פחד מפני שינוי

Optimistic Girl

New member
פחד מפני שינוי

אני עוברת לגור בעיר זרה וחדשה לי
מחוץ לבית בפעם הראשונה בחיי

ואני גם מתחילה לגור שם במעונות, וללמוד בפעם הראשונה באוניברסיטה..

והיום זיהיתי שיש לי פחד מפני השינוי הזה!!!

איך מתגברים על פחד הזה?
אשמח לעצות וטיפים מעשיים מעולם האימון האישי

תודה רבה לכולם מראש

היי ילדה אופטימית

כשמך כן את? איזו חוזקה!
פחד משינויים גדולים הוא טבעי והעיקר לדעתי הוא לא לפחד מהפחד (כמאמר המשורר ש. ארצי
).
יעזור אם תספרי מה מפחיד אותך בשינוי - הסביבה החברתית, הלימודים, מגורים לבד, משהו אחר?...
טיפים מעשיים מעולם האימון?
1. נסי לחשוב על מצבים דומים שהיית בהם בעבר. האם כבר התמודדת עם הלא נודע? האם עמדת בפני שינוי כלשהו בעבר שהפחיד אותך? מה עזר לך שם? מה מלמד אותך ניסיון העבר?
2. נסי לחשוב על חוזקות שיש לך ויכולות לסייע לך במעבר הזה (רמזתי למעלה על האופטימיות כחוזקה ראשונה). אם תצטרכי עזרה בזה, שאלי אנשים קרובים לך מהן לדעתם החוזקות שיסייעו לך? אולי תלמדי משהו חדש על עצמך.
3. יש אנשים שמעדיפים לדעת כמה שיותר על השינוי לפני שהם נכנסים אליו - להסתובב בעיר החדשה, לדבר עם אנשים שגרים שם ולומדים שם וכו'. זה משהו שיעזור לך?
4. נסי לחשוב על דברים טובים במעבר הזה - מה יצא לך מזה? מה מרגש אותך בזה? מהו התסריט הטוב? כיצד היית רוצה שהדברים יהיו? אילו הזדמנויות יש עבורך בשינוי הזה? לעיתים החיבור לתמונה המיטבית של הסיטואציה נותן כוחות להתמודד עם הפחד.

מקווה שהטיפים עוזרים לך. אם תרצי לשתף יותר לעומק הפחדים, אוכל לחשוב איתך יחד על עוד אפשרויות.
והכי חשוב - שיהיה בהצלחה ובהנאה רבה!!!
ענבר

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
פחד משינוי

יקירה,
ראשית, אהבתי את תשובתה של ענבר, אני חושבת שהיא התחלה טובה לגבי דברים שכדאי לבדוק.
כששואלים שאלה כללית "איך מתגברים על פחד מפני שינוי" מקבלים תשובה כללית שיכולה לעזור אבל אינה מאוד מדויקת עבורך.
שינוי הוא דבר שונה לאנשים שונים.
מהו שינוי בשבילך?
את מדברת כאן על שינוי ספציפי - שינוי מקום - עיר אחרת וגם מקום לימודים חדש.
מה מפחיד? מה הדבר הנורא ביותר שאת מדמיינת? הוא לא חייב להיות אמיתי או מציאותי, אבל יש אפשרות למשהו נורא בחוויה שלך. האם תוכלי לשתף אותנו? זו יכולה להיות דרך עבורנו לסייע באופן יותר ממוקד.

Optimistic Girl

New member
תודה רבה

הפחד פתאום נעלם כשהבנתי שהוא מאוד קטן ומוגדר למשהו ספציפי...

idanbitterman

New member
דרך לפתרון

שלום ענבר.
אשמח להציע לך דרך שעוזרת לי בהתמודדות עם פחד:
כאשר אנחנו פוחדים מתעוררות כמה תופעות פיזיולוגיות: זיעה, רעידות, דפיקות לב מואצות, חלקינו אפילו מאדימים, פרפרים בבטן וכו'.
אותן התופעות בדיוק קורות כאשר אנחנו מתרגשים.
נסי להפוך את הפחד להתרגשות, את עומדת מול עולם חדש ולא מוכר, המון אפשרויות יפתחו בפנייך... איזה כיף! איזו התרגשות.
את מה שיש לך היום אף אחד לא יכול לקחת לך. תמיד ישאר המקום הבטוח אליו את יכולה לחזור.
בהצלחה!!!
העסק שלי

tomer shamir

New member
מזל טוב על המעבר!! :]

השאלות של ענבר הן שאלות מאד טובות - ממה את פוחדת שם?
בדגש על מה באמת משתנה? האנשים? מקומות הבילוי?

-לפחות בהתחלה, תחשבי על הדברים שכן נותנים לך ביטחון, כמו שזה שאת תמיד יכולה להמשיך להיות בקשר עם אותם אנשים. באינטרנט או להתקשר וכו'.
-כשאני מתמודד עם מצבים חדשים מה שאני עושה אני מדמיין כאילו זה לא מצב חדש אלה שאני כבר שנים במצב הזה. תחשבי שאת כבר הרבה זמן בעיר הזאת. שאת מכירה את כל רחוב וכל אזור.
שאת מכירה את האנשים את האוניברסיטה. תחשבי שאת כבר 5 שנים טובות ככה. תתחילי לאט לאט לחשוב כמו בנאדם שחיי שם מאז ומתמיד. מה עושה בנאדם שחיי באזור כל כך הרבה זמן?

מניסיוני זה מאד חשוב, תמיד כשיש לי בראש את המחשבה שאני "חדש" - אני באמת מתקדם לאט. ופחות נוח לי במקום ובסביבה.

את עדיין תהיה בישראל, זה לא שאת עוברת לחו"ל. האנשים הם אנשים דומים, שאפשר לדבר עם כולם. והאנשים הם אנשים נחמדים.
קחי לך חפצים שגורמים לך להרגיש טוב.
ו... תעסיקי את עצמך הרבה :] ואל תבואי בגישה של פחד זה מאד חשוב. את יכולה לדבר ולהוציא את הפחד. רק תראי שאת לא מתמקדת יותר מידי בדברים שאת חוששת מהם.
תתמקדי בדברים שאת רוצה שיקרו!
תהני המון ותמיד תראי את הצד החיובי. ^ ^

למעלה