פחד

elephuntos

New member
פחד

אני לא מבין למה אבל מאז שהשתחררתי מהצבא אני מפחד לעשות דברים מסוימים, אני חייל משוחרר ולא מצאתי עבודה עדיין כי יש מקום מסוים שאני חולם לעבוד בו אבל אני לא מרגיש מקצועי מספיק בתחום כדי לעבוד שם, לא מספיק טוב. לכן אני מפחד אפילו להציע את עצמי או לבדוק אם הם בכלל מחפשים עובדים, אני נכנסתי לחנות ושאלתי אם הם מחפשים עובדים וכשהם התחילו לקחת ממני פרטים אני השתפנתי ואמרתי "לא זה לא בשבילי אני מברר בשביל חבר" והלכתי. אני לא רוצה לחפש עבודה במקום אחר עד שאני אדע שניסיתי להתקבל לעבודה במקום שבו אני באמת רוצה לעבוד. לכן אני די תקוע כי אני לא מצליח להביא את עצמי למצב שבו אני מנסה לברר אפילו אם אני יכול לעבוד שם?

coach miriam

New member
שלום elephuntos

שתי שאלות לי אליך 1. אתה מתאר את הסיבה לחשש לברר במקום שבו את רוצה לעבוד כי אתה חושב שאינך מספיק מקצועי. איזה עוד דברים דורשים לפי דעתך במקום העבודה הזה, ואיך אתה מרגיש ביחס לדברים האלו. 2. מה לפי דעתך יכול לקרות אם תלך ותברר "בשביל חבר" אם הם מחפשים עובדים ומה נחוץ להם.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה מפחיד?

נשמע שאתה כל כך רוצה להתקבל למקום הזה, עד שאין אפשרות לנסות ולקבל תשובה שלילית שמא החלום יתנפץ. נדמה לי שכרגע המחסום הגדול הוא הידע - מה יקרה אם תדע מה הדרישות במקום הזה? יש הרבה אפשרויות - כמה מהן הן:
תגלה שיש לך את הכישורים הנדרשים - מה יקרה במקרה זה? האם להגשים את החלום זה גם מפחיד?
תגלה שאתה צריך עוד קצת ניסיון או ידע בתחום מסויים - האם תוכל להשלים את הפער?
תגלה שדרוש ידע או נסיון משמעותיים - ומה במקרה זה? האם תוותר על החלום? ואולי תשהה אותו עד שתוכל להגיע לנושא באופן אחר, להכשיר את עצמך לתפקיד? מה אתה חושב על האפשרויות האילו?

isaacm

New member
ואם היית מבין למה

חושב שאולי הדברים היו נראים אחרת? איך זה באזרחות
רוצה לשתף קצת (ממש) בכיף החדש שלך? בקשר לפחדים, נו, מילא. מפחדים. אם תרצה לספר ממה אתה פוחד אוכל לספר לך ממה אני פוחד
(ואני פוחד). תגיד, מה זה עושה לך שאתה פוחד? אני מתכוון לשאול אם זה עושה את העניין יותר מאתגר או מה? ולְמה מתחבר הפחד הזה? שתף, זה יכול להיות מעניין. איציק

blixa

New member
יש לך חלום, וזה נפלא!!!

אתה כותב שיש לך חלום: מקום שאתה רוצה מאוד לעבוד בו. זה נפלא. אתה לא רוצה להתפשר. אתה רוצה להיות שם. לך על זה. פחד? מי לא מפחד ? פרפרים בבטן? חששות? אתה לא לבד. אתה צעיר, אולי חסר ניסיון, והפחד מובן. היה נכון ללכת קדימה. המטרה שלך מסומנת. אתה יודע לאן אתה רוצה ללכת. אף אחד לא נולד עם ניסיון. ניסיון וידע הם דברים נלמדים ונרכשים. כך זה בכל דבר. עשה צעד. צעד קטן. העז, למד, הצע את עצמך. ואם תקבל תשובה שלילית בהתחלה - אל יאוש. המתמיד יצליח. שמח לעזור שי רימון מאמן

tipuly

New member
לתת שם לחלום

ראשית אני רוצה להוקיר אותך על האומץ לשתף ועל הרצון להעזר אלו צעדים נפלאים בדרך להגשים את הדבר שאתה רוצה כל כך בוא רגע לפני שנוגעים במה שקשה נדבר על מה שמניע אותך ועל המקום שאליו אתה שואף איזה מן מקום זה? מה יש שם? אם תרשה לעצמך לרגע לדמיין שכבר התקבלת- מה יהיה שם? את מי תפגוש? מי תהיה שם? ממה תהנה? מה יעשה לך טוב? חשוב להבין מה חשוב לך שם כדי לבנות את הדרך ללכת לשם אפרת נצר וייס מאמנת קריירה, פסיכולוגית תעסוקתית מומחית

למעלה