פחי מיחזור

bigbugit

New member
פחי מיחזור

שלום לכל המשתתפים! בתור בחורה שהיא לא תושבת האיזור אך מתעניינת באיכות הסביבה ובמיחזור, הייתי מעוניינת לדעת כיצד מתנהל תהליך המיחזור בעיר. האם מוצבים פחי מיחזור בעיר, האם התושבים נענים לדרישה למחזר, כיצד נראים הפחים וכו´... כל תשובה או קישורים לחומר בנושא יתקבל בברכה.

תשובה רשמית, יכולים לקבל באתר..

של עיריית תל אביב (דרך הקישורים שלנו, בסרגל אפור). תשובה של תושבת מרכז תל אביב: מאז, שרוני מילוא החליף את פחי הזבל השחורים, הקטנים, לפחים יוקים גדולים - כל סוג של זבל ביתי, נכנס לשם. לא עוספים את ניר העיתון, כמו לפני כמה שנים - כאילו לא כדאי! על מדרחות העיר, שבקושי יש מקום בגלל פחים הביתיים, שמתגלגלים, באופן סתמי,מכוניות חונות, ואופנועים פה ושם,- כפסל סביבתי, גועלי, עומדות כלובים מקושקשים, לבקבוקי פלסטיק. ותושבי תל אביב, שהרבה יותר מתקדמים בתפיסה אוקולוגית, מאשר האחראיים לזה, בעירייה, לוקחים בשקיות את בקבוקים הריקים, לתחנות הרוח האלה! אבל יש איזה בעייה לעסוף את הבקבוקים מהכלובים, כי מפעם לפעם מפוזרים לכל עבר, ברחוב. את הסוללות המשומשות אני לוקחת לחנוית צילום, כי טוענים, שמשם ליקחים לאתר פסולט-רעילים. מאז, שחולדאי ראש העיר, כמה פעמים, ובכמה דרכים, הגשתי הצעה, לתכנן בצורה מסודרת את פחי הזבל, בכל מגרש העיר, כלל עיסוף ניר, זכוכית, פלסטיק ומתחת, בנפרד. וגם את בקבוקי הפלסטיק אפשר לעסוף מהבתים, עם איחסון הרבה יותר פשות, זול, ויעיל יותר, מאשר הכלובים הקיימים. בנוסף, יש פיתוח ישראלי, מתקן חכם מאוד, "לזבל חי", ויצירת קומפוסט בכל מגרש. עלות הכספית מינימלית, אבל צריכים לחשוב היתב, בכל מגרש, שהפתרון לא יהיה בסטנדרט גרוע, אלא שיגרום לשיתוף פעולה מלאה, מצד דיירי הבניין. עדיין יש בעיר כמה מקומות "צפרדע", צהובה, ענקית, תמיד פתוחה, כי לאף אחד אין חשק לפתוח ולסגור. מעלה בג´וקים, כי לא מפנים את הזבל כל יום, בקיץ כל האזור בסירחון, ויש צפרדע באיבן גבירול, קרוב למקום של ארז (לחם), יש צפרדע על דרך השלום, לפני בניין משרדי, או בשכונות, שהתושבים לא מקושרים היתב למנגנון הפוליטי של העיר. מה מצב הזבל בתל אביב? על הפנים! ועל הביוב עוד לא דיברתי...

dw2322

New member
סוללות אפשר למסור גם בסופרים שונים

ובמוסדות ציבוריים. זה די חשוב, מכיוון שהסוללות רעילות, ועלולות לזהם את מי התהום אם יושלכו עם האשפה הרגילה (וישראל מדינה קטנה, זה המים של כולנו). לעצלנים בינינו (ומי לא?
) - לא צריך לכתת רגלנו כל פעם שסוללה או 2 נגמרות, פשוט לשמור בשקית בארון (רצוי שקית בתוך שקית, כדי שהסוללה המתפרקת לא תעשה חור בשקית ותלכלך), וכשמגיעים לעשר עשרים סוללות, פעם בכמה חודשים (כל אחד וצריכתו) וממילא הולכים למקום בו יש איסוף שכזה, אז לקחת ולזרוק. זה מה זה פשוט.

cv

New member
מאד מאד מאד חסר מחזור בת"א!!!!

אין לי מושג למה המודעות ברשויות כ"כ נמוכה!!!! אישית אני לא מסוגלת לזרוק את העיתונים לזבל (יש לי מנוי יומי וזה לא יאמן כמה נייר מצטבר בשבוע!!!), אז אוספים הכל בבית, ופעם בשבוע שבועים אנחנו מזדמנים להרצליה ושם יש צפרגולים בשפע ואפשר לזרוק ולהרגיש שלא מזיקים לסביבה. כל הנושא של בקבוקי הפלסטיק והמתקנים ששמו רק מראה על כמה יש צורך לציבור במחזור. הקצב שבו הם מתמלאים ממש מדהים ומעבר לזה, הרבה פעמים אני נתקלת בבקבוקי / מיכלי פלסטיק של כביסה/ מרככים ושות´ מונחים על/לצד המתקנים למחזור, רק מה חבל שגורלם של אלה הוא לזבל ה"רגיל" כי החברה שממחזרת את בקבוקי הפלסטיק ממחזרת רק שמסוגם.... יש מקום להמון פיתוח והתפתחות בנושא המחזור בת"א !!!!!!!!!!!!

לא קונה עיתונים, בגלל כמות הניר,

מאז, שמחוברת לאינטרנט. לדעתי, בעירייה לא יכולים לדמיין בכלל, שתושבים נוסעים עם הזבל לעיר אחרת, כי לא מסוגלים לסבול, שמזיקים לסביבה. הייתי רוצה לבקש מכל חברי הפורום, לספר, מה הצב באזור מגוריהם, ומה דעתם על יחס העירייה למיחזור. אנשים, שלא גרים בתל אביב, תיספרו על דגמאות מתקדמות, עם בישוב שלכם, המצב טוב יותר. כמה שיותר תגובות תכתבו, יש לי יותר סיכוי לקבל תגובה מעיריית תל אביב! אל תשכחו, שהמטרה, לא רק לדבר על הבעיות, אלא לגרום לשינוי! אז בבקשה, השתתפות מסיבית!

קיבלתי אישור לפרסם את הודעת

מנהל פורום איכות הסביבה, בקשר למיחזור. מצורף קובץ על כתבה, שקשור לנושא. עדיין מצפה על הודעתכם, על המצב, באזור מגורכם!

למעלה