פחמים של הדינמו

GILIPUSHIT

New member
פחמים של הדינמו

בזמן האחרון התחילה להבהב לי חלש מדי פעם נורת הטעינה,הייתי אצל מאהר והוא אמר לי שהפחמים כבר לקראת הסוף והטעינה די חלשה,הלכתי לחשמלאי והוא אמר לי שיש פחמים למעלה וגם למטה ולכן צריך לפרק את הפולי העליון בשביל להחליף,זה לא ממש נשמע לי הגיוני אז עזבתי אותו,מישהו יכול להבהיר לי את העניין ובכלל האם מישהו מכיר חשמלאי באזור קריות או חיפה?

shsh35

New member
פשוט מאוד ההחלפה

אתה מרים את הקפיץ מוציא את הפחם ,משחרר את הבורג מהגוף של הדינמו ,מתקין את הפחם החדש ,מהדק את החיבור החשמלי עם הבורג ששיחררת מקודם . כל זה יקח לך רבע שעה בהגזמה. עשיתי את זה כמה פעמים בעבר. תסתכל על הציר החשוף של הדינמו ואם אתה לא רואה שהפחמים בולטים אז אכן הם גמורים וצריך להחליף אותם. הכי טוב תצלם תמונה של הפחם העליון שהכי נגיש ואני יגיד לך אם צריך להחליפו.

J o r g e

New member
החלפת פחמים.....

ממליץ לך לא לגעת עד יום שישי הקרוב, תגיע למפגש ונחליף במקום, מה שכן הוא שאתה צריך לקנות זוג פחמים חדש, לאחרונה אחד מחברי המועדון קנה אצל יהודה כרמלי בצומת וולקן ועלה לו 50 ש"ח, אולי תצליח לקנות זוג יותר בזול אך זה סדר גודל המחיר. אז נפגש ביום שישי ותודיע על מנת שנביא כלים. ג'ורג'י

GILIPUSHIT

New member
תודה רבה לשניכם,הלוואי ויכולתי להגיע למפגש

אני בימי שישי מסיים לעבוד בערב,למה אמרת ג'ורג שאתה ממליץ לא לגעת? יש משהו מיוחד שצריך לדעת או שזה יחסית פשוט כמו שרשם SASH35

J o r g e

New member
החלפת פחמים זה גם פשוט וגם מסובך

צריך לזכור שיש אנשים עם ידיים שמאליות ולהם החלפת פחמים הוא דבר מסובך, אני לא מזלזל באף אחד, ראשית הייתי ממליץ לך לעשות בדיקה פשוטה שיכולה לאשר מיידית אם יש צורך בהחלפת הפחמים, בזמן שהמנוע עובד ויש מישהו שמסתכל על לוח השעונים צריך בזהירות בזהירות ללחוץ על פחם אחד לכיוון הרוטור של הדינמו, עם מנורת הטעינה נכבת אז ודאי שיש להחליף פחמים, אם לא נכבית אז צריך לעשות אותו דבר עם הפחם השני. הפעולות האלה נותנות אינדיקציה מיידית שהפחמים גמורים, אם המנורה לא נכבית זה עדיין לא אומר שהפחמים תקינים, לצורך ביצוע ההחלפה צריך קצת זהירות שלא להפיל כלום, צריך להוציא את הפחם הישן ומיד להרכיב את החדש כאשר חשוב להחזיק את הקפיץ הספיראלי בתהליך ההחלפה. העליון נגיש יותר וכדאי להתחיל איתו , אימון טוב. הבורג הקטן שיש להוציא נמצא באוריינטציה לא נוחה וכדאי להכין את הכלים המתאימים מראש לפני התחלת ההחלפה. אתה מוזמן להתקשר אלי במידה ותרצה מידע נוסף , ג'ורג' - 0528713111

למעלה