פחד

lena026

New member
פחד

שלום, יש לי כל הזמן פחדים מהידבקות באיידס. אני מאובחנת כחולת או סי די וסכיזופרניה, והפחד לא מרפה. וגם לעשות את הבדיקה אני פוחדת בגלל הפחדים שלי להידבק בזמן הבדיקה עצמה. כל החג לא היה לי למי לפנות. החונכת שלי מסל שיקום אומרת שאין צורך לעשות בדיקה, כי בדרכים שתיארתי לה דרך מגע מיני לא מלא, לא ניתן להידבק. אך קשה לי עם הפחד. גם באינטרנט יש הרבה מידע מפחיד על המחלה. אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות במקרה שלי. אני מודע לכם מאוד.

גרא.

New member
lena026,,אם תמנעי ממגע מיני,או אם תשתמשי

באמצעי מניעה מקובלים (קונדום לגבר),אין שום סיכוי שתדבקי באיי'דס.הפחד יותר נכון החרדה המציפה אותך,אפשר ללמוד להתמודד איתה בטיפול פסיכולוגי מתאים.

הפחד הזה

יכול להיות קשור הרבה יותר ל- OCD מאשר לאיידס. אחד הפחדים הקלאסיים של אנשים הסובלים מ- OCD הוא הפחד מהידבקות במחלה זיהומית. ואיידס, משום מה, מוצג בתקשורת כמחלה המפחידה ביותר (למרות שאגב יש מחלות זיהומיות שהרבה יותר קל להידבק בהן). האם את מקבלת טיפול תרופתי ל- OCD? אם כן, הוא אמור לעזור לך להתמודד גם עם הפחד הזה. אם לא, אז אולי כדאי לשקול את זה עם הפסיכיאטר שלך.

מנדי31

New member
היי

מסכימה עם כל מילה שלך עפרה. איידס מוצגת כמחלה המפחידה ביותר מהמחלות הזיהומיות, כאשר לדעתי לא כך הדבר.

למעלה