פחד ממתמטיקה?!

melodynoa

New member
פחד ממתמטיקה?!

שלום לכולם שמי נועה, אני בת 21. סיימתי ועברתי יפה את כל הבגרויות חוץ ממתמטיקה, שהפסקתי ללמוד לחלוטין בכתה ט. מאז אני לא מתקרבת למתמטיקה, ואפילו לראות אנשים מתעסקים בזה, גורם לי קצת סחרחורת. אני נרתעת מאוד מזה ולא חושבת שאי פעם אצליח לעבור 3 יחידות ולקבל תעודת בגרות. אין לי ליקויי למידה-שעליהם אני יודעת, אני מאוד טובה באנגלית, בהבעה בכתב ובעל-פה, אני יודעת ללמוד ואין לי בעיות ריכוז. אני הומנית - זה בטוח. עד היום יש לי חלומות סיוטיים על הנושא הזה (למשל, שאני חוזרת לבי"ס להשלים את הבגרות ועל היום הראשון אני לא מבינה כלום ונכנסת לעיכובים ולדכאונות) מהם אני מתעוררת בבהלה, אני לא מצליחה להפטר מהטראומנ הזאת של המתמטיקה. שמעתי שיש דבר כזה מין פוביה ממתמטיקה והייתי רוצה לדעת עוד - אם מישהו יכול להפנות אותי לכתבות בנושא. נועה.

דליה.ד

New member
שלום נועה וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

אני לא שמעתי מעודי על מתמטיפוביה
ועוד כבת למורה למתמטיקה שמגיש לבגרות ומחבר שאלונים לבגרות... אבל נושא החרדה לא זר לי ואני הייתי מציעה לטפל בחרדה שלך כפי שמטפלים בחרדות בנושאים אחרים ויש פסיכולוגים שמתמחים בכך. בעניין חוסר החונר שצברת, כאן יהיה עליך להשלים הרבה חומר ובעזרת מורה טוב, אולי באופן פרטי, תוכלי להתגבר על כך. מתמטיקה 3 יחידות היא מטרה שאם אני עברתי אותה....גם את תעברי! אין לי ספק! נכון שאני בת למתמטיקאי אבל הכשרון הזה דילג על דור במקרה שלי ועבר ישירות לילדים שלי...
בוודאי, חברי, כאן בפורום יביעו את דעתם ואולי כדאי לפנות לפורום יעוץ פסיכולוגי לייעוץ קצר, אני אשתדל לפנות אליהם בשמך ולבקש שיקפצו לכאן לחוות דעה. בכל מקרה, אם את נחושה להתמודד ולהצליח...אז את תצליחי!

melodynoa

New member
תודה על התגובה היפה והזריזה../images/Emo24.gif

האמת היא שאני מטופלת אצל מטפל קוגניטיבי התנהגותי בנושא חרדה חברתית, יהיה מעניין לשאול אותו בנושא. נועה

לנועה שלום..

בעקיפין נחמד לדעת שלא רק אני סובלת מהבעיה הזו כל מה שתארת זאת בידיוק אני,כבת לאב שגם לו יש בעיות במטמתיקה אני יודעת שבטוח אחד מילדי יסבול מבעיות עם המיקצוע,דרך אגב עד היום לא עשיתי בזה בגרות ולמרות זאת אני לומדת באונברסיטה הפתוחה. שלך חנה גונן

זהבה נ

New member
ואני לא זזה עד היום ללא מחשבון צמוד

לי יש לקות למידה קלה בחשבון זה נקרא "דיסכלכוליה" מהמילה כלכלה אני חושבת והדיס זה ממשפחת הדיסים זאת אומרת קשיים... אבל זה לא הפריע לי בחיי עד כה הסתדרתי לי בכל התחומים וכאשר נזקקתי לידע חשבוני אז תמיד השתמשתי במחשבון כיס קטן ויעיל. אוליי תבדקי אם יש לך אכן לקות למידה בחשבון? בכדי לדעת אם זה פוביה מהנושא או לקות למידה בתחום החשבון, את זקוקה לאבחנה מבדלת. בהצלחה לך, זהבה נ זכויות הורים

למעלה