פחד

פחד../images/Emo107.gif

הבן שלי בן ה-14 ADHD מאוד פוחד מכלבים הוא ירש את הפחד ממני אני לא יודעת מה לעשות עם זה כי אני לא יכולה להגיד לו לא לפחד כי אני בעצמי מפחדת תעזרו לי בעצות????????????

pita21

New member
לא נראה לי שיש קשר להפרעת הקשב

כבעלת 3 כלבים וילד עם ADHD אינני רואה את הקשר בין השניים. אך מנסיוני אני רואה ילדים המגיעים אלינו הביתה רועדים ונצמדים לקירות. הדבר הכי חשוב זה לנסות לקרב אותו לכלבים קטנים אצל חברים.(מנסיון-זה עובד. אצלנו כבר הרבה פחדנים הפכו לאוהבי כלבים).ודרך אגב, אם הצלחנו להביא חתולה אלינו לגוב האריות ואפילו היא התרגלה, נראה לי שגם הבן שלך יכול להתרגל...

אולי יש קשר בין הפחד ללקות.

עקרונית, חלק מהפוביות יכולות להיות קשורות ללקויות הלמידה והריכוז. הרופא שלי כתב ספר בנושא. אבל זה לא אומר שכל פחד קשור ללקויות למידה וריכוז. צריך לבדוק כדי להחליט.

zivadina

New member
את באמת לא יכולה לעזור לו

כל עוד לא תביני את הפחד שלך עצמך. את יודעת, בחינוך מדגישים מאוד את הדוגמה האישית. אז אולי לא תוכלי להפסיק לפחד, אבל תוכלי להבין את שרשי הפחד הזה ולהסביר אותם לבנך, ולהציע לו לנהוג שונה מאמא.

דליה.ד

New member
השאלה היא האם זהו פחד "נורמטיבי"

או שהוא ממש נכנס להיסטריה למראה כלב. שווה להתייעץ עם מומחים וד"ר מנור היא בהחלט כתובת טובה!

תודה על התגובות

הילד נמצא כרגע בטיפול של "עיצוב התנהגות" אני ישתף את המטפלת בבעיה וניראה איך היא תצליח לעזור לו

zivadina

New member
וגם תספרי לנו איך הולך

כי זה נשמע מעניין מאוד. בהצלחה!!!

miromiro

New member
את התיזה שלי עשיתי על-

תאמיני או לא , על- פחד מכלבים. יש כל מיני צורות לרכוש פחד כזה, אחת הדרכים, והיא אחת הקשות להכחדה, זה פחד "שכאילו" עובר בירושה מההורים. כשאמא הולכת עם ביתה הקטנה ורואה כלב, טונוס השרירים משתנה, ההליכה יותר מהירה, הנשימה משתנה , הגוף נדרך. (הלחם או ברח) וכל זה עובר לילדים באופן שהוא לעיתים לא ורבלי, עד כדי פיתוח פוביות . מתפצח אדם שפוחד פחד מוות מכלבים ואין לו מושג למה. אם מעצב ההתנהגות הוא פסיכולוג התנהגותי,הוא יוכל לעזור. יש הורים שכדי להכחיד את הפחד הזה מביאים כלב הביתה ונוצר מצב מוזר בו ילדים פוחדים מכל הכלבים חוץ משלהם, ולמה מוזר? כי לפעמים יש להם בבית מפלצות ענקיות, וכלבלב קטן ולא מזיק גורם להם לרעוד מפחד. בהצלחה.

noamfn

New member
עצה מניסיון אישי

שלום! אני סטודנט בן 25 סובל מ-ADD ואני מפחד מכלבים מאז שאני זוכר את עצמי (בלי שום סיבה מוצדקת). כשהייתי קטן מישהו אמר לי שכלבים יכולים "להריח" פחד. בין אם זה נכון או לא, כשיש כלב בסביבה אני מכריח את עצמי להתנהג כאילו לא הייתי מפחד בכלל ואפילו לתת לו יחס. זה עובד גם על הכלב (הכלב יהיה יותר נחמד) וגם על עצמי - בשלב מסויים הפחד פוחת. אם ידוע שם הכלב, לקרוא לו בשמו. כמובן שחשוב לשמש דוגמא אישית, אך עם זאת לגלות הבנה - זה בסדר וזה טבעי, לכל אחד יש פחדים.

למעלה