פחד קיומי

אדיסו

New member
פחד קיומי

אינני יכול להיות בטוח שלא אקלע באיזשהוא זמן אי שם בעתיד למצב שבו אסבול ייסורים בלתי מתקבלים בעליל על הדעת בנוראותם, ופחד זה מטריד ומייסר אותי ביותר.

צוקה1

New member
לאדיסו שלום למה לסבול ??

הייתי מייעצת לך לברר באמצעות מטפל את חוויות החרדה (כך זה נראה לי) המלוות אותך ומשפיעות על איכות חייך, לטפל בהן באמצעות פסיכותראפיה ובמידת הצורך אף בטיפול תרופתי .אולי כדאי לך גם להיכנס לאתר של גוגל בתור התחלה ולהבין קצת יותר מה הבעיה שלך.תוכל גם להיכנס לפורם של "חרדה" ולשאול שאלות ולהיעזר בהם. כל טוב לין.

nutmeg

New member
הבט

אף אחד לא יכול להיות בטוח שלא יקלע באיזשהו זמן בעתיד לכל מיני מצבים כאלו או אחרים. כשמפחדים מהעתיד מפספסים את החיים בהווה ומבזבזים אנרגיות על שאלות שאי אפשר לענות עליהן. עם כל זה שזהו מצב לא נעים בעליל - בכל זאת הוא מונע ממך לקחת התחיבויות ואחריות על חייך בהווה - ואולי זו כל הפואנטה? מפחיד לחיות - אבל במקום להתמודד עם החיים, אתה מפחד למות ולהתייסר. במקום להתמודד עם ההווה ועם דברים ממשיים, אתה כביכול מתמודד עם העתיד ועם דברים מפונטזים. יש בידך את האפשרות להחליט לחשוב אחרת, אתה יודע.

גרא.

New member
אדיסו,פחד קיומי בדומה לשלך, וודאי

מעסיק מדי פעם, אנשים שונים בזמנים שונים..והוא מתגבר והולך ככל שאתה מוסיף ומתמקד במחצית הכוס הריקה המלווה את חייך, כפי ששהיא קיימת אצל כל אחד מאיתנו..ייקל עליך להתמודד עם מחשבותיך,ורגשותיך, אם תתמקד דווקא בחצי הכוס המלאה..דהיינו, אי שם בעתיד תקלע למצב שבו מאושר מבכל בחינה שהיא, אם, ורק אם תרצה בכך באמת ותאמין בכך בכל מאודך..במילים אחרות,קשה להתמודד עם מחשבות שאינן מאוזנות, ונוטות במפורש רק לצד אחד..אתה וודאי יודע שלכל דבר בעולם יש משלים שהוא הפוך ממנו..ולכן, נסה לגוון את מחשבותיך והרהורי הקיום שלך, בשני הכיוונים,יסורים עתידיים אפשריים, לצד חוויות ורגשות אושר,שלמות, והגשמה עצמית.

למעלה