פחת נייד.

פחת נייד.

אשמח לחוות דעתכם מתוך ניסיון רב שנים.
פחת נייד למקרים בהם יש חשד לזליגה מצרכן ולא מקווי המעגל. כמו לדוגמא גוף חימום של מקרר. ממליצים לרכוש פחת נייד 30 מילי או 10? אני חושב ש 10 על מנת שלא יעבור את הנייד ויגיע לראשי של הבית ויקפיץ. הצעתכם? ובכלל כדאיות אחזקת פחת נייד לחשמלאי? מודע לעניין פיצול לוח למספר פחתים ומכיר אותו אך כאשר יש חשד לצרכן ספציפי לא עדיף להשתמש בנייד?

ישנם כמה סוגים יש 30 מילי ויש פחות על מה אתה ממליץ

על מנת גם להימנע מהקפצת הפחת של היבת וגם לא לשים משהו שרגיש יותר מהזליגה הטבעית של הצרכן?

רשר

Well-known member
מנהל
סלקטיביות בין פחת נייד לביתי לא תשנה

כי מה שקובע זה הזרם שיוצרת התקלה, אם הוא נמוך מהפחת של הבית הוא לא ינותק, אם הוא גבוה ינתקו שניהם,
זו הסיבה שחשמלאי משתמש במגר לבדיקת זליגה של בידוד ולא פחת,

חשמלאי שמבצע מגר ומוצא שכל הבידוד תקין נאלץ להתקין פחתים

בין אם ניידים לבין אם לא לצרכנים חשודים איך תבדוק מקרר? בטח שבטח שנכנס לפעולה גוף החימום כל כמה שעות ומקצר ולא כל רגע? הכיצד תתמודד עם מצב כזה שהבידוד תקין והפחת תקין ויש קפיצות אקראיות?

רשר

Well-known member
מנהל
חשמלאי שלא מוצא את המקרר הישן שבמרפסת אינו ראוי לתוארו

כנ"ל כירת גז שההצתה שלה מקצרת לפחת - "הוצאת את כל התקעים? כן בטח!!"

רשר

Well-known member
מנהל
לא, אני אבדוק אותו לא כחובב אלא כמקצוען-עם מגר

אתה מפספס את העיקר והינו קפיצה אקראית של פחת. וחשד למקרר.

מקרר שאמור לזלוג רק בהפשרה תמתין להפשרה? תפרק ותתחיל לבדוק גוף חימום? אם אתה כלכך סמוך ובטוח שחשמלאי יכול להסתדר מצויין ללא פחת נייד בבקשה אשמח לשמוע הכיצד תגלה עם מגר שגוף חימום שכרגע מנותק במקרר כי אינו במצב הפשרה אכן הוא התקול?וחובבן אני לא יש ברשותי מכשירי הבדיקה הנדרשים הציוד הנכון ורישיון חשמלאי הכי חשוב כמובן.

רשר

Well-known member
מנהל
אתה מפספס - קפיצה אקראית יכולה להיות מהרבה סוגי ציוד חשמלי

בכל מכ' כביסה יש פי כמה סוגי פעולות ממקרר ביתי ובכל אחת מהן עלולה להיות תקלה
כנל כל טלביזיה, מחשב,,,
המסקנה הנכונה היא לתת לבעל מקצוע מתאים לאתר, ולמרות זאת גם קצת מאמץ מצד המשתמש בכלי יום-יום יכול לעזור מאוד באבחון במיוחד אם זה נעשה בשילוב בעל מקצוע,
לא אסביר כאן איך מעבירים מקרר את כל התהליכים עד לקרות ה"אקראיות" שמנתקת פחת, בשביל זה יש טכנאי קירור (לא שיסביר אלא שיבדוק ויתקן),
ולא יקרה כלום אם מקרר יושבת ליממה - המזון לא יתקלקל

קיבלתי לגבי המקרר. בדרך כלל אם מספרים לי על קפיצות אקראיות

בראש ובראשונה אני מחבר את הבודק פחתים שנותן אפשרות לברור מצב רגישות ולבדוק אולי רגיש מדי. עד היום אכן הפחת עצמו היה רגיש מדי ותקול ולא זליגה. במקרה אחר וודאי שנתחיל מזה שינותקו צרכנים משקעים ומשם מתקדמים

רשר

Well-known member
מנהל
תכנון חלוקה סלקטיבית בלוח חשמל

רוב הבעיות נובעות מהצטברות זרמי פחת קטנים שמגיעים עד לכ 20-25mA כך שכל ניצוץ בנורה, מפסק,,, עלול להוסיף זרם זעיר שלא אמור לנתק פחת אבל מנתק בגלל הצבירה המוקדמת,
הפתרון הנכון מעבר לתיקון כל הצרכנים הנו חלוקה למספר ממסרי פחת כך הצבירה תתחלק לחלקים קטנים ותמנע הפרעה וניתוק כללי לכל הבית
מומלץ לכלול בלוח ראשי לבית 3 ממסרי פחת:
1 תלת פזי הכולל את הציוד כבד (כיריים, מזגן,,) וחלק מפזה R
2 חד פזי לפזה S
3 חד פזי לפזה T

מצורף שרטוט כולל לוחות משנה והפרדת מא"ז ראשי לבודדים ומפסק בורר ראשי לחיבור UPS או גנרטור (G)

בהפרדת פחתים יש להפריד ל כ 3 פסי אפסים שונים לא?

הזנת 0 חברת חשמל צריכה להיכנס במקביל לכל פחת. ולצאת מכל פחת לפס אפס משלו?

רשר

Well-known member
מנהל
בשיטה המקובלת כאן צריך לפחות 4 פסי אפס

תראה אותם בתחתית השרטוט כפס המסומן אפס ומחולק ל 4 קטעים בהתאם לסדר:
1 ראשי כולל לוחות משנה והזנה לממסרי הפחת,
2,3,4, אחרי כל ממסר פחת,

אך אם מעלים את המחיר והבטיחות ע"י מא"ז דו קטבי הכולל ניתוק אפס יספיק פס אפס אחד

מא"ז דו קוטבי לכל פאזה או לבית בכללי?

כיצד יספיק? הפחת מזהה חוסר איזון בכניסה ויציאת זרמים לא מאז

רשר

Well-known member
מנהל
לכל מעגל לפי התקן החדש באירופה - יהיה גם בארץ

ראה תמונה של לוח חדש מאירופה (כן יש בתוכנית יותר ממסרי פחת מהצעתי)

נראה מעולה ובטוח יותר. אני רואה בקבוצת פייסבוק מחוץ לארץ

עבודות של חשמלאים כל הזמן ותמיד יש מאז"ים לניתוק 0 ופאזה יחידיו ומתמלא קנאה מהתקן ששמה.

כיצד מגיב מא"ז שמנתק גם אפס? אותו דבר מגנטיות ותרמיות?

למעלה