פחזניות של סבתא - מוצלחות ביותר!

oryana898

New member
למתכון המלא לחצו כאן
יש קינוחים שנכנסים ללב בלי לשאול יותר מדי שאלות. כאלה שבדיוק ברגע שבו את מרימה אותן מהתבנית – את כבר יודעת שהולך להיות טוב. הפחזניות הן בדיוק מהסוג הזה: קטנות, עדינות, נמסות מהפה, עם ריח של בית וקצת קסם של מאפייה צרפתית.

הכול מתחיל בבצק רבוך – אחד הבצקים הכי פשוטים אבל גם הכי מרתקים. מים, חמאה, קמח וביצים, לא יותר מזה. אבל הדרך שבה הם מתאחדים על האש יוצרת מרקם שאין דומה לו: גוש רך וגמיש, מבריק כזה, שמבטיח לך שהוא הולך להתנפח יפה בתנור ויהפוך לקונכייה מושלמת למילוי.

כשפותחים את דלת התנור ורואים אותן מתרוממות, קלות כמו ענן, זה רגע קטן של ניצחון. מבחוץ – פריכות עדינה שאפילו עושה צליל קל כששוברים אותה. מבפנים – חלל רך, כמעט חלול, שמחכה שימלאו אותו בכל טוב.
 
למעלה