאת השאלה מה אתה רוצה לעשות אתה רוצה לשבת בבית ולבכות או שאתה רוצה לעמוד מוך הפחדים שלך ולנצח אותם? זה תלוי בך לא באף אחד.קח אותי כדוגמא גם הרגשתי כמוך עד שלמדתי לעמוד מול הפחדים ואז הגלגל הסתובב הפוך הכל נראה יותר טוב וזרם אחי.אל תוותר תמשיך קדימה אני רוצה לספר לך סוד אני פחדתי לירות ברובים אתה יודע פעם הראשונה שהייתי חייב לירות בטירונות הייתי כל כך עצבני שלא יכולתי להזיז את הרגליים.אחרי הטירונות הייתי אלוף בירי אהבתי כל כך לירות שנהניתי כל רגע.היום אני נזכר איזה כייף היה אחרי זה לא הרגשתי שום פחד.

RobinhooDw

New member
אתה לא מבין בכלל

אני לא יודע מה אתה רואה בחיים שלך שגורם לך לחשוב שאתה נהנה בהם באמת שלא, אני לא נהנה אני פשוט חיי אותם כי אני חייב, אני שונא כל שנייה שעוברת. אם היה לי בררה הייתי מוותר על הכל בשנייה, רק שאני לא יודע איך. אני לא רוצה לעמוד מול הפחדים שלי רוצה להילחם כדי לחיות את החיים שלי, אני לא אוהב אותם "ולא לוותר לעצמי" לא יגרום לי לאהוב אותם. אני עייף נמאס לי לחיות בפחד כל החיים, לחיות לבד כל החיים. א

מה אני רואה בחיים שלי?אני אענה לך

אני הייתי כמוך חשבתי שהחיים הם סתם וממש הייתי חיי כל יום בלי שום סיבה.הגימגום היה בעייה קשה עבורי אבל כיום ברוך השם החלטתי להשאיר אותו בפינה.לא חשבתי שאמצא בחורה ובכל זאת מצאתי אהבה ולאט לאט אני רוצה לבנות משהו בחיים האלה .להיות כל יום בדיכאון זה לא עזר לי להיפך הייתי עצבני כל היום ואז הייתי נכשל בגדול.הייתי מעשן המון ופתאום ראיתי את האור אתה יודע בשביל מה אנחנו חיים?אנחנו חיים כדי להילחם יום יום זה מטרה של כולם.תראה יכולתי לוותר באותו יום ראשון של הטירונות להגיד אני מרגיש מת ולא יכול לתפקד הגימגום דפק אותי בגדול אבל אתה יודע מה קרה לי?החלטתי להילחם אמרתי לעצמי אני הטירון הכי טוב שיש כאן ויש לי כושר פי 10 מכולם לכן לא איכשל. היום אני גאה בי כן אני גאה עברתי את הטירונות ושהיום אני רס"ל בצבא ומעריכים אותי המון ולא רוצה להיפרד מצהל להיפך. אני חושב שאתה מגזים נראה לי שאתה צריך לטפל בבעיות שלך אל תוריד ידיים אני בטוח שאתה מסוגל לתת יותר

shuky63

New member
תשמע,הצבא זה ההזדמנות לעשות

דברים שלא היינו עושים ולתקשר עם אנשים שלא היינו פוגשים. באזרחות היתה לך האפשרות להתבודד אז בחרת בדרך הקלה. בצבא זה ההזדמנות שלך.אתה חיב לתקשר אז לך על זה.מה שטוב בצבא זה שכל מי שבפז"ם שלך שוה בדיוק כמוך.אין שוים יותר ושוים פחות וצריך לנצל את זה.

locs

New member
יש לי הרגשה שהגימגום פשוט גמר

את אותו בחור הוא פשוט ניכנס לבועה של יאוש נימאס לו מהכל אני מבין אותו אבל יש לו הזדמנות פז לצאת מזה וזה בצבא אולי תתחיל חיים חדשים שם

למעלה